Pinterest campagne inspiratie!

Pinterest campagne inspiratiePinterest effectief inzetten voor jouw marketing campagnes is een uitdaging. Voor de hand liggen de pin-it-to-win-it acties. Gelukkig komt er zo af en toe ook een erg leuke, originele en daarmee opvallende Pinterest campagne voorbij.

Een tijdje terug heb ik daar al eens een blog over geschreven, maar deze week kwam ik er weer één tegen die ik graag met jullie deel. Samen via Pinterest een appartement in New York inrichten. Pinterest campagne inspiratie van CB2!

De CB2 campagne

CB2 is een retailer die zicht bevindt in de woninginrichting branche. Een populaire categorie binnen Pinterest. Geen wonder dat zij Pinterest inzetten voor hun campagne. Helemaal gezien het feit dat geen enkel ander social media platform hen zoveel traffic oplevert als Pinterest! (bron: The New York Times).

Wat gaan ze doen? Voor de campagne APT CB2 heeft CB2 een appartement gehuurd in New York. Vanaf 7 mei (morgen dus) kunnen pinners dit appartement samen met vijf invloedrijke ontwerpers en bloggers (en pinners) in vijf dagen tijd inrichten. Uiteraard met meubels uit het assortiment van CB2.

Pinterest campagne inspiratie

Hoe gaat dat in zijn werk? Het appartement wordt kamer voor kamer ingericht. Elke ontwerper neemt één kamer voor zijn/haar rekening. En krijgt een dag de tijd om die ruimte in te richten. Voor elk gewenst meubelstuk (zeg een bank) pint de ontwerper drie varianten (3 verschillende banken dus). Pinners kunnen daarna een uur lang via de ‘leuk’ knop, oftewel het hartje, aangeven welk van de drie de voorkeur heeft. Na dat uur wordt het meubelstuk met de meeste stemmen direct in het appartement geplaatst.

Op 11 mei is het appartement volledig ingericht. CB2 zal daarna verschillende journalisten en bloggers uitnodigen een nachtje in het appartement te verblijven en hun ervaringen op papier te zetten. Eind mei zal het appartement weer leeggehaald worden.

In deze ‘trailer’ legt CB2 je haarfijn uit wat de bedoeling is:

Je kunt dus ook nog een prijs winnen als je meedoet: Een ‘dream room’ t.w.v. $5.000,- Niet verkeerd als je het mij vraagt!

Slimme Pinterest campagne!

CB2 maakt met deze campagne slim gebruik van de krachten van Pinterest. Als eerste het visuele aspect van Pinterest en het feit dat woninginrichting een populair onderwerp is op Pinterest. De CB2 doelgroep is actief op Pinterest.

Ten tweede het inzetten van invloedrijke pinners. Dat vergroot het bereik van de campagne enorm! En het is niet CB2 zelf die de suggesties doet. Het zijn pinners die ‘het respect’ van andere pinners al hebben verkregen.

Ten derde gebruiken ze pins van hun producten. Die linken direct naar de plek waar deze online te kopen zijn. Kans is zeker aanwezig dat pinners door deze campagne op ideeën worden gebracht voor de inrichting van hun eigen woning. Dan is een product zo gevonden en gekocht!

Ook voegen ze een wedstrijd element toe. Je kunt immers een prijs t.w.v. $5.000,- winnen.

Pinterest campagne inspiratie

Daarnaast brengen ze de campagne van online naar offline. Het appartement wordt echt ingericht. Je kan er gaan kijken. Er is een fysiek resultaat in ‘de echte wereld’. En dat is precies waar het Pinterest om gaat. De inspiratie die je op het platform opdoet tot leven brengen.

En op dat resultaat komt dan ook nog feedback van andere invloedrijke personen (journalisten en bloggers). Dat levert nog eens extra aandacht en referenties op!

Maar het mooiste is natuurlijk dat deze campagne enorm interactief is en iedereen heel makkelijk mee laat doen via de ‘leuk’ knop van Pinterest. Jij maakt deel uit van het inrichten van het appartement. Jij hebt als consument invloed!

Nog meer Pinterest campagne inspiratie?

Je snapt het al. Ik ga deze campagne aandachtig volgen. Ben heel benieuwd naar het resultaat! Wat vind jij van deze campagne? Brengt het je op ideeën? Of ken je leukere Pinterest campagnes? Deel het gerust met mij en de lezers van deze blog in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *