Koopjes jagen op Pinterest?

Koopjes jagen op PinterestPinners zijn goed in het maken van verlanglijstjes. Deze staan vol met de meest uiteenlopende producten. Wat zou er gebeuren wanneer je via Pinterest op de hoogte wordt gehouden over aanbiedingen van deze producten? Met andere woorden als je kunt koopjes jagen op Pinterest…

E-mail meldingen

Begin augustus kondigde Pinterest op haar blog een nieuwe functionaliteit aan die voorzichtig uitgerold gaat worden. Je zal via e-mail een melding ontvangen wanneer een product dat je gepind hebt in de aanbieding is.

Fijn voor pinners! Je hoeft zelf niet in de gaten te houden wanneer die lamp die je altijd al wilde hebben, ineens aan te schaffen is binnen je budget. Pinterest doet dat voor je. Het enige dat jij hiervoor hoeft te doen is je verlanglijstje up-to-date houden. Pinnen dus! (alsof je dat al niet deed 😉 )

koopjes jagen op pinterest 2

Kansen voor bedrijven!

Ook erg fijn voor bedrijven. Verlaag de prijs van een product op je website en zonder dat je er iets voor hoeft te doen, krijgt iedereen die jouw product heeft gepind een melding van Pinterest dat het in de aanbieding is! Wat zal dat betekenen voor de verkoop? Weet je nog dat die producten zijn gepind op verlanglijstjes… en dat pinners Pinterest gebruiken om te window shoppen?

‘Rich Pins’

Voorwaarde hiervoor is wel dat je gebruikt maakt van ‘Rich Pins‘. Met behulp van aanpassingen in de code van je website worden zo bepaalde gegevens over je product automatisch meegenomen in een pin wanneer een product wordt gepind vanaf jouw website. Zoals de prijs (niet geheel onbelangrijk in deze context) en informatie over of een product nog op voorraad is. Zo kan Pinterest de prijsdaling op je site in de gaten houden.

koopjes jagen op pinterest 3

Bekijk deze ‘Cheat Sheet‘ met bijbehorende blog voor meer informatie over hoe je de ‘Rich Pins’ ook voor jouw website activeert.

Ga jij koopjes jagen op Pinterest?

Als pinner ben ik blij met deze nieuwe meldingen. Handig! Hoef ik dat zelf niet meer in de gaten te houden. En wat een kans voor webshops en de retail! Zij kunnen zo niet meer zonder ‘Rich Pins’. Even wat werk, maar wat krijgen ze daarvoor terug. In mijn ogen gratis reclame!

Ik heb het al vaker gezegd en Pinterest laat het keer op keer zien. Het is zakelijk gezien een social media platform om serieus in de gaten te houden en mee aan de slag te gaan. Het biedt bedrijven kansen die ze niet vinden op de andere platformen.

Wat vind jij? Word je blij van deze meldingen? Zie jij kansen voor jouw business? Ik hoor het graag van je in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *