Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina?

hoe koppel je Pinterest aan je facebook paginaJe kunt vanuit Pinterest een koppeling maken met Facebook, maar alleen met je persoonlijke account. Als je pint, kun je ervoor kiezen de pins ook op de tijdlijn van je persoonlijke Facebook account te laten zien. Voor het zakelijk inzetten van Pinterest is het natuurlijk veel interessanter je pins op de tijdlijn van je Facebook bedrijfspagina te delen. Hoe doe je dat? Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina en deel je je pins op de tijdlijn van je pagina?

Koppeling Pinterest en Facebook

Vanuit Pinterest is het niet mogelijk om een koppeling te maken met je Facebook bedrijfspagina. Maar vanuit Facebook kan dit wel! Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld speciale Facebook apps.

In mijn blog over hoe je Facebook in kunt zetten om je Pinterest account bekendheid te geven, noemde ik er al één: de Woobox Facebook app. Ideaal om je Pinterest account zichtbaar te maken op je Facebook pagina. Wil je een voorbeeld zien? Kijk dan eens op de Woobox tab van mijn Smile) Facebook pagina.

Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina 6

Pins in de tijdlijn van je Facebook pagina

Nadeel van deze Woobox tab is dat je Facebook fans hem alleen maar zien wanneer ze je pagina bezoeken en dan ook nog doorklikken op de tab. Je pins verschijnen niet op de tijdlijn van je Facebook pagina en dus ook niet in de nieuws feed van de mensen die je pagina leuk vinden. Hoe los je dat op?

Er zijn natuurlijk creatieve manieren om dit te doen. Zoals de urls van je pins, borden of account te delen in een bericht op je Facebook pagina vergezeld van een screenshot van je pin, bord of account. Ook dit vertelde ik al in de eerder genoemde blog.

Wat veel pinners niet weten is dat je via een andere Facebook app je pins automatisch kunt delen op de tijdlijn van je Facebook pagina. Dit is de Pinvolve app. Maar deze app kan nog veel meer!

Pinvolve

Met Pinvolve maak je opnieuw een tab aan op je Facebook pagina. Voor een voorbeeld, zie de Pinvolve tab op mijn Smile) Facebook pagina. Behalve een knop waarmee mensen je Pinterest account kunnen volgen en tweeten bevat deze tab twee pagina’s: één Pinterest pagina en één Facebook pagina.

Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina 1

De Pinterest pagina (het rode bolletje) is een overzicht van je pins. Deze pins kunnen mensen vanuit Facebook repinnen op Pinterest of delen op Twitter en Facebook.

De Facebook pagina (het blauwe bolletje) is een overzicht van je berichten op je Facebook pagina. Ze worden weergeven alsof het pins zijn. Deze Facebook berichten kunnen mensen vervolgens pinnen op Pinterest. Bijzonder, omdat het normaal gesproken niet mogelijk is om vanaf Facebook te pinnen!! Ook deze berichten kunnen gedeeld worden op Twitter en Facebook.

Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina 3

En daar komt ie: de mogelijkheid om pins automatisch te delen op de tijdlijn van je Facebook pagina! Kijk je bij de settings van Pinvolve, dan zie je daar de optie ‘Pin Sync’. Zet het schuifje op aan en je pins worden automatisch gedeeld op de tijdlijn van je pagina! En zo ziet dat er dan uit:

Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina 4

Deze functie van Pinvolve is helaas niet gratis. Je mag hem 14 dagen uitproberen. Daarna moet je een abonnement afsluiten. Het goedkoopste abonnement voor één Facebook pagina kost $5,- per maand. Dat is te overleven lijkt me 😉

Voor een volledige uitleg van wat Pinvolve kan, verwijs ik je graag naar de uitleg die Pinvolve hier zelf over geeft. Wat nog leuk is om te melden, je kunt ook Instagram met behulp van Pinvolve aan je Facebook pagina koppelen.

Hoe koppel je Pinterest aan je Facebook pagina? Met Pinvolve!

Zelf hoop ik dat Pinterest er snel voor gaat zorgen dat je pins kunt delen op de tijdlijn van je Facebook pagina en dat je deze pagina vanuit Pinterest kunt koppelen aan je zakelijke Pinterest account. Tot die tijd biedt Pinvolve een handige oplossing.

Ga jij Pinvolve inzetten voor jou Facebook bedrijfspagina? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! Deel ze gerust in een reactie onder deze blog!

42 antwoorden
 1. Frank
  Frank zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ik wacht denk ik nog maar even totdat Pinterest met een eigen mogelijkheid komt. Het is allemaal ‘geen’ moeite om het te doen maar alles bij elkaar….
  Ik zou liever iets willen hebben waarbij mijn facebookposts worden doorgegeven aan mijn Pinterest account… of heb je hier al iets over geschreven?

  Hoor graag van je!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Frank,
   Dat heb ik nog niet gevonden… Helaas. Als ik dat vind, laat ik het je weten!
   Sowieso is het altijd uitkijken geblazen met automatisch content van het ene platform delen op het andere. Of je nu pins op Facebook deelt of Facebook berichten op Pinterest. Alle platformen hebben hun eigen ‘taal’ met hun eigen mogelijkheden en hun eigen publiek dat op zoek is naar andere dingen. Een pin is dus niet altijd geschikt als Facebook bericht en andersom.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Frank
  Frank zegt:

  super het is gelukt!
  Nu de volgende stap en dat is het connecten met Google+ (wellicht ook veel interessanter met het oog op SEO). Kijk uit naar je blog waarin je dit beschrijft 🙂

  Frank

  Beantwoorden
 3. Ron Holthaus
  Ron Holthaus zegt:

  Hoi Suzanne, handige informatie, ben meteen aan de gang gegaan met Pinvolve. Benieuwd hoe dit uitpakt, want het blijkt niet makkelijk om met pinterest gevolgd en geliked te worden in tegenstelling tot Facebook.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ron,
   Graag gedaan! En succes! Jep Pinterest is nu eenmaal nog niet zo bekend als Facebook, dus ja je moet nog iets harder je best doen om volgers te krijgen. Slim om daar Facebook voor in te zetten. Waardevolle pins voor je volgers blijven delen en ook op Pinterest ga je meer volgers krijgen!

   Als je op de Pinvolve tab in Facebook op een pin klikt, opent hij de pin eerst binnen Facebook. Als je nog een keer klikt, kom je wel terecht in de pin op Pinterest. Via de pin kunnen mensen dan je bord vinden. Eén klik meer dus.

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 4. Marieke
  Marieke zegt:

  Ha Suzanne,

  Ik heb net Pinvolve geinstalleerd maar als ik wil dat mijn pins ook op mijn tijdlijn komen, dan moet ik dat binnen facebook vanaf mijn persoonlijk profiel doen. Kun je me aangeven waar ik dat dan moet doen, want daar kan ik nergens de instellingen van Pinvolve terug vinden? Dank,

  Marieke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marieke,
   Met Pinvolve koppel je Pinterest aan een Facebook pagina nooit aan een persoonlijk profiel. Als je wilt dat de pins in de tijdlijn van je Facebookpagina verschijnen, dan is dit een betaalde feature van Pinvolve.
   Je kunt je pins wel delen in de tijdlijn van je persoonlijke Facebook account, maar daar heb je Pinvolve niet voor nodig. Koppel dan gewoon in Pinterest je Facebookaccount aan je Pinterest account en je kunt bij elke pin kiezen of je hem deelt op de tijdlijn van Facebook.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Ik weet niet of ik helemaal begrijp welk plaatje nu bedoelt… Maar als je de ‘grote foto’ op je bord bedoelt, de omslagfoto, dan kan dat. Ga met je muis op de grote foto van het bord staan en klik op de knop ‘omslag wijzigen’ die nu verschijnt. Dit is de enige foto die je kunt aanpassen. De vier kleine fotootjes kun je niet veranderen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Ingrid Stevens
  Ingrid Stevens zegt:

  Hallo Suzanne,

  Op mijn zoektocht naar mogelijkheden van social media kwam ik ook op Pinterest en zodoende ook op jouw site. Fantastisch dat je al jouw kennis op deze manier deelt. Toch kom ik er niet helemaal uit.

  Ik heb een Pinterest account voor bedrijven aangemaakt en wil nu gebruik maken van Pinvolve, zodat ik een tab krijg op mijn zakelijke Facebookpagina. Als ik de free app probeer te downloaden, krijg ik de volgende melding: You must have permission to add apps to at least one Facebook Page to perform the requested action. Wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt.
  Ingrid

  Beantwoorden
 6. Isabel
  Isabel zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik was super blij met je post! Alles in gereedheid gebracht voor Pin-sync met Facebook, is dat tegenwoordig een ‘PRO’ functie waarvoor je moet betalen 🙁 Jammer!

  Heb jij inmiddels al van andere wegen gehoord om je Pinterest borden op je Facebook te delen?

  Dank voor al je kennis 😀

  Groetjes,
  Isabel

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Isabel,
   Jep, dat heb ik recentelijk ook ontdekt. Ontzettend jammer! Andere tools die dit gratis voor je doen, ken ik niet. Je kunt natuurlijk wel altijd gewoon de url van je pin delen op de tijdlijn van je Facebookpagina. Dat is omslachtiger, maar werkt wel.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Ik heb juist een ander probleem want ik heb eergisteren iets dat ik gepind had ook op Facebook geplaatst. En nu plaats Pinterest alles op Facebook en dat wil ik helemaal niet! Ik heb bij Pinterest het vakje om ook op Facebook te plaatsen uitstaan, maar toch wordt alles doorgelinkt. Wie kan me helpen?

  Beantwoorden
 8. Arjanne
  Arjanne zegt:

  Beste Suzanne,

  Ik ben beheerder van een facebook bedrijfspagina en heb de woobox geïnstalleerd
  om onze pinterest te koppelen. Ik krijg de pinterest echter niet op de bedrijfspagina maar op mijn eigen fb pagina. Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Arjanne,

   Wat vervelend! Ik zou de woobox app even verwijderen van je eigen pagina (als je dat wilt) en opnieuw installeren. Als het goed is krijg je in het proces een keuze voor welke pagina je woobox wilt toevoegen. Daar goed opletten dat je de pagina selecteert die je hebben wilt. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Leo,

   Goed om te horen! En mooi dat het gelukt is 🙂
   Ja, dat klopt. Facebook heeft de plek waar de apps op een Facebook pagina worden getoond veranderd. Ze staan nu links in beeld op de pagina. Als je een stuk naar beneden scrolt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Leo van der kolk
    Leo van der kolk zegt:

    Ja toch nog vragen, jij hebt daar mooi staan:
    Pins van Smile, hoe pas ik die tekst aan?
    Pinvolve naar: Pins van Daemes & Heeren
    Dat staat toch beter, nog een vraag als ik Pins aanpas
    qua tekst koppelt die dan automatisch een nieuwe versie naar Facebook?
    Grtz Leo

    Beantwoorden
 9. Leo van der kolk
  Leo van der kolk zegt:

  Hoi Suzanne,
  Het werkt echt heel goed met Pinvolve, maar toch nog één extra vraag. Maak een mooi bord met vijf verschillende beelden van een onderwerp. Bijvoorbeeld details van één sloep. Op facebook staan al die beelden nu doorelkaar heen en staan ze niet per bord bijelkaar en dat is wel de bedoeling… Hoe krijg ik dat voor elkaar.
  Groet Leo

  Beantwoorden
   • Leo van der kolk
    Leo van der kolk zegt:

    Hi Suzanne,
    Weer een stap verder en het werkt goed! Nu wil ik ook de WOOBOX app, dan kan ik weer een stap verder. Maar ben meer vormgever dan techneut en snap het niet echt. Heb jij ervaring met deze app om te installeren en er mee te werken? Wil de leukste en mooiste pins in de sloepenwereld gaan maken namelijk.
    Groet Leo

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Hoi Leo,

     Fijn!

     Ja, heb ik ervaring mee. De Woobox app is ook te vinden op mijn facebookpagina 🙂
     Hoe je hem precies moet installeren is alleen niet zo 1,2,3 via een bericht uit te leggen. Misschien helpt deze blog je.
     Succes!

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 10. kirsten
  kirsten zegt:

  Hoi Suzanne,
  mijn vraag is eigenlijk juist tegengesteld. Ik wil mijn activiteiten op Pinterest wat meer privé houden. Ik krijg sinds een tijdje mails van Pinterest met updates van mijn Facebook-vrienden (die mij niet volgen op Pinterest en die ik ook niet volg). Dat betekent dat zij die ook van mij krijgen.
  Prima dat P-volgers met dezelfde interesses van alles van mij zien, maar niet al mijn Facebookvrienden hoeven te zien dat ik info verzamel over een bepaalde ziekte, of dat ik op dieet ben. Ik kan nergens vinden hoe ik dit ‘uit’ kan zetten, mijzelf hieruit kan verwijderen. Weet jij een oplossing?
  Groeten,

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kirsten,

   Voor zo ver ik weet, kun je dat niet uit zetten. Dat anderen die mails ontvangen over jouw pins. Het enige wat je kan doen als je niet wil dat anderen zien wat je pint: pinnen op verborgen borden. Dan ben jij de enige die ziet wat je pint.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 11. Peggy Moonen
  Peggy Moonen zegt:

  Hallo, hoe komt het dat ik wat ik pin niet terug zie in het overzicht/tijdlijn. Zie wat ik pin wel op de borden terug. Eerst stonden mijn eigen pins er wel tussen maar nu niet meer.
  Groetjes Peggy

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Peggy,

   Dat klopt. Pinterest heeft de invulling van de home feed aangepast. Je ziet niet meer alles van wat de mensen die je volgt pinnen en ook je eigen pins komen niet meer allemaal in de home feed terecht. In mijn blog over de smart feed, lees je er meer over.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 12. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Dag Suzanne,

  Ik heb zonet geprobeerd om te werken via Woobox, maar het is niet wat ik ervan verwacht had. Nu wil ik graag mijn account verwijderen, maar op een of andere manier lijkt dit niet te lukken. Kun jij me misschien eventjes op weg zetten?

  Hartelijk bedankt,
  Nathalie.

  Beantwoorden
 13. Niels van der Weij
  Niels van der Weij zegt:

  Hey Suzanne,

  Ik heb een simpele vraag waarvan ik niet weet of het antwoord ook zo simpel is. Hetgene wat ik graag zou willen bereiken, is dat mijn zakelijke Facebook posts, automatisch naar mijn zakelijke Pinterest pagina worden doorgelinkt. Dit omdat ik geen tijd heb om mijn Pinterest account steeds handmatig te updaten. Als je mijn vraag zou kunnen beantwoorden zou dat fanatisch zijn.
  Groeten,
  Niels van der Weij

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Niels,

   Heldere vraag en ik begrijp je punt. Helaas is dit voor zover ik weet niet mogelijk via Facebook of Pinterest. Ik heb wel een recept kunnen vinden van IFTTT waarmee dit zou moeten kunnen. Er zijn nog meer recepten te vinden via IFTTT. Hoop dat je hiermee verder komt!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 14. Susanne1980
  Susanne1980 zegt:

  Ik heb een vraag die eigenlijk het tegenover gestelde is…ik wil de dingen die ik pin niet delen op FB maar kan nergens vinden hoe ik dit moet uitzetten.
  Alle zoekacties leveren tot nu toe alleen links naar paginas op die vertellen hoe je ze kunt koppelen.
  Is er een manier om het automatisch plaatsen op FB uit te zetten? Ik heb het idee dat hij dat namelijk niet bij ieder bord doet. Groetjes!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Susanne,

   Ja hoor, dat kan. De volgende keer dat je pint, moet je voordat je een bord kiest waarop je de pin wilt plaatsen even het vinkje voor het woord Facebook uit vinken in het pin venster helemaal links onderin (op de computer). Of het tekentje van Facebook aanklikken (in de app. In de iOS app moet het FB teken blauw zijn als je de pin wel wilt delen op FB en grijs als je hem niet wilt delen op FB). Als het goed is, plaatst Pinterest vanaf dat moment niet meer automatisch je pins op Facebook.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 15. Jan Veen
  Jan Veen zegt:

  Pf heb heel wat gezocht maar kon niet zien hoe ik Pinterest koppel aan FB pagina. Is dus helemaal niet mogelijk via Pinterest zelf. Dus lijkt Pinvolve mij een interessante oplossing, ga het even proberen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *