Promoted Pins, Pinterest advertenties?

Promoted pins aangekondigd Pinterest AdvertentiesVorige week deed Ben Silbermann, CEO & Co-Founder van Pinterest, via de Pinterest blog en per e-mail een lang verwachte en belangrijke aankondiging. Pinterest gaat testen met ‘Promoted Pins’, oftewel Pinterest advertenties. Ook Pinterest wil geld gaan verdienen om de toekomst van het platform veilig te stellen. Wat gaat dat betekenen voor pinners? Zal het de beleving van Pinterest aantasten? En welke mogelijkheden brengt dit bedrijven? Ik vertel je er graag meer over!

‘Promoted Pins’?

Gedurende de test zullen van een beperkt aantal bedrijven pins worden uitgelicht, zoals Pinterest dat noemt. Hoe dat er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk. Pinterest zegt expliciet dat het niet zal gaan om advertenties (keuze van woorden denk ik dan…).

De Promoted Pins zullen stijlvol, relevant en interessant zijn. En ze zullen verbeterd worden op basis van de feedback die Pinterest van pinners ontvangt. Verdere uitleg over wat dit betekent lees je hieronder in een fragment uit de verstuurde e-mail over de Promoted Pins.

Promoted pins aangekondigd Pinterest Advertenties 1

Wanneer zie je ‘Promoted Pins’?

De uitgelichte pins zullen als eerste verschijnen in de zoekresultaten van zoekopdrachten en op de categorie pagina’s. Pinterest geeft zelf het volgende voorbeeld:

‘Je kunt bijvoorbeeld pins over leuke pakjes in een webwinkel tegenkomen als je zoekt op “Sinterklaas”.’

Test periode

Pinterest benadrukt dat het gaat om een test. Op dit moment wordt er door de bedrijven, waarvan de pins uitgelicht worden, nog niet betaald. Pinterest wil vooral feedback van pinners ontvangen over hoe zij deze uitgelichte of Promoted Pins ervaren. Slim, je wil natuurlijk je enthousiaste pin fans niet kwijtraken…

Mogelijkheden voor bedrijven

Een dag na de aankondiging van de test, ontving ik nog een e-mail van Pinterest. Nu gericht aan contactpersonen van Pinterest bedrijfsaccounts. In deze mail wordt dezelfde test aangekondigd en uitgelegd dat Pinterest met de feedback die ze krijgt, tools gaat bouwen, zodat bedrijfsaccounts deze uitgelichte pins kunnen gaan gebruiken.

Je kunt je via een link in deze e-mail als bedrijf aanmelden bij Pinterest om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rondom de uitgelichte pins. Mocht je deze link niet ontvangen hebben, dan kun je je alsnog aanmelden via een online formulier op de business pagina van Pinterest.

Promoted Pins aangekondigd Pinterest advertenties 2

Van verschillende mensen heb ik inmiddels begrepen dat ze via e-mail een uitnodiging hebben ontvangen om deel te nemen aan de test met ‘Promoted Pins’. Mooie kans!

Nieuwsgierig!

Ik heb nog geen Promoted Pins of foto’s van deze pins gespot. Ik ben wel heel benieuwd naar hoe ze er uit zullen zien! Als je er één ziet, laat het mij en alle lezers van deze blog weten door de url van die pin in een reactie onder deze blog te delen. Als ik er één spot, zal ik hem zeker als aanvulling op dit bericht plaatsen.

Wat vind jij?

Zelf ben ik niet verbaasd over deze ontwikkeling. Dit zat er al lang aan te komen.

Als pinner hoop ik dat Pinterest precies gaat doen wat ze zegt dat ze gaat doen met uitgelichte pins. Ik zit niet te wachten op pins die me ‘opgedrongen’ worden. Ik hoop dan ook zeker dat ze niet te ‘flashy’ zullen zijn en dat ze in aantal beperkt zullen blijven.

Zakelijk gezien, biedt dit enorme kansen. Je lijkt invloed te krijgen op hoeveel, hoe vaak en wanneer pinners jouw pins gaan zien. Vooral op plekken waar ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Namelijk in een zoekopdracht of op een categorie pagina. Daarnaast wil Pinterest dit op een passende manier gaan realiseren, die pinners niet afschrikt. Dat kan de effectiviteit van de uitgelichte pins alleen maar ten goede komen.

Maar wat vind jij van de komst van Promoted Pins? Ik hoor het graag van je in een reactie onder deze blog!

3 antwoorden
 1. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Ik ben ook niet verbaasd, maar vind het wel heel irritant. Ik heb het afgelopen week al gemerkt, er staan ineens (heel veel!) schoenen en kleding op mijn ‘tijdlijn’. Daar baal ik van. Ik heb daar echt geen zin in. Internetshoppen doe ik wel (vandaar het verschijnen van die schoenen etc.), maar mijn Pinterest gebruik ik voor mooie inspiratie voor mijn interieur en schilderijen….

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kirsten,

   Dank voor je reactie! Ik begrijp je irritatie. Dat zou ik ook vervelend vinden. Weet je zeker dat de pins die je ziet promoted pins zijn? Ik heb ze nog niet gespot op Pinterest… Nieuwsgierig! Volg je niet per ongeluk een bord dat misschien gespamd wordt met schoenen? Even kijken op welk bord die schoenen pins staan en dan het bord ontvlogen. Dat helpt misschien 🙂

   Veel pin plezier!
   Suzanne

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Met dank aan: Suzanne Wartenbergh, Pinterest Expert […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *