Pinterest advertenties live in april?

Pinterest advertentiesPinterest test al enige tijd met Pinterest advertenties ofwel ‘Promoted Pins’. Verschillende partners nemen deel aan de test. Nu nog onbetaald. Pinterest wil dit jaar deze advertenties echt uitrollen. Het laatste nieuws is dat de eerste betaalde Pinterest campagnes gepland zijn voor begin april dit jaar! (Geen 1 april grap 😉 ).

Doel is dat rond de feestdagen van 2014 de advertenties volledig ‘up and running’ zijn. Er hangt wel een pittig prijskaartje aan de ‘Promoted Pins’. De grootste vragen voor mij zijn, hoe zullen ze eruit zien, hoe kun je ze als bedrijf inzetten en hoe gaan ze de Pinterest ervaring voor pinners beïnvloeden?

Hoe zien Pinterest advertenties eruit?

De Promoted Pins zullen eruit zien als elke andere pin. Geen andere kleuren, opvallende randen of andere flashy toestanden. Het enige verschil met ‘gewone’ pins is, dat onderaan de pin zichtbaar is dat het om een Promoted pin gaat. Subtiel dus.

Recente voorbeelden van hoe Promoted Pins eruit zullen gaan zien, vond ik via een online bericht van Digiday. Ze zijn afkomstig van een bedrijf dat onlangs een pitch kreeg van Pinterest om deel te nemen aan de ‘beta test’.

Pinterest advertenties 1

Joanne Bradford, verantwoordelijk voor het advertentiebeleid binnen Pinterest, zegt het volgende over Promoted Pins: “Pinterest’s goal is to build ads that can themselves be fashioned into works of art—akin to ads for Absolut Vodka that a young person might tear from a magazine and stick on a wall.” Bron: The Wall Street Journal.

We kunnen dus stijlvolle Promoted Pins verwachten op Pinterest.

Waar zien pinners Pinterest advertenties?

Tot nu toe heb ik zelf nog geen Promoted pins gespot in mijn Pinterest feeds. Ze zullen tevoorschijn komen in de categorie overzichten van Pinterest zelf en bij zoekopdrachten ingegeven door pinners.

Ze verschijnen dus niet zomaar spontaan in je ‘homefeed’. Gelukkig, moet ik zeggen!

Pinterest advertenties 2

Hoe werkt het adverteren?

Pinterest testte de Promoted Pins in eerste instantie met grote bedrijven als Four Seasons hotels en resorts en een aantal merken van Unilever. De eerste campagnes die vanaf april starten zullen beschikbaar zijn voor slechts een twaalftal, vermoedelijk, grote merken.

Promoted Pins kunnen getoond worden binnen de feeds van de bestaande Pinterest categorieën, zoals damesmode, eten en drinken, reizen en kinderen.

Ook geo-targeting is een optie. Er is een keuze uit ‘US-only’, ‘metro-city level’ en gebruikerslocatie. Zo zijn Promoted Pins interessant voor zowel grote landelijke ketens, maar ook voor lokale bedrijven. Nog even los van de kosten…

Daarnaast kan er specifiek gekozen worden voor het apparaat waarop de pinner Pinterest gebruikt. Keuze opties zijn: Android smartphones, Android tablets, iPhones, iPads en desktop of het mobiele Web. Interessant, omdat Pinterest veel mobiel wordt gebruikt.

Pinterest advertenties 3

Voor de eerste campagnes zal het nog niet mogelijk zijn deze te richten op leeftijdsgroepen. Dat zal in de toekomst wel een optie zijn. Het gaat dan om zes leeftijdsgroepen binnen de range 18 tot 65 en ouder.

Prijzig die Pinterest advertenties

Pinterest is op zoek naar bedrijven die een campagne willen aangaan voor tenminste zes maanden. Kosten per maand $150.000,-. Dat gaat dus om $900.000,- in totaal!

Per duizend keer dat de Promoted Pin getoond wordt kost dat een bedrijf zo’n $30,-. Dit geldt voor pins die getoond zullen worden in de feeds van Pinterest’s categorieën.

Wanneer gebruikt wordt gemaakt van zoekwoorden om Promoted Pins te laten verschijnen in zoekopdrachten van pinners, worden er kosten per click in rekening gebracht.

Pinterest advertenties 4

Zo benieuwd!

Ik heb het al eerder gezegd, deze Promoted pins gaan zakelijk enorme kansen bieden. Hoe meer mensen actief worden op Pinterest, hoe lastiger het wordt om als bedrijf jouw pins in beeld te krijgen in de overvloed aan pins. Adverteren biedt dan een oplossing. Zeker als je denkt aan de mindset waarmee pinners Pinterest gebruiken.

Gezien de prijzen, vind ik het wel jammer dat de mogelijkheden nu alleen beschikbaar zijn voor organisaties van behoorlijke omvang. Ik begrijp dat bij een stap voor stap uitrol eerst voor dergelijke bedrijven wordt gekozen. Vanuit financieel oogpunt, maar ook om de standaard van hoe een Promoted Pin eruit moet zien neer te zetten.

Pinterest moet natuurlijk waken voor de kwaliteit van haar platform. Pins moeten waardevol en interessant blijven voor pinners. Het laatste wat iedereen wil is een Pinterest vervuild met de ene na de andere ‘reclame-pin’. Ik ben heel erg benieuwd naar de eerste campagnes!

Wat denk jij over deze ontwikkelingen? Interessant? Zou jij gebruik willen maken van Promoted pins voor jouw bedrijf? (even los van de kosten). Ik ben benieuwd. Vertel het me gerust in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *