5 Pinterest beginnersfouten die je niet hoeft te maken

Pinterest beginnersfoutenJe herkent het vast. Je eerste stappen op Twitter, Facebook of LinkedIn. Hoe werkt het hier? Wat kan ik beter wel en niet doen? Het duurt even voordat je daar uit bent. Bekruipt dit gevoel je ook bij je eerste stappen op Pinterest? Om je te helpen, uitleg over 5 Pinterest beginnersfouten die je niet hoeft te maken.

1. Geen profielfoto

Pinterest beginnersfouten 1Waarschijnlijk ben je ze op Twitter wel tegengekomen. De profielen met een ‘eitje’ als profielfoto. Jammer! Pinterest heeft zijn eigen variant. De ‘pin’. Wanneer je een profiel tegenkomt met een ‘pin’ wekt dit al snel de indruk dat iemand net komt kijken op Pinterest. Of niet herkenbaar wil zijn. Dat is een gemiste kans! Mensen weten graag wie die prachtige pins plaatst! Laat zien wie je bent. Ook op Pinterest!

2. Profielinformatie niet ingevuld

Op alle social media platformen krijg je de mogelijkheid om te vertellen wie je bent. Als individu of als bedrijf. Maak daar gebruik van! De zoekfunctie in Pinterest en ook zoek-machines daarbuiten gebruiken deze informatie om accounts te vinden. Vul de ‘over jou’ tekst, je website, je locatie en Twitter en Facebook accounts dus in. Vertel wie je bent en wat je voor een ander kunt betekenen. Liefst met gebruik van zoekwoorden, zodat je gevonden wordt!

Pinterest beginnersfouten 2

3. (Half)lege borden

Wanneer je net aan het pinnen bent, duurt het natuurlijk even voordat je een flink aantal pins verzameld hebt op een bord. Logisch. Maar als je account vol staat met borden waar maar twee of drie pins op staan, lijkt het net of je niet echt actief meedoet met de rest van de pin-community. Hoe goed je ook op weg bent.

Pinterest beginnersfouten 3

Hoe los je dit op? Wanneer er vijf pins op je bord staan, lijkt het bord vol, wanneer iemand je account bezoekt. Je ziet geen lege plekken meer. Zorg er dus voor dat wanneer je een nieuw bord begint er snel vijf passende pins op staan.

Wat ik zelf wel doe is een nieuw bord eerst als verborgen bord aanmaken en dit bord pas openbaar zetten wanneer het vol genoeg is naar mijn zin.

Begin in ieder geval pas met het promoten van je account als je borden gevuld zijn.

4. Ineens veel accounts volgen

Je bent dol enthousiast over wat je allemaal op Pinterest kunt vinden. Er zijn ZO veel interessante borden en accounts om te volgen. Dat bord wil ik niet missen! Wat pint deze pinner prachtige plaatjes! Voordat je het weet, volg je honderd(en) account(s).

Helaas werkt dit op social media soms averechts. Mensen denken dat je een ‘spammer’ bent, die alleen veel accounts volgt in de hoop dat deze pinners je terug gaan volgen. Ook als dat helemaal niet zo is. Als je zelf nog niet veel volgers hebt, is de kans hierop nog groter. Wees dus selectief in wie je volgt en bouw dat langzaam op. (Dit voorkomt ook dat je ‘home feed’ overloopt met steeds maar nieuwe pins).

Pinterest beginnersfouten 4

5. Niet kunnen stoppen met pinnen

Tja, en dan de pinverslaving… Met al dat moois is het soms lastig om de pin-drang te beheersen. Gewoon om dat je al die geweldige afbeeldingen graag aan je eigen borden toevoegt. Of omdat je zo graag wil dat jouw top product op Pinterest belandt en gerepind wordt door anderen. Je kan niet stoppen. 50 pins in een half uur, dat is prima haalbaar!

Doe dit niet! Je loopt het risico dat je pinners die jouw borden volgen, gaat irriteren. Ze zien te veel pins van jou voorbij komen, waardoor pins van andere borden die ze volgen in de massa verdwijnen. Daar wordt de doorsnee pinner niet gelukkig van. Pin met mate en verspreid je pins over de dag. Dat is ook beter voor je zichtbaarheid!

Bonus: repins niet controleren

Ik heb er al vijf genoemd, maar deze wil ik je niet onthouden. Eén van de grootste ergernissen op Pinterest zijn pins die niet leiden naar de oorspronkelijk bron waar de afbeelding vandaan komt. Je klikt door op een pin, belandt op een site en de afbeelding is in geen velden of wegen te bekennen. Spam??

Controleer dus altijd voordat je repint of de url van de pin je echt brengt naar de site waar de afbeelding vandaan komt. Zo houd je blije volgers en help je mee aan een ‘schoon’, spam-vrij Pinterest!

Pinterest beginnersfouten 5

Meer Pinterest beginnersfouten?

Helaas houdt het niet op bij deze beginnersfouten. Alle begin is moeilijk en iedereen moet leren. Dus ook op Pinterest. Wat vind jij de grootste beginnersfout die je kunt maken op Pinterest? Een fout die je misschien zelf wel maakte… Deel het in een reactie onder deze blog, zodat we van elkaars fouten kunnen leren!

368 antwoorden
 1. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Hoi,

  Het valt me op dat veel van je tips in deze blog gericht zijn op het verkrijgen van volgers en opvallen in de massa. Dat interesseert mij eerlijk gezegd totaal niet, omdat ik Pinterest puur voor mijzelf gebruik. Ik stel borden samen ter inspiratie voor mezelf, met prachtige interieur-plaatjes, zoals ik ook uit de VT wonen plaatjes zou scheuren als voorbeeld voor het veranderen van mijn eigen interieur, en met plaatjes die mij inspireren om te gaan schilderen. Of zoals nu wil ik een serie schilderen met poedels, en bundel ik via Pinterest de mooiste foto’s die ik tegenkom, die ik op die manier altijd bij me heb door de Pinterest-app.

  Of bega ik nu een beginnersfout !?

  nb. Vandaag ben ik voor het eerst begonnen aan een bord dat wél bedoeld is voor anderen, omdat ik meedoe aan een win-actie van Intratuin. Je moet daarbij een bord samenstellen, waarin je 10 artikelen van hen verwerkt. Omdat ik googelde op of ik de volgorde van de pins op het bord kan veranderen (niet dus), kwam ik op jouw site terecht 🙂 Wat heb je een super interessante site en blog!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kirsten,

   Bedankt voor je reactie! Dank je wel voor het compliment 🙂 Leuk om te lezen dat je Pinterest zo lekker kunt gebruiken voor je eigen inspiratie. Helemaal top! Daar is Pinterest voor bedoeld. Dat is helemaal geen beginnersfout!

   Omdat ik mijn blog vooral ook schrijf voor iedereen die Pinterest zakelijk in wil zetten, geef ik veel praktische tips over gevonden worden en meer volgers krijgen, etc. Dat is als je Pinterest zakelijk inzet natuurlijk wel interessant.

   Ja, ik zag hem voorbij komen de wedstrijd #Pintratuin. Leuk. Succes! Ik ga voor je duimen…

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Hoi Kristin,

     Dat gaat niet. Daar is in ieder geval binnen Pinterest geen aparte mogelijkheid voor gemaakt. Is ook niet de bedoeling van Pinterest 😉 Je kunt natuurlijk altijd een pin als afbeelding opslaan en die dan printen. Maar let er wel op dat je die foto’s niet zo maar overal voor mag gebruiken. Copyright!

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
     • marie Jose
      marie Jose zegt:

      Pinterest heb ik in het Engels en ik wil dat in het Nederlands hebben. De uitleg over hoe ik dat moet veranderen snap ik niet. Kun je me helpen?

     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Beste Marie Jose,

      Je moet dan naar de instellingen gaan van je Pinterest account. Daar kom op via de computer door te klikken op je naam rechtsboven in beeld. En dan op het tandwieltje rechtsboven. Er verschijnt dan een drop down menu met opties. Een daarvan is je account instellingen. Daar kun je instellen in welke taal je Pinterest wilt gebruiken. Succes!

      Pin ze!
      Suzanne

   • Fabienne
    Fabienne zegt:

    Hallo Suzanne,
    Ik heb een tijdje geleden mijn pinterest account tot een bedrijfsaccount gemaakt maar achteraf vind is dat minder fijn… enig idee hoe ik dit kan terug zetten?
    M.v.g. Fabienne

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Hoi Fabienne,

     Helaas kun je dat niet zelf. Daar zal je contact met Pinterest voor moeten opnemen. Zij kunnen je account dan terugzetten naar een persoonlijk account. Succes!

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 2. rb
  rb zegt:

  Mijn beginnersfout is dat ik mijn sitenaam niet weet, hoe kom ik daarachter? Als ik iets pin komt het wel op mijn pinterest, maar ik kan er niet zo meteen opkomen, echt een beginnersfout he? haha

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Kan gebeuren 🙂 Als je jezelf in Pinterest zoekt via het zoekscherm en je zoekt op pinners, kan je dan wel je account vinden? Ga dan naar het overzicht van je borden. Dan zie je in de url in je browser je gebruikersnaam staan. (Na Pinterest.com en voor boards). Dat is de gebruikersnaam. In mijn geval is dat dus: http://www.pinterest.com/suuswartenbergh/boards
   Waarschijnlijk ben je wel gewoon ingelogd want je kunt pinnen. Dus als je rechtsboven in beeld op je naam klikt en dan bij het drop-down menu klikt op jouw borden, ben je er ook 🙂
   Pin ze!

   Beantwoorden
 3. Mary van Mersbergen
  Mary van Mersbergen zegt:

  Beste Suzanne,
  Het potloodje op mijn pins werkt niet. Als ik daar op klik, moet ik mijn e-mail en wachtwoord invullen. Als ik dat doe gaat het toch niet goed en dus kan niets wijzigen aan de pins of ze verwijderen. Hopelijk weet Uw een oplossing?
  Groeten Mary

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mary,
   Dat klinkt alsof er iets niet goed gaat met inloggen. Het lijkt me een bug in Pinterest zelf. Als ik jou was, zou ik hierover even contact opnemen met Pinterest zelf via het helpcentrum. Via het drop down menu rechtsboven in beeld.
   Succes!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 4. Maria
  Maria zegt:

  Ik zou graag eigen recepten willen plaatsen op pinterest, hoe doe ik dat. Ik heb het geprobeerd met kladblok, pdf en words, maar dat gaat niet. Ik heb zoveel recepten (eigen) die ik eigenlijk best wel wil delen.
  B.V.D groetjes Maria

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maria,
   Dat kan kloppen. Al die types bestanden, kan je niet pinnen. Je kunt alleen afbeeldingen op Pinterest plaatsen. Wat je zou kunnen doen als je je recepten graag wilt delen, maar dat is wel veel extra werk, is een blog beginnen met recepten. Plaats daar al je lekkere recepten op met een foto van het resultaat. Die foto kun je vervolgens pinnen, zodat het een directe link wordt naar je blog waar het recept te vinden is. Succes!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
   • Sonja Van Hoof
    Sonja Van Hoof zegt:

    Hey Suzanne!
    Wat een positief antwoord!
    Ik was net gestart met Pinterest en had niet door dat iemand het als beledigend of bedreigend kon ervaren dat je meer dan 1 Pins overneemt.
    Dat heeft iemand wél gedaan en die heeft mij geblokkeerd. Ik van mijn melk natuurlijk… Tot ik door had, dat die persoon mij niet begreep …
    Hoe ik het zie? Iedereen ziet in dezelfde foto wat anders. Op de academie vertrokken we elk jaar vanuit een en hetzelfde gegeven & kwamen we tot totaal verschillende resultaten…

    Beantwoorden
  • Ruth
   Ruth zegt:

   Waarom is dat vervelend? Ik ben oprecht benieuwd hoor. Ik vind het just erg leuk als iemand dat doet! Alsof iemand een schat heeft ontdekt! Pinterest als schatkist 😉

   Beantwoorden
   • Cormael Lia
    Cormael Lia zegt:

    Daar over heb ik wel eens een block van iemand gekregen … dat doe je één keer en dan niet meer, tegenwoordig kijk ik wat mensen in hun beschrijving hebben staan, vaak wordt daar aangegeven van wat zij acceptable vinden.

    Is een kwestie van respect, denk ik dan maar zo. Bij mij in de beschrijving staat, geen limiet re-pin along … maar ook dat ik het leuk zou vinden ze me dan ook zouden willen volgen …

    Ik bedoel pinterest is toch voor het re-pinnen tenslotte 🙂

    Beantwoorden
  • lenie
   lenie zegt:

   Nou, mij maakt het niet uit dat ze veel pinnen. Daarvoor pin ik, om te delen. Mij blokkeren ze soms omdat ik meer pin. Ik kan er niks aan doen dat de plaatjes leuk zijn. Ik blokkeer niemand hiervoor. We zijn op de wereld voor elkaar nietwaar. Groetjes, Lenie

   Beantwoorden
   • Suzanne Wartenbergh
    Suzanne Wartenbergh zegt:

    Hoi Lenie,

    Fijn dat je zo graag pint! En je pins wilt delen 🙂 Voor het zakelijk inzetten van Pinterest is het wel een risico, te veel pinnen. Zoals je zelf al aangeeft, sommige mensen blokkeren daardoor je account. En dat is het laatste dat je wil, als je zakelijk aan de slag gaat met Pinterest.

    Pin ze!
    Suzanne

    Beantwoorden
 5. PIlou
  PIlou zegt:

  Hoi Suzanne,
  Een vraagje… Zelf plaats ik mijn eigen foto’s op de Facebook-pagina van ons zeilschip. Voor zo ver ik weet kun je vanaf FB nog niet pinnen. Daarom zet ik nu apart de beste foto’s op Pinterest en die link ik naar onze website. Waar in werkelijkheid niet alle foto’s opstaan. Wat vind je daarvan of heb je een idee hoe ik dit anders kan doen om ook op Pinterest meer mensen enthousiast te maken om een keertje met ons mee te zeilen?
  Groeten Pilou

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Pilou,
   Klopt je kunt niet pinnen vanaf Facebook (alleen met allerlei omwegen). Het slimste is om de foto’s op je website te plaatsen en ze vervolgens te pinnen vanaf je site met de Pin-knop die je in je webbrowser kunt installeren (ook wel Pinterest bookmarklet genaamd). Dan pin je snel naar Pinterest en hoef je de link niet meer achteraf toe te voegen. Dat is de snelste en makkelijkste manier. Die link naar je site blijft dan automatisch aan de pin hangen. Ook als mensen de afbeelding repinnen.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Liesbeth Rutten
  Liesbeth Rutten zegt:

  Ik ben helemaal verkeerd gestart, heb het aanvankelijk niet goed begrepen en daardoor veel fouten gemaakt…
  Ik zou gewoon weer vooraan willen beginnen. Kan ik alles wissen en met n schone lei herstarten? Graag uw hulp!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Liesbeth,

   Natuurlijk kan dat! Je bent de baas over je eigen Pinterest account. Je kunt alle borden die je hebt gemaakt verwijderen en nieuwe borden met nieuwe pins maken als je dat wilt. Je kunt ook de naam van je account wijzigen. Risico dat je loopt, is dat je volgers kwijt raakt. Maar ook dat is natuurlijk een schone lei.. Succes!!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Cora Braas
  Cora Braas zegt:

  Ik heb Pinterest aangemaakt op mijn bedrijf Bio Amable, maar als iemand anders dit in de balk intoetst kunnen ze mij niet vinden! Ook een beginnersfout geweest ben ik bang………

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Cora,

   Nee hoor, daar kan je zelf niets aan doen. Als je een account hebt aangemaakt, kan het even duren voordat de zoekmachine van Pinterest je account heeft geïndexeerd, zoals dat heet, en je account dus gevonden wordt. Als je na 1-2 weken je account nog steeds niet kunt vinden via de zoekmachine, neem dan even contact op met Pinterest. Mijn eigen account is maanden niet vindbaar geweest… Na herhaaldelijk vragen bij Pinterest hebben zij actief mijn account opnieuw geïndexeerd en nu wordt hij prima gevonden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Inge
    Inge zegt:

    Zelfde probleem hier, ik ben vandaag lid geworden en ik kan mijn eigen account op Pinterest nog niet vinden. Een vriendin, die al langer lid is, heb ik wel gevonden en haar gevolgd, zodat zij mij kon volgen en nu vindt ze me dus wel.

    Begrijp ik het goed dat ik binnenkort wel gevonden zal worden? Ik tik mijn naam in het zoekvak in en dan vind ik bij pinners niets, kom dat vanzelf goed?

    Groetjes,
    Inge

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Hoi Inge,

     Dat klopt. Het kan even duren voordat Pinterest je account heeft geïndexeerd en vindt. Als dat over een week of twee nog steeds niet het geval is en je jezelf nog steeds niet kunt vinden als je zoekt op je naam. Dan moet je even contact opnemen met Pinterest.

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 8. a. groenberg
  a. groenberg zegt:

  Hoe kan ik plaatjes van Pinterest op mijn fb plaatsen? Ik krijg alleen van die hele kleine plaatjes als ik het via de fb-knop doe. Is er nog een andere manier?
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anneke,
   Dat klopt. Als je via Pinterest je pins op Facebook deelt is dat de enige manier om je afbeeldingen zichtbaar te krijgen. Een andere manier is de afbeelding te downloaden op je computer. Deze vervolgens als foto te uploaden in je Facebook update en dan in de tekst de url van je pin te vermelden. De foto is dan geen link naar Pinterest, alleen de url in de tekst is dat.
   Pin ze!

   Beantwoorden
 9. verheyen christa
  verheyen christa zegt:

  Om de één of andere reden kan ik plotseling niet meer pinnen. Dat vervelende icoontje blijft maar draaien en doet verder niets. Help, ik mis mijn pin-momenten.

  Beantwoorden
 10. Willeke
  Willeke zegt:

  Hoi Suzanne, ik ben benieuwd naar waar je kan zien hoe vaak er op mijn Pinterest account geklikt wordt. Kan ik hier achter komen? Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Willeke,
   Bedoel je of mensen op een knop op je website klikken en zo naar je pinterest account gaan? Dat is denk ik via Google Analytics te achterhalen als je het slim inricht. Als je bedoelt hoe vaak mensen via Pinterest jouw account vinden en bekijken, helaas dat is niet te achterhalen.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 11. Tanja
  Tanja zegt:

  Hoi Suzanne,
  Bedankt voor je informatie. Ik heb sinds een tijdje een account, maar ik kan ineens niet meer pinnen omdat mijn account in de veilige modus is gezet. Hoe kom ik hier weer uit??

  Beantwoorden
 12. inez
  inez zegt:

  Hallo, ik heb sinds kort een Pinterest account en vind het erg leuk. Ik heb wat vrienden die ik volg, en hun nieuwe pins zie ik dan als ik Pinterest opstart, wat ik heel leuk vind. Maar sinds gisteren krijg ik dus pins van wildvreemden te zien, die gerelateerd zijn aan mijn interesses, en dat will ik dus niet. Ik rapporteer ze steeds maar ze blijven komen, wat kan ik daar aan doen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Inez,
   Leuk om te horen dat je lekker aan het pinnen bent 🙂 Jammer dat je niet blij wordt van de aanbevolen pins van Pinterest. Gebruik de duimpjes op de pins om Pinterest aan te geven of het goede suggesties zijn of niet. Pinterest gebruikt dit om de suggesties te verbeteren.
   Wat je daarnaast kunt proberen is via je instellingen bij het punt ‘Personalisatie’ beide opties uit te zetten bij ‘Laat toe dat Pinterest je gerelateerde pins en andere aanbevelingen toont aan de hand van:’
   Succes en veel Pin plezier!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Inge
    Inge zegt:

    Helemaal gek word ik van die “aanbevolen pins”. Ze interesseren me niet en het liefst wil ik ze dus niet zien. En het zijn er zo veel! Vaak meer dan pins van mensen die ik wel volg. En ook komen steeds dezelfde komen ook na verbergen steeds terug.

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Hoi Inge,

     Dat kan ik me helemaal voorstellen. Heb ik ook ‘last’ van gehad. Ik ben begonnen met heel consequent (en tot in den treure) feedback te geven op de pins via de feedback optie in die pins. Dat heeft ervoor gezorgd dat de aanbevelingen nu wel interessant voor me zijn. Ook kun je je instellingen even opschonen m.b.t. het doen van aanbevelingen en je zoekgeschiedenis wissen. Dat wil er ook wel eens voor zorgen dat je minder aanbevolen pins te zien krijgt.

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 13. Laura
  Laura zegt:

  Hey,

  Ik ben ook sinds kort aan het pinnen. Nu heb ik vijf borden aangemaakt, maar ik merk dat ik er maar op twee kan pinnen. Heb je enig idee hoe dit komt?

  Beantwoorden
 14. Ellen
  Ellen zegt:

  Hallo Suzanne,

  Dank voor al je tips. Ik maak waarschijnlijk ook een beginnersfouten. Het lukt me sinds een week niet meer om naar mijn eigen bord te gaan en/of mijn omslag te wijzigen. Voorheen was dit geen probleem. Weet jij wat ik fout doe?

  Dan heb ik ook nog een vraag. Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat er iets vreemds was met mijn account. Op mijn overzicht stond een bord dat ik niet geplaatst had en in mijn profiel stond een voor mij onbekende website en mijn woonplaats was veranderd in Parijs. Ik heb geen enkel probleem met wonen in Parijs 😉 maar vreemd is het wel. Ik heb mijn inlogcode aangepast.

  Alvast dank voor de hulp.
  Groet,
  Ellen

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ellen,

   Dat klinkt niet als een beginnersfout, maar alsof je account ‘gehackt’ is geweest. Daarom heb je waarschijnlijk een mail ontvangen dat er iets vreemds was met je account. Top dat je je wachtwoord hebt gewijzigd. Daarmee is het waarschijnlijk opgelost. Je kan als het goed is nu het bord verwijderen dat je zelf niet hebt geplaatst, je profiel informatie weer aanpassen en ik denk dat je ook weer naar je eigen borden kan om de omslagfoto te wijzigen. Klopt dat? Heb je het al opnieuw geprobeerd nu je je wachtwoord hebt aangepast?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 15. Ellen
  Ellen zegt:

  Dank voor je antwoord, Suzanne. Soms lukt het plotseling wel om mijn omslag te wijzigen, maar wanneer ik het dan bij een volgend bord weer een keer wil proberen, lukt het niet. Ik moet toch gewoon op het bord klikken? Er verschijnt dat een rechthoekje “omslag wijzigen”. Ik kan erop klikken wat ik wil, maar dan verschijnt alleen maar op andere borden hetzelfde rechthoekje, verder gebeurt er niets. Het gekke is dat het op mijn telefoon wel lukt, maar op mn iPad niet.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Je doet het goed. Daar ligt het niet aan. Gebruik je Pinterest op je iPad via de browser, Safari, of via de iPad app van Pinterest? Het klopt dat met het touch-screen van de iPad sommige functionaliteiten van websites die op de laptop of telefoon wel werken op de tablet niet werken helaas. Daar kan je zelf niets aan veranderen. Als je de app gebruikt, kun je proberen deze een keer opnieuw te installeren.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 16. Inge
  Inge zegt:

  Ik zag hier eerder mensen die hun eigen account niet konden vinden. Dat kon even duren. Dat geldt dan zeker ook voor mijn pins? Als ik een trefwoord zoek en kies voor “alleen mijn pins” wordt er nooit wat gevonden, terwijl ik zoek naar een in de beschrijving gebruikt woord.

  Is er een mogelijkheid de laatst geplaatste pins te zien? Soms krijg ik zo snel een “like”. Ik vraag me dan af hoe de pin al zo snel gezien is.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Inge,

   Ja, dat geldt ook voor pins. Maar als je zoekt op je eigen pins, zou het vrij snel moeten gaan. Pinterest zelf zegt dat het een paar dagen kan duren.

   Als je inlogt kom je in je ‘homefeed’. Dat is het overzicht van de meest recent gepinde afbeeldingen op de borden / accounts die je volgt. Waarschijnlijk zijn de ‘snelle likes’ afkomstig van mensen die het bord volgen waarop je de afbeelding hebt gepind. Als zij online zijn als jij pint, zien ze je pin meteen in hun ‘homefeed’ en kunnen ze dus meteen ‘liken’.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 17. marielle
  marielle zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik wil Pinterest inzetten om meer mensen in thee te interesseren. Vandaag mijn account omgezet naar een bedrijfsaccount. De regels rondom auteursrecht staan daar heel waarschuwend beschreven. Ik voel me nu niet vrij meer te repinnen. Dit voelt als beginnersfout en kan niet meer terug. Hoe zwaar moet ik bij pinterest zakelijk auteursrecht zien?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marielle,
   Leuk! Thee op Pinterest 🙂 Slim dat je dat via een zakelijk account wilt doen. Wat betreft auteursrecht, ga daar praktisch mee om.
   Wat ik zelf doe voordat ik iets repin, is checken of de bron aan die pin klopt. Kom je uit op de site waar de afbeelding te vinden is. Zo ja, en de bron ziet er betrouwbaar uit, dan repin ik. Als ik er geen goed gevoel bij heb, repin ik niet. En als ik kan, vermeld ik de originele bron.
   Niet te angstig zijn denk ik. Ik heb nog geen heftige verhalen over rechtzaken gehoord. Wat ik heel soms hoor is dat mensen benaderd worden met de vraag om een pin te verwijderen. En als je dat doet, is de zaak opgelost.
   Pin ze!

   Beantwoorden
 18. Schoukens Karine
  Schoukens Karine zegt:

  Ik zou Pinterest willen verwijderen van mijn pc! Ik krijg altijd reclame tussen al mijn schermen, en ben dat beu, kan mij iemand zeggen hoe ik dat moet doen? Het is er al eens afgegaan en komt steeds terug.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Karine,

   Wat vervelend! Ik denk alleen dat het niets met Pinterest te maken heeft. Pinterest doet niets met reclame op dit moment. En je kunt Pinterest niet ‘installeren’ op je pc. Het is gewoon een website. Ik vermoed dat je ergens een virus te pakken hebt in je browser. Misschien eens je wachtwoord wijzigen op Pinterest en je pc scannen op virussen. Ik hoop dat dat helpt! Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 19. Dorien
  Dorien zegt:

  Ook hier een melding dat ik niet kon pinnen omdat ze mijn account in bescherming namen, omdat er waarschijnlijk iets niet klopte. En ja, ik had zelf geen bord van Ellen Degeneres gemaakt en ik woon niet in Parijs. 🙁 Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd. Nu het bord ‘I recommend to visit the link!’ zien te verwijderen, mijn woonplaats wijzigen en wéér mijn bio verzinnen. Balen! Hoe kan dit? Pinterest account gehackt?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Dorien,

   Heel vervelend inderdaad! Maar het gebeurt dat Pinterest accounts gehackt worden. Net als dat Twitter en ook Facebook kan gebeuren. Misschien heb je ergens per ongeluk op een link geklikt van een soort ‘fishing’ mail of site. Is achteraf vaak lastig te achterhalen. Succes met het schrijven van een nieuwe bio. Wordt vast een hele goede 😉

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 20. Ellen
  Ellen zegt:

  Hoi Suzanne,
  ik heb al bijna een jaar een Pinterest account en wil graag mijn aantal volgers verhogen. Maar mensen kunnen moeilijk mijn profiel vinden. Enkel als je mijn “voornaamachternaam” (aan elkaar geschreven dus) ingeeft vind je me terug bij pinners. Graag zou ik het -net zoals ik het ingeef als ik zelf anderen opzoek- zien als “voornaamSPATIEachternaam”. Kan dit?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ellen,
   Lastig als mensen je moeilijk kunnen vinden. Kan het zijn dat je gebruikersnaam (in de url van je Pinterest account) je “voornaamachternaam” is? Dan is dat de reden waarom mensen je op die manier kunnen vinden.
   Ik zelf heb heel lang te kampen gehad met totale onvindbaarheid als je mijn voor- en achternaam los van elkaar invulde in het zoekvenster. Als ik mensen zelf de link naar mijn account niet gaf, was ik niet te vinden. Ik heb daar contact over opgenomen met Pinterest zelf. Zij hebben mijn account opnieuw geïndexeerd en daarna werd ik als pinner prima gevonden. Dat zou ik ook proberen als ik jou was. Succes!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 21. Marianne
  Marianne zegt:

  Hoe kan ik staande foto’s ook staand op pinterest krijgen? Ik heb ze dan ook al goed gezet op mijn computer. Liggende foto’s zijn geen probleem. Weet jij een oplossing?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Suzanne,
   Dat is inderdaad onhandig. Ik moet je eerlijk zeggen dat bij mij nog nooit gebeurd is. Ik heb even voor je gezocht in het helpcentrum van Pinterest, maar kom daar het antwoord op je vraag niet tegen. Misschien een idee om je vraag daar te stellen. Misschien help je Pinterest wel bij het ontdekken en verhelpen van een ‘bug’.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 22. Cliff
  Cliff zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik verzamel graag pins om mensen te inspireren voor hun huis.
  Het zou vervelend zijn als het desbetreffende plaatje van mijn pinterest verdwenen is als ik het net wil terugzien. Mijn vraag gaat over een pin die ik heb gepinned op mijn eigen board van een andere pinterestboard of een andere website. Verdwijnt deze pin van mijn board als de originele eigenaar van de pin (of afbeelding) deze verwijdert van zijn website of pinterest board?

  Ik hoop het niet… want dan kunnen pins waaraan ik gehecht ben geraakt zo weer verdwijnen.

  Cliff

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Cliff,

   Dat snap ik helemaal. Als jij een pin repint van iemand anders verdwijnt deze niet als de ‘orginele pinner’ de pin verwijderd. Dat is dus fijn. Als de website waar de afbeelding vandaan komt de afbeelding verwijdert, verdwijnt ook je pin niet. De pin leidt alleen niet langer naar meer informatie. Als je doorklikt, kom je bijvoorbeeld op een website met een fout melding dat de afbeelding niet meer te zien is. Daar kun je als pinner helaas weinig aan veranderen…

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Cliff
    Cliff zegt:

    Hoi Suzanne,

    Bedankt voor je reactie. Dat de informatie naar de website niet meer te achterhalen is na verwijdering van de afbeelding daar is nog wel mee te leven. Ik ben blij dat mijn pins niet onverwachts kunnen verdwijnen. Een geruststellende gedachte.

    Hartelijke groet,
    Cliff

    Beantwoorden
 23. Linda
  Linda zegt:

  Beste Suzanne,

  ik heb nu alweer een aantal jaartjes Pinterest. Nou heb ik sinds 2 maanden een probleem dat zich alleen voordoet op mijn smartphone. Ik kan namelijk niet meer de pins van mijn vrienden/volgers zien. Meestal zie ik maar 1 of 2 pins terwijl ik voorheen alle pins van mijn vrienden kon zien. Ik vind dit erg jammer en hoop dat je me verder kan helpen.

  Mvg Linda

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Linda,

   Wat vervelend. Dit lijkt me een bug van de Pinterest app. Ik weet dat ze druk zijn met het verhelpen van dergelijk bugs. Heb je al eens geprobeerd uit en opnieuw in te loggen of de app opnieuw te installeren? En heb je de meest recente update van de app? Hopelijk lost dit het op voor je!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 24. Kim Eissen
  Kim Eissen zegt:

  Hoi Suzanne!

  Even een vraagje, als je een kledingwinkel bent. Hoeveel pins per dag is dan acceptabel? Spammen is natuurlijk niet de bedoeling maar ik wil ook niet te weinig plaatsen waardoor het lijkt alsof ik niet actief ben…

  Kim

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kim!

   Je kan gerust 4-5 keer per dag afbeeldingen pinnen. Maar pin er nooit meer dan een stuk of 4-5 achter elkaar. En pin vooral niet alleen je eigen afbeeldingen van je eigen site, maar repin ook en pin vanaf andere sites dan die van jezelf. Dan valt het met spammen reuze mee!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 25. Annemarie
  Annemarie zegt:

  Dag Suzanne,

  Ik heb zojuist een account aangemaakt en twee borden gemaakt. De borden zijn bedoeld voor mijn bedrijf. Nu kwam ik er daarna achter dat er ook pinterest voor business bestaat. Had ik dat moeten gebruiken?

  Beantwoorden
 26. Joeky
  Joeky zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik ben sinds een weekje al mijn borden kwijt. Ik heb al veel geprobeerd maar tot nu toe lukt het mij niet ze terug te krijgen. Mijn pins staan nog wel ergens op Pinterest. Als ik namelijk een pin zoek die ik zelf al gepind heb, geeft Pinterest aan dat ik die al eerder gepind heb. Help me alsjeblieft, want ik vind het zo leuk om te pinnen.

  Groetjes van Joeky

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Joeky,

   Wat vervelend! Ik heb vaker van deze issue gehoord. Het is iets waar Pinterest van op de hoogte is. Het kan zomaar zijn dat over een paar dagen alles ‘vanzelf’ weer in orde is. Probeer anders ook eens opnieuw uit en in te loggen. Anders kun je je vraag altijd bij Pinterest neerleggen via het helpcentrum.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 27. iris
  iris zegt:

  Hallo Suzanne, ik ben een groot Pinterest fan. Al heel wat mensen in mijn omgeving heb ik aangestoken met het pin virus.

  Ik herken veel van je tips. Op dit moment heb ik problemen met het pinnen via YouTube. Dat werkte altijd goed. Nu krijg ik telkens de melding geen pin bare afbeelding gevonden. Zowel bij YouTube als bij Pinterest de vraag gesteld. Helaas geen reactie ontvangen. Mijn wachtwoorden heb ik bij alle twee de media al via een vaste pc (via mobiel of tablet werkt dat niet goed) gereset. Ik kan helaas geen print screen mee sturen. Dank alvast, ik hoop dat jij mij wel verder kunt helpen.

  Iris

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Iris,

   Ik heb hetzelfde gemerkt inderdaad. Wat bij mij nog wel werkt, is als je op de optie ‘delen’ klikt van YouTube zelf (onder het filmpje). Dan zie je share buttons verschijnen. Daar staat ook de Pinterest knop bij. Als ik die gebruik, kan ik gewoon pinnen!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • iris
    iris zegt:

    Hallo Suzanne, Dank voor je supersnelle reactie! Bedoel je de delen knop bij de weergegeven “lijst” van filmpjes? Dus zonder dat je het filmpje afspeelt? Ook deze optie geeft geen pinbare afbeelding. Wat ik ook doe ik krijg dezelfde melding. Ik snap niet hoe anderen nog YouTube filmpjes op Pinterest kunnen plaatsen. Overigens ben ik “blij” dat ook jij hetzelfde probleem hebt. Klinkt vreemd misschien, maar blijkbaar ligt het probleem dan niet bij mijn instellingen e.d.. mocht je nog een tip hebben dan hoor ik het graag!

    Dank alvast,
    Iris

    Beantwoorden
     • iris
      iris zegt:

      Hi, geweldig hoe snel jij communiceert ik pin bijna altijd via mijn smartphone. Ik denk dat jouw screenshot er één is van pc of laptop. Op smartphone krijg ik deze optie niet.

      Snik.
      Groet,
      Iris

     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Graag gedaan! Ah, jep deze screenshot is inderdaad van een laptop. Helaas heb je daar in veel gevallen toch nog meer mogelijkheden dan in de apps op telefoons en tablets…

      Pin ze!
      Suzanne

 28. Trouwmevrouw Harriet Bodicker-van den Bosch
  Trouwmevrouw Harriet Bodicker-van den Bosch zegt:

  Beste Suzanne,
  De bekendheid van het uitzoeken van je eigen huwelijksambtenaar op je bruiloft is nog niet erg groot. Zo heb ik nu een aantal borden hierover op Pinterest gemaakt; ‘trouwlocaties’, ‘trouwvervoer’, trouwideetjes etc.
  Hoe kan ik nu de volgorde van de pins in een bord veranderen??

  Beantwoorden
 29. Astrid
  Astrid zegt:

  Ben sinds een weekje ook lekker aan het pinnen geslagen! En super om op jou terug te vallen als je iets niet snapt!!
  Nu heb ik bij het scrollen per ongeluk op volgen gedrukt, terwijl ik degene niet wil volgen. Kan ik dit ongedaan maken?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Astrid,
   Leuk nog een Pinterest fan erbij 🙂 Ja hoor dat kan heel gemakkelijk. Gewoon nog een keer op diezelfde knop drukken. Je ziet er nu alleen ontvolgen op staan. Zo kun je elk een bord of account dat je bent gaan volgen op elk moment weer ontvolgen.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Nely,
   Dat is lastig. Als mensen je account vinden, kunnen ze je volgen. Daar kun je niets aan veranderen. Wat je wel kunt doen, is alleen verborgen borden aanmaken. Dan ben jij de enige die de pins kan zien!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Els,

   Als je iemands profiel bekijkt, zie je altijd alle borden van die persoon. Nooit alleen de borden die je volgt. Dat gaat helaas niet. In je homefeed krijg je wel altijd alleen maar de pins te zien die geplaatst worden op de borden die je volgt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 30. sabine
  sabine zegt:

  Voor een bedrijf wil ik graag een pinterest pagina aanmaken. Nou wil ik dit zo doen dat er twee mensen actief kunnen pinnen vanaf hun eigen bestaande pinterest account, op deze pagina (zodat je niet eerst hoeft uit te loggen van je eigen pagina) Het gaat hier dus om een gezamenlijke pagina en niet om een gezamenlijke map. Kan dit?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Sabine,
   Dat gaat niet. Dat kan alleen als je inlogt via het bedrijfsaccount of wanneer je van alle borden op het bedrijfsaccount groepsborden maakt. Helaas. Dat laatste zou ik niet aanraden. Je wilt immers vanuit het bedrijf pinnen. Enige optie is dus uitloggen en inloggen. Tenzij je gebruikt wilt maken van betaalde tools waarmee je met meerdere mensen op een account wilt pinnen. Dat zijn geen goedkope abonnementen.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 31. Afke
  Afke zegt:

  Hallo Suzanne,
  wat leuk dat je al deze vragen beantwoordt!

  Ik loop tegen het volgende aan, ik heb voor mij en mijn zus een website gemaakt (ik maak foto’s zij tekeningen). Nu willen we ze pinnen maar dat lukt niet, ik krijg dan de volgende melding: ‘Oeps! Deze website bevat geen afbeeldingen die je kunt pinnen.’ Ik heb al gekeken naar de instellingen op de site maar er is wel ingesteld dat afbeeldingen gedownload kunnen worden. Ik hoop dat je een oplossing weet.

  Groeten,
  Afke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Afke,

   Bedankt voor je reactie! Wat vervelend dat het niet lukt om te pinnen vanaf je website! Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zijn je afbeeldingen groot genoeg? “Images that are at least 100px in one dimension (height or width) and at least 200px in the other”.
   Het kan ook zijn dat je afbeeldingen in de code ‘te ver weg’ zitten voor Pinterest en dat ze zo niet gevonden worden. Dat wil bijvoorbeeld wel eens gebeuren bij foto’s in een carrousel.

   Ik hoop dat dit helpt.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 32. Jeannette
  Jeannette zegt:

  Hallo Suzanne,

  Handig zo’n vraagbaak voor Pinterest! Ik heb iets geks: op één van mijn borden kan ik één bepaalde pin niet zien, terwijl hij wel zichtbaar is op de voorkant van het bord, in één van de vakjes. Maar zodra ik naar dat bord ga, is ie niet te zien dus. Anderen zien hem blijkbaar wel, want de pin wordt regelmatig ge-repind. Weet jij hoe dit kan en hoe ik dit zou kunnen veranderen? Dankjewel vast.

  groeten, Jeannette

  Beantwoorden
 33. Mark Heerkes
  Mark Heerkes zegt:

  Hoi Suzanne,

  Jouw blog en vraag&antwoord wordt zo bijna een database voor Pinterest.

  Het volgende ben ik (denk ik) nog niet tegengekomen.

  Ik start vanaf medio juli mijn eigen bedrijf en ik heb 4 concepten. Mijn eigen bedrijf heb ik al geregistreerd op Pinterest. Wat is het handigste:
  – 4 groepsborden via mijn eigen registratie?
  – 4 extra accounts aanmaken voor de 4 verschillende concepten?

  Ik ben benieuwd wat jouw idee hierover is.

  Met vriendelijke groet,

  Mark

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mark,

   Haha, nou denk toch dat het helpcentrum van Pinterest nog een grotere database is 😉

   Met deze informatie kan ik je vraag niet zo goed beantwoorden eerlijk gezegd. Zijn het 4 diensten/producten die je onder dezelfde bedrijfsnaam aan gaat bieden? Dan zou ik daar aparte borden van maken op één account. En waarom wil je er groepsborden van maken? Dat is mijn niet helemaal duidelijk. Ik kan je hier best een keer advies over geven, maar dat gaat niet zo gemakkelijk via mijn blog. Gaat beter via 1-op-1 coaching bijvoorbeeld!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 34. rovianne
  rovianne zegt:

  Hoe en waar kun je borden die je volgt terug vinden?
  Ik heb dus soms aangeklikt om een heel bord te volgen, maar dat wil ik wijzigen bij sommige. Ik kan ze alleen nergens terug vinden?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Rovianne,

   Als je naar je eigen account gaat met je borden zie je als het goed is helemaal rechts in beeld net boven je borden een tabje ‘volgend’. Als je daar op klikt, zie je wie jij allemaal volgt. Ga naar het account van deze pinners en ontvolg de borden die je niet langer wilt volgen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 35. jurgen
  jurgen zegt:

  Hoi,

  Vandaag wilde mijn vrouw inloggen op haar pinterest, maar er was nog ingelogd met mijn facebook account.
  Nu heeft ze hierdoor voor mij een pinterest account aangemaakt.

  Hoe kan ik dit account verwijderen? (niet deactiveren maar echt de registratie ongedaan maken) Ik wil geen pinterest dus ook geen gedeactiveerd account.

  Mijn emailadres is nog niet bevestigd maar toch bestaat er een account waar zelfs mijn facebook foto al op staat.

  Beantwoorden
 36. Gwen
  Gwen zegt:

  Hey Suzanne

  Ik heb ook een probleem met Pinterest. Ik pin al een tijdje en ben er helemaal verzot op 🙂 Het is handig dat ik via de app op mijn smartphone en via mijn laptop kan pinnen. Nu heb ik sinds kort een nieuwe smartphone gekocht en heb direct de app gedownload. Nu is het probleem dat ik via mijn smartphone mijn verborgen borden niet kan zien (ik heb trouwens enkel maar verborgen borden). Ik heb de app al eens verwijderd en terug gedownload, heb al bij mijn instellingen gekeken, mij terug uitgelogd en ik hem al eens via de helpdesk van pinterest zelf al een mail verstuurd, maar niets leek te lukken. Aangezien ik bij sommige borden al over de 1000 pins heb, zou ik graag deze borden ook op mijn smartphone zien zodat ik verder kan pinnen.

  Kunt u mij helpen?

  Beantwoorden
 37. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Hi, dank je wel voor je uitleg. Toch heb ik twee vragen:
  1 Kun je ook zelf een pin maken? Ik weet nu hoe ik een bord maak en wil een bord maken over favoriete recepten van mijn gezin. Ik heb zelf foto’s gemaakt van een recept (bv spare ribs). Maar hoe krijg ik die foto met recept (in tekst) erbij op pinterest?
  2 Ik log nu in met e-mailadres, maar wil dit veranderen naar inloggen met facebook. Kan dat? Hoe dan?

  Dank je wel
  Jolanda

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jolanda,

   Antwoord op je vragen:
   1) Ja, dat kan. Via de + knop rechtsboven in beeld naast je naam (op de computer) kun je foto’s uploaden naar Pinterest. In de beschrijving zou je het recept kunnen plaatsen (als het past in 500 tekens…).
   2) Ja, dat kan. Je Facebook account koppelen aan je Pinterest account. Uitloggen en dan de knop inloggen met Facebook gebruiken.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 38. Edith
  Edith zegt:

  Hoi Suzanne,

  Graag zou ik willen weten hoe ik in-één-keer al mijn “vind-ik-leuks” kan verwijderen..
  Ik heb er inmiddels zoveel … en mijn smaak qua pins is ook veranderd, dus aan de meeste “vind-ik-leuk-pins” heb ik niks meer. Even lekker de bezem erdoor 🙂

  Hopelijk heb je een oplossing.
  Alvast bedankt, mooie site heb je!

  groetjes,
  Edith

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Edith,

   Voorjaarsschoonmaak in de herfst 😉 Helaas weet ik daar geen trucje voor… Ik vrees dat je op je tabblad waar je vind ik leuks staan een voor een die pins niet meer leuk moet vinden… Aardig klusje. Succes!

   En fijn om te horen dat je blij bent met mijn site 🙂

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 39. Jacqueline de Ellen
  Jacqueline de Ellen zegt:

  Hi,

  Ik heb een eigen bedrijf en wil foto’s van mijn werk op pinterest kwijt zodat mensen ideeën krijgen van wat ik doe. Is daar pinterest ook geschikt voor. Ik heb alleen nog ontdekt hoe ik anderen hun foto’s kan pinnen. Ja idd ben een hele jonge beginner!

  Groet,
  Jaqueline

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jaqueline,

   Wat leuk! Natuurlijk kun je je eigen foto’s pinnen. Je kan afbeeldingen pinnen van elke website op het internet (tenzij ze dit geblokkeerd hebben). Je kunt ze ook uploaden naar Pinterest. Maar als je je werk wil verkopen via Pinterest is het slim om je afbeeldingen te pinnen vanaf je eigen website waar ze op staan. Elke pin is namelijk een directe link naar de website waar de afbeelding vandaan komt.
   Pinnen van internet gaat het makkelijkst met de pin it knop die je kunt installeren in je browser.
   Succes en pin ze, Suzanne

   Beantwoorden
 40. Leo van der kolk
  Leo van der kolk zegt:

  Hi Suzanne,
  Alles werkt nu en ben blij met mijn pins/instagrams en koppeling met Facebook…
  Maar ik zie mijn Albums nergens terug? als ik op Pinterest ga zoeken kom ik niet tevoorschijn met mijn albums. Mijn albums starten altijd met Sloepen en dan een toevoeging… Hoe kan ik dat aanpassen?
  Grtz Leo

  Beantwoorden
 41. gerard vreeswijk
  gerard vreeswijk zegt:

  Hey Suzanne, Ik ben deze week gestart en direct enthousiast van de mogelijkheden dit medium biedt.
  Ik weet niet of de vraag al is gesteld maar dan nogmaals:
  Als ik een bord aanmaak kan ik daar een kaart aan toe voegen. Nu wil ik een specifieke locatie toevoegen die door de kaart niet wordt gevonden. (Een bepaald gebouw op een adres in een dorp) Hoe kan ik deze locatie zelf aanmaken als hij niet automatisch wordt gevonden?
  Alvast bedankt,
  Groeten Gerard

  Beantwoorden
 42. Marjon
  Marjon zegt:

  Hallo Suzanne…ik heb er ook een verslaving bij….een vraag als ik foto’s, die ik zelf gemaakt heb, upload dan zien ze altijd erg klein uit. Je kunt dit zien op mijn bord bij The smell of autumn en dan de laatste 3 foto’s. Ik maak foto’s met een goede fotocamera en ik krijg vaker de melding dat het bestand te groot is. Toch zie ik bij andere pinners dat de foto’s wel mooi groot zijn????
  lieve groet Marjon

  Beantwoorden
 43. Miranda
  Miranda zegt:

  Hoi Suzanne,

  Sinds kort heb je nieuwe functies op Pinterest. Je kan nu berichten sturen naar Pinners en onder nieuws kun je zien wat de mensen die je volgt hebben gedaan (wat ze gepind hebben of wie ze bv. volgen). Nu viel mij op dat ik al meerder keren heb gezien dat mensen hun eigen bord zijn gaan volgen. Heel apart dat mensen hun eigen bord kunnen volgen dus ben ik gaan zoeken hoe dit in zijn werk gaat maar kom er niet uit. Het zijn geen nieuwe borden die ze hebben aangemaakt, maar bestaande borden. Misschien weet jij hoe dit zit?

  Groetjes,
  Miranda

  Beantwoorden
 44. Miranda
  Miranda zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik weet ook niet of het iets anders betekent. Ik zag het net weer staan onder nieuws.
  Als voorbeeld: Metdehand.nl | Poush.nl volgt nu Stuff I Like
  Als je dan de link volgt om te kijken wie zij zijn gaan volgen, zie je dat het hun eigen bord is.
  Misschien is dit iets wat alleen bedrijven kunnen?

  Groetjes,
  Miranda

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Miranda,
   Hmm.. Als er staat ‘Poush.nl’ volgt nu ‘Stuff I like’ in je nieuws tab, staan er volgens mij twee klikbare links in dat bericht. Een naar Poush.nl en een naar het bord Stuff I like. Als je op die laatste link klikt, kom je uit op het bord dat Poush.nl is gaan volgen en dat zou niet een bord van Poush.nl kunnen zijn. Kun je me anders een screenshot mailen als je het nog eens ziet?
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 45. Miranda
  Miranda zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb het nog eens bekeken en Stuff I Like is een bord van Poush.nl. Ik heb op de laatste link geklikt. Ik zag er vandaag weer één onder de nieuws tab die ook zichzelf is gaan volgen. Ik zal kijken of ik een screenshot kan mailen.

  Gr, Miranda

  Beantwoorden
 46. *GJ~
  *GJ~ zegt:

  Ik zit nu een poosje op Pinterest. Begonnen om voor mezelf een moodboard te maken voor een wijziging van onze kamer. Heb nu zelf foto’s gemaakt van onze nieuwe kamer en geupload, gepind. Hoe kan ik die pins blijven volgen? Ik vind het leuk te weten wie mijn stijl kan waarderen. Soms zie ik dat mensen ze hebben gepind (via mijn bord). Dan weet ik wie en kan ik naar hun borden kijken. Maar als ik op die geuploade foto’s klik op mijn bord kan ik niet zien wie ze allemaal via via pint.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Leuk dat Pinterest je heeft geïnspireerd bij het inrichten van je kamer!
   Of je nu een pin vanaf internet pint, of repint van Pinterest, of zelf als foto op Pinterest plaatst op één van je borden, je kan door die pin te openen via je eigen bord altijd zien hoe vaak de pin is gerepind (dus door anderen op hun borden is geplaatst) en wie dat heeft gedaan. Wat er vervolgens met deze pin gebeurt via de borden van iemand anders, is lastig te volgen. Dan moet je op die pin op hun bord klikken om te zien hoe hij zich verder heeft verspreid. Hoop dat dit je helpt.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • *GJ~
    *GJ~ zegt:

    Super zeg zo’n vraagbaak in het Nederlands. Ik heb er nog één: ik krijg wel eens mail met … heeft 1 van je pins gerepind. Wat houd dit eigenlijk in? Wat is het verschil tussen pinnen en repinnen?

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     🙂 Ik help pinners graag verder! Pinnen is een afbeelding op Pinterest plaatsen vanaf een website op het Internet. Repinnen is een pin die je op Pinterest vindt op één van je eigen borden plaatsen. Maar veel mensen zeggen ook pinnen als ze eigenlijk repinnen bedoelen. En actief bezig zijn op Pinterest wordt ook gewoon pinnen genoemd. (Net als die is aan het Facebooken).
     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
     • Anja
      Anja zegt:

      Dag Suzanne,

      Mag ik pins die ik interessant vind vanuit pinterest ook gewoon opnemen op mijn website, op FB, of waar dan ook? Ik zou vooral guotes willen opnemen, maar weet niet of dit qua copyrights mag.

      Groet Anja

     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Hoi Anja,

      Nee dat kan inderdaad niet zomaar i.v.m. copyright. Je moet toestemming hebben van de eigenaar van het beeld, voordat je het beeld aan je eigen website toe kunt voegen. Je kunt de pin wel als pin aan je website toevoegen en ervoor zorgen dat de link naar de bronwebsite intact blijft. Dan gebruik je een juiste bronvermelding. Pins embedden kun je doen met de Pinterest Widget Builder.

      Pin ze!
      Suzanne

 47. Olivier Beyens
  Olivier Beyens zegt:

  Hallo,

  Ik heb een bord aangemaakt en daar 2 foto’s die ik heb gemaakt erin gezet.
  Ik heb die een benaming gegeven en ook hashtags gegeven.

  Mijn vraag is nu: Hoe komt het dat als ik mijn foto’s zoek, ik ze niet tegenkom?
  Ik kan ze alleen bekijken via mijn bord zelf, dus ik kan me voorstellen dat anderen die niet zien.

  Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Tja lastig te zeggen, als je titels gebruikt voor je borden die veel gebruikt worden, kan het zijn dat je borden helemaal niet tevoorschijn komen. Concurrentie met andere borden om het zo maar te zeggen. Als daar meer relevante pins op staan en meer activiteit op is, kunnen jouw borden het van deze borden ‘verliezen’ in de vindbaarheid. Als je echt denkt dat er iets niet klopt, dan raad ik je aan contact op te nemen met Pinterest. Succes en pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 48. Nadine
  Nadine zegt:

  Hallo Suzanne,
  Misschien staat deze vraag al op je site, maar ik kon hem niet vinden tussen de andere. Ik pin al meer dan een jaar en kreeg steeds de melding dat ik een pin al had gepind als ik het (per ongeluk) nog eens probeerde. Opeens krijg ik deze melding niet meer, en pin ik dus een heleboel pins die ik al lang heb! Heel vervelend, want dan wordt het zo’n rommeltje! Hoe kan ik dit weer inschakelen? Voor zover ik weet heb ik niets uitgeschakeld.
  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Nadine,
   Ik moet je zeggen dat ik de melding zelf ook niet meer zie verschijnen. Kan zo maar zijn dat Pinterest de meldingen niet meer geeft. Wat ook kan, is dat je dezelfde afbeelding pint vanaf een andere bronwebsite. Dat kan Pinterest niet controleren…
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 49. Margriet
  Margriet zegt:

  Hallo Suzanne,
  op mijn iPad Air moet ik me voortdurend opnieuw inloggen. Alhoewel in mijn instellingen cookies altijd worden aanvaard, zoals Pinterest aangeeft. Ook verschijnt om de haverklap het scherm of ik wil doorgaan in de browser of met de app. Ik vind hierover nergens iets terug in de instellingen, ben wel absoluut beginneling.
  Al bij voorbaat bedankt hoor.
  Vriendelijke groeten, Margriet.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Margriet,
   Kan me voorstellen dat dat vervelend is. Gebruik je de Pinterest app of log je via Safari in op je iPad? Klinkt alsof je Safari gebruikt. Als ik jou was zou ik de Pinterest app installeren op je iPad. Dan ga je dit niet meer meemaken.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 50. Vicky Lambrechts
  Vicky Lambrechts zegt:

  Dag Suzanne,
  ik ben totaal niet vertrouwd met pinterest maar was op zoek naar grappige massage quotes voor op mijn facebook (bedrijfs)pagina en kwam zo op pinterest terecht. Mag ik quotes/foto’s van pinterest zomaar gebruiken om op de fb pagina te zetten? Ik zou ze dan downloaden op mijn computer en vervolgens zo op fb pagina zetten.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Vicky,
   Leuk idee! En ja Pinterest staat vol met quotes. Wat je wil mag in principe niet. Je hebt te maken met auteursrechten in een aantal gevallen. Klik even door op de pin met de quote. Dan kom je uit op de website waar de quote vandaan komt (als het goed is en mensen netjes hebben gepind). Als je daar een bronvermelding kan vinden, plaats die dan bij je Facebook bericht. Als je die niet kunt vinden, beter niet gebruiken…
   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden
 51. Yvonne Andre
  Yvonne Andre zegt:

  Dag Suzanne
  Ik heb vandaag the Pinterest app gedownload, maar kan op mijn profiel geen enkel bord zien. In Safari wel. Weet jij hoe dit kan en wat ik moet doen?

  Beantwoorden
   • Yvonne Andre
    Yvonne Andre zegt:

    Hoi Suzanne, fijn dat je hebt gereageerd. Ik heb dat al geprobeerd maar zonder resultaat. Ook heb ik de app verwijderd en weer opnieuw gedownload, maar ook dat heeft niet geholpen.
    En op internet niets gevonden wat mij zou kunnen helpen….ik weet het niet meer.
    Groetjes Yvonne

    Beantwoorden
 52. Adelien
  Adelien zegt:

  Hallo Suzanne,

  Wat fijn dat er zo’n Pinterest-goeroe als jij bestaat! Ik heb alle reacties al even bekeken, maar mijn vraag is nieuw. Weet jij hoe je een aantal foto’s onder elkaar kan plaatsen in 1 pin? Die bv het proces weergeven hoe je iets hebt gemaakt.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Adelien,

   🙂 Die vraag is inderdaad nog niet gesteld. Dat kan alleen als je die foto’s zelf al onder elkaar plakt en er dus zelf 1 afbeelding van maakt die je kunt pinnen. In Pinterest zelf kan dat niet.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 53. Astrid
  Astrid zegt:

  Hoi Suzanne,

  Super dat ik mijn vragen hier kan stellen! Ik liep al een tijdje na te denken over een aantal dingen. Ik zit nog niet zo heel lang op Pinterest. Ik heb niet alle vragen en antwoorden gelezen, dus hoop ik niet dat ik in herhaling val!

  Mijn vraag is: als je via Facebook inlogt op Pinterest, en je instellingen zo zijn dat alleen je vrienden op Fb. je foto’s en berichten kunnen zien, kunnen andere pinners (die géén vrienden op Fb. zijn van mij) dan wel of niet mijn foto’s en berichten van Fb. zien? Zo ja, hoe kan ik dat dan veranderen?

  Nog een vraagje: Ik krijg weleens een berichtje dat iemand mijn pin gerepint heeft. Heeft deze pinner dan op/vanaf ‘mijn’ bord een pin uitgezocht om te pinnen, of toch ook op een andere pinner zijn bord en dat het dan dezelfde foto is die ik ook gepint had?

  Alvast bedankt!! en groetjes, Astrid

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Astrid,
   Leuk dat je aan het pinnen bent geslagen! Wat betreft je vragen:
   Als je met Facebook inlogt, verandert dat niets aan je Facebook instellingen. Je Facebook berichten worden niet zichtbaar voor pinners. Dat staan helemaal los van elkaar.
   Hoe een pinner je pin gevonden heeft, is niet altijd te achterhalen. Dat kan zijn omdat je pin tevoorschijn is gekomen bij een zoekopdracht. Dat kan zijn omdat iemand op je bord heeft rondgekeken. Maar als jij een melding krijgt dan is jouw pin gerepind, via jouw account, een zoekopdracht of via een repin van jouw pin door iemand anders.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 54. Astrid
  Astrid zegt:

  Hoi Suzanne,

  Heel erg bedankt voor je snelle antwoord, ik ben nu in ieder geval gerustgesteld over mijn Facebook instellingen 🙂 Ik kan weer rustig doorpinnen 😉

  Groetjes en succes met je website!

  Astrid

  Beantwoorden
 55. Anneleen
  Anneleen zegt:

  Ik heb onlangs ook de android pinterest op mijn tablet gezet. Ik ben ingelogd bij pinterest via mijn facebookaccount. Wat mij nu wel stoort is dat ik niet kan inloggen op de android versie zonder Pinterest toegang te geven tot al mijn gegevens en contacten. Ik deel graag allerlei leuke dingen, maar ik wil niet al mijn gegevens en contacten delen. Vind dit heel storend.

  Beantwoorden
 56. Yvette Bliekendaal
  Yvette Bliekendaal zegt:

  Hoi Suzanne,

  Help! Ik kan opeens niet meer pinnen. Omdat ik te veel borden en pins kreeg heb ik een tweede account aangemaakt, zodat de pins kan opsplitsen. Ben dus aardig wat aan het overpinnen geweest van mijn ene naar het nieuwe account, maar ben bij lange na nog niet klaar. Nu kan ik niet verder, omdat er een melding komt “Sorry, je kunt even niets meer doen (pins) om spam tegen te gaan. Dit duurt nu al zo’n paar uur. Ik begrijp dat ik veel heb gepint vanuit mijn andere account, en dat dit wellicht de reden zou kunnen zijn, maar hoe lang kan ik verwachten dat dit duurt? En is er een maximaal aantal pins dat je per uur/dag mag doen?

  Graag hoor ik of je me kunt adviseren?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Yvette,

   Je bent inderdaad tegen de limieten voor pinnen aangelopen. Als je in het helpcentrum van Pinterest kijkt, en kiest voor ‘You’re blocked from doing things on Pinterest’ Dan zie je dat het 30 minuten tot 24 uur kan duren voordat je weer kunt pinnen. Even geduld dus 🙂

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 57. Lobke
  Lobke zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb ook nog een vraag die volgens mij niet eerder is gesteld:
  1 van mijn borden is mijn portfolio. Op dit bord zit een pin van een moodboard die ik heb gemaakt voor Flexa tbv de woonbeurs. Nu is deze pin zomaar gerepind zonder dat erbij staat dat ik hem heb gemaakt, dus nu lijkt het net of zij hem heeft gemaakt 🙁
  Hoe kan ik de bewuste pinner mailen en hierop aanspreken??

  Thanks!
  Lobke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Lobke,
   Repinnen is het delen op Pinterest. Dus wees je ervan bewust dat mensen beelden (dus ook jouw beelden) kunnen delen, als jij ze op Pinterest plaatst. Mensen kunnen de beschrijving aanpassen en dat mag gewoon. Het is niet netjes dat ze de bron niet vermelden, en daar kun je wel om vragen. Via een reactie op de pin bijvoorbeeld. Slimmer is je eigen beeld te voorzien van een watermerk, voordat je het pint. Je logo bijvoorbeeld of de url van je website. Dan weten mensen altijd dat het beeld door jou gemaakt is.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 58. Hanneke Vos
  Hanneke Vos zegt:

  Hallo Suzanne,

  Wat ideaal dat we hier onze vragen kwijt kunnen! Helemaal als het helpcentrum van pinterest bij mij alleen een keuzemenu geeft en als ik daar niets in aan kan vinken (omdat mijn vraag/probleem er niet bij staat) ik ook niet verder gestuurd wordt… en helemaal nergens een mailadres kan vinden….:-(

  Mijn probleem: ik heb laatst naast mijn huidige account (pinterest.com/havoske) een ander account aangemaakt op een andere naam, maar deze is onder mijn profiel gekomen (als ik op het nieuwe account (pinterest.com/pureinfocus) sta kan ik naar mijn eerste account klikken, andersom kan dat niet). Ik wilde op het nieuwe account een bord plaatsen/toevoegen, maar deze is ongewild op het eerste account geplaatst (en dat dus terwijl ik echt bewust een bord heb aangemaakt op het nieuwe account). Nu kan ik nergens het nieuwste account weer verwijderen/deactiveren, zonder het eerste account ook te verwijderen, iets wat ik absoluut niet wil!! Dit (het nieuwe account verwijderen) moet wel gebeuren omdat ik dan een nieuw account kan aanmaken, mogelijk op een andere computer waardoor het niet weer onder mijn eerste profiel terecht komt, met dezelfde naam (pureinfocus)… ik heb visitekaartjes laten maken waar de link al op staat, omdat ik er vanuit ben gegaan dat dit wel goed zou gaan. Ik hoop ontzettend dat je me hierbij kunt helpen….zit echt een beetje op hete kolen op het moment…
  (en anders misschien advies over hoe ik wel bij een mailadres kom waarbij ik direct bij Pinterest de vraag kan stellen)

  Dank je wel vast!!!!
  Groetjes, Hanneke

  Beantwoorden
 59. Brenda
  Brenda zegt:

  Hoe plaats je een recept onder de foto. Ik zie dat heel vaak dat het recept er al direct onder staat. In van die mooie vakjes met Namen als vegan, specerijen e.d.
  Hoe krijg ik dat voor elkaar?

  Beantwoorden
 60. christine
  christine zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik wil heel graag produkten van mijn zazzle site op pinterest zetten. Maar het lukt de hele tijd niet. Meerdere malen het helpcenter gecontact maar helaas niets lukte. Weet jij misschien iets? Daarnaast gebruik ik in al mijn borden dezelfde naam zodat mensen mij kunnen vinden in de zoekmachine van pinterest. Maar ik kom nergens naar voren. Wat kan ik doen omdat te verbeteren? Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Christine,

   Gebruik je de pin it knop in je browser? Dat maak pinnen gemakkelijk. Het kan zijn dat de afbeeldingen op je website te klein zijn of te ver in de ‘achtergrond’ van je website staan. Dan kan Pinterest ze niet vinden op je site en kan je ze dus ook niet pinnen.
   Het duurt even voordat de zoekmachine van Pinterest je pins en borden indexeert zoals dat heet. Je pins zijn dus niet direct vindbaar op Pinterest. Dat duurt even. Plus ze moeten het ‘winnen’ van pins met dezelfde zoekwoorden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Wat vervelend Dorien! Dat klinkt als een bug van Pinterest. Heb je al eens uit en opnieuw ingelogd? Het gebeurt ook dat dit zich vanzelf oplost na een paar dagen. Anders contact opnemen met Pinterest zelf! Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Tom
    Tom zegt:

    Gisteren waren er inderdaad problemen met Pinterest. Bij iedereen waren de volgers en gevolgde personen verdwenen. Gelukkig stonden deze er een tijdje later allemaal weer netjes terug bij. Eveneens zijn de pins die ik deed gedurende deze periode verdwenen, verloren ‘werk’ dus. Vandaag lijkt het nog steeds niet helemaal vlot te werken (via de app).

    Tom

    Beantwoorden
 61. monique
  monique zegt:

  Ik heb dingen gepint op een bord. Maar als ik er op zoek komen de plaatjes van iedereen in beeld maar niet die van mij.
  Hoe komt dit? Ik hoor graag van je.

  Monique

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Monique,
   Er staan natuurlijk heel veel pins op Pinterest. En als je met zoekwoorden zoekt, kan het zijn dat Pinterest deze pins beter kan vinden dan die van jou. Daarom komen de pins van anderen dan eerder tevoorschijn. Het duurt ook even voordat Pinterest je pins heeft geïndexeerd waardoor ze vindbaar worden. Net als wanneer je zoekt naar een website in Google.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 62. Monique
  Monique zegt:

  Hallo Suzanne,
  Ik heb een bord met “leuke teksjes”, heel graag zou ik van deze teksen een copie willen maken en deze uitprinten en dan inlijsen voor mijn eigen “teksen muur”. hier in mijn huis. Verschillende dingen al geprobeerd maar het wilt maar niet lukken, zit er een soort beveiliging op of kun jij mij zeggen hoe het wel mogelijk is.
  Alvast van harte bedankt.
  Groetjes Monique
  Het is puur voor prive gebruik.

  Beantwoorden
 63. Roza
  Roza zegt:

  Hoi Suzanne,
  Wat ontzettend fijn dat je zo iedereen helpt door alle vragen te beantwoorden! Zelf heb ik ook een vraagje..
  Ik doe sinds september de social media van een badmode merk en ben toen natuurlijk ook met Pinterest begonnen. Mijn opdracht is natuurlijk om het merk op dit platform dan ook zo groot mogelijk te maken, daarom wil ik dat mijn pins zo veel mogelijk worden gevonden. Dit doe ik door zo veel mogelijk (relevante) trefwoorden bij de beschrijving te plaatsen, maar als ik zelf zoek zie ik vaak foto’s die helemaal geen/nauwelijks trefwoorden hebben.
  Mijn vraag is hoe werkt dit zoeken precies? Als ik zoek naar ‘beach’ krijg ik alleen maar foto’s met stranden of wat hiermee te maken heeft terwijl dit niet in de beschrijving staan. Hoe weet Pinterest dan dat het een foto van een strand betreft?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Roza (shiwibeachwear)

  Beantwoorden
 64. Dyonne
  Dyonne zegt:

  Hoi Suzanne,

  Toen ik Pinterest aanmaakte moest ik aanklikken wat mijn interesses waren, nu heb ik helaas door mijn onhandigheid 2 van de 7 interesses weggeklikt, en ik kan ze niet meer terug vinden. Wel kan ik zoeken op iets soortgelijks, maar dan volg ik een profiel i.p.v dat het weer tussen het kopje ‘interesses’ staat. Wat kan ik doen?
  Alvast bedankt,

  Groetjes, Dyonne

  Beantwoorden
 65. maartje
  maartje zegt:

  Dag Suzanne,
  Fijne site!
  Sinds gisteren een account.
  Een ervaren “pinner” heeft me uitleg gegeven maar snapt de volgende zaken ook niet:

  – als ik een bord open op mijn pinsite komt er steeds een landkaart en blijven de pins links staan, hoe kan ik dit veranderen? Een locatie intypen helpt niet
  – ik heb foto’s gepind en als ik eht bord open zie ik die foto’s keurig staan (of plaatjes) maar als ik mijn homepage open zijn er een aantal plaatjes wit met zo’n blauw/wit vierkantje erin. WAt kan dit zijn?

  BEDANKT!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maartje,

   Dank je wel!

   Vraag 1: Je bord is en locatie bord. Dat kan je gewoon uit zetten. Ga naar bord bewerken en zet daar het schuifje ‘een kaart toevoegen’ zo dat nee zichtbaar is.
   Vraag 2: Je browser laat de foto’s niet goed. Heeft soms te maken met de snelheid van je internetverbinding. Als je de pagina in je browser ververst, is dit meestal opgelost.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 66. Harma
  Harma zegt:

  Wat eigenlijk ook een foutje zijn kan is, dat pinners er duizenden pins in 1 bord hebben staan.. Erg on-overzichtelijk, maakt dat pinners van de bord afgaan en ergens anders kijken gaan.. Wat een tip zijn kan is, doe in plaats van 1000 pins, maar 500 pins in 1 bord.. Zo blijft het voor andere pinners ook overzichtelijk.. 🙂

  Top dat je zo de tips weer geeft… ik was zelf wat aan het rond neuzen, maar kwam je blog zo tegen.. 🙂 Succes met je blog verder… Pin-ze!!

  Beantwoorden
 67. Hessel Visser
  Hessel Visser zegt:

  Beste Suzanne,
  Mooi om al je tips te lezen. Je schrijft dat je de volgorde van de pins niet kan wijzigen. Daar heb ik een trucje voor gevonden, al werkt het nog omslachtig. Maak een lijstje van de volgorde die je wenst achter elkaar te zetten. Ga naar de laatste pin in het lijstje. Verplaats die pin naar het zelfde bord. Doe dat voor elke pin apart tot de eerste pin van je lijstje op je bord vooraan staat. Helaas erg omslachtig maar wel handig om te weten, want zo ben ik nu wel bezig om mijn boekenlijst op de volgorde te zetten die ik hanteer. Hoop van harte dat Pinterest daar nog eens een slimmere oplossing voor presenteert.

  Beantwoorden
 68. Marinel
  Marinel zegt:

  Hallo, ik heb foto’s geüpload naar mijn decobord. Nu vraag ik mij af hoe ik die pins op de startpagina van pinterest krijg zodat ze voor iedereen zichtbaar zijn.
  Ik ben heel benieuwd hoe dat werkt.
  Iedereen veel pin plezier!

  Marinel

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marinel!

   Dat kun je zelf niet regelen om het zo maar te zeggen. De ‘startpagina’ van Pinterest ziet er voor iedereen anders uit. Welke pins iemand daar ziet heeft te maken met welke borden, accounts en interesses mensen volgen. Wat je wel kunt doen om de vindbaarheid van je pins te vergroten is slim zoekwoorden te gebruiken in de beschrijvingen van je pins en borden. Zodat je doelgroep jouw pins ook vindt als ze zoeken naar wat hen interesseert.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 69. Lieke
  Lieke zegt:

  Hi Suzanne, super fijne vraagbaak voor Pinterest problems 😉 Heel blij met je tip!
  Sinds kort tref ik echter een “waas” aan over mijn Pinterest account (zie bijlage) alleen als ik op een plaatje klik krijg ik helder beeld. Ik heb geen melding gekregen dat ik in een beschermde modus zit, kan verder ook gewoon borden maken en pinnen alleen die waas … weet jij raad? Alvast dank, Lieke

  Beantwoorden
 70. Felenpastel
  Felenpastel zegt:

  Hallo Suzanne

  Wat fijn deze blog. Nu pin ik al een tijdje en heb best wel veel volgers. Ik heb het volgende probleem, mijn startpagina vernieuwd niet meer. De rest is wel goed.
  Groetjes Thea

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Thea,

   Dank je 🙂 He wat vervelend! Dit klinkt als iets wat zich met een paar dagen vanzelf op zou moeten lossen. Zo niet, dan even via het hulpcentrum contact opnemen met Pinterest zelf. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 71. Marlou
  Marlou zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb een tijdje gehad dat er borden op mijn pinterest stonden die ik zelf niet had gemaakt. Ik dacht dat het een storing was dus heb ik daar verder niets mee gedaan.. Ik heb wel mijn wachtwoord veranderd. Sinds kort krijg ik bij iedere zoekopdracht die ik intyp en borden wil bekijken de melding er zijn geen borden. Terwijl die er wel zijn want in het zwarte zoekmenu zie ik er een paar. Maar zodra ik ‘borden’ intoets is er niets meer. Het helpcentrum mailen helpt niet want ze bestaan lijkt het niet. Wanneer ik een bericht type krijg ik terug: heeft u nog meer hulp nodig. Terwijl ik nog geen hulp heb gehad.

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marlou,

   Wat vervelend! De borden die je zelf niet hebt gemaakt, zijn dat misschien groepsborden waarvan je hebt geaccepteerd daarop te pinnen? Dan verschijnen deze namelijk ook op jouw account.

   Geen borden kunnen zoeken, lijkt me een bug/foutje in Pinterest zelf. Daar moet je inderdaad via het helpcentrum contact voor opnemen met Pinterest zelf. Klopt dat zij je regelmatig in eerste instantie willen ‘afschepen’ met een standaard antwoord. Blijven reageren dat je nog geen antwoord hebt gehad. Dan krijg je absoluut reactie. De aanhouder wint in deze. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 72. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Hoi Suzanne,

  Echt super deze tips & tricks!!
  Ik weet niet of deze vraag al gesteld is, maar is het mogelijk dat je kunt instellen dat je mensen toestemming moet geven om je te kunnen volgen?? Ik krijg nu steeds meldingen van die en die volgt je nu….ik kan alleen vinden dat ik mensen wel of niet kan volgen, maar ik zou ook graag willen beslissen wie mij volgt….

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Suzanne,

   Naamgenoot 🙂 Deel ze graag! Je kunt niet voorkomen dat mensen je gaan volgen. Je kunt accounts wel blokkeren, maar dat zou ik alleen doen als je deze mensen als spammer ziet of als ze ongepaste content pinnen. Als je niet wil dat mensen je pins zien, dan kun je ze het beste pinnen op verborgen borden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 73. Anja
  Anja zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik ben een beginner pinner en heb het volgende probleem, ik wil foto’s uploaden voor mijn eigen bord. Ik wil de toegang wijzigen in de privacy maa als ik daar op klik krijg ik steeds de melding: fout, kan bord niet vinden.
  Weet jij hoe dit kan?

  Groetjes Anja

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anja,

   Hmm… foto’s uploaden naar een bord moet gewoon kunnen via de +knop rechtsonder in beeld. Daarna kun je een bestaand bord op je account selecteren waarop je de pins kunt plaatsen. Wat wil je precies wijzigen in de privacy? Om je eigen foto’s te kunnen uploaden, hoef je in principe geen instellingen aan te passen in Pinterest.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 74. Sybille
  Sybille zegt:

  Ik wil niet gevolgd worden, borden maak ik puur voor mezelf, ik wil niet dat anderen zien wat ik mooi vind, wat mijn reisplannen zijn, hoe ik mijn huis wil inrichten….. Mijn vraag “kan ik voorkomen dat mensen me volgen “? Na het maken van verschillende borden heb ik gezien dat ik ook verborgen borden kan maken, dat zou natuurlijk de oplossing zijn om enkel verborgen borden te maken. Kan ik van mijn gewone borden alsnog verborgen borden maken ?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Sybille,

   Voorkomen dat mensen je gaan volgen is niet mogelijk. Maar als je inderdaad niet wil dat mensen zien wat je pint, kan dat inderdaad met verborgen borden. Je kunt borden die openbaar zijn niet meer verborgen maken. Dat kan je alleen kiezen op het moment dat je een nieuw bord aanmaakt. Als de pins op je borden die nu openbaar zijn, verborgen wilt krijgen, zul je ze opnieuw op verborgen borden moeten pinnen en je openbare borden moeten verwijderen. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 75. mandy
  mandy zegt:

  Hallo,

  Mijn vraag is geloof ik nog niet geweest. Als je voor de eerste keer een account aanmaakt, kun je je interesses aangeven. Pins die hierbij horen komen dan op je home feed. Echter heb ik dat toen niet gedaan, is dat wel nog mogelijk achteraf?

  Gr

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mandy,

   Dat gaat achteraf niet meer op dezelfde manier als bij het aanmaken van je account. Je kunt sinds kort wel een aantal onderwerpen volgen op Pinterest. Die kom je als het goed is vanzelf tegen als je zoekt met zoekwoorden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 76. Gonnie
  Gonnie zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje mijn viendin hebben als hobby tassen maken en hebben samen een blog en ik zet ook alle tassen op mijn pinterest account. Nou is mij op gevallen dat er onder onze naam meerdere accounts zijn aangemaakt met onze pins er op. Wie doet dit en hoe werkt dit. voorbeeld gogini12.blogspot.com.br en gogini12.blogspot.com.uk weet jij dat? Groetjes Gonnie

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Gonnie,

   Slim om Pinterest te gebruiken om mensen naar jullie blog te leiden! Hmmm… dat kan ik zo niet zeggen. Dat zit hem denk ik in blogspot… Het lijkt me dat dit los staat van Pinterest.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 77. Rosita
  Rosita zegt:

  Hai Suzanne, ontzettend leuk en handig blog dit, compliment! Ook nog een vraag: kan ik de volgorde van mijn pins in een bord aanpassen? Ik heb van alles geprobeerd, maar het lukt me niet. Ja, pins nog een keer toevoegen, zodat ze ‘bovenaan’ komen. En dan de kopie aan de ‘onderkant’ weghalen. Maar erg handig is dat niet.

  Hoop dat het kan en dat je kunt vertellen hoe!

  Groetjes,
  Rosita

  Beantwoorden
 78. Carolien
  Carolien zegt:

  Ha Suzanne!

  Dit weet jij vast!
  Ik ben lid van een groepsbord van etsy, dat inmiddels erg groot is. Dit doe ik natuurlijk om mijn producten aan een groot publiek te laten zien. Jammer genoeg ben ik de draad wel een beetje kwijt van wat ik nou wel en niet gepind heb op dat bord en het lijkt me niet netjes om meerdere dezelfde pins in het bord te zetten.
  Kan ik ook ergens zien wat mijn bijdrage is geweest aan dat bord?

  Alvast dank!
  Carolien

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Carolien,

   Goede vraag! Je kan dat niet 1, 2, 3 ergens zien. Als het goed is geeft Pinterest je wel een melding als je vanaf een bepaalde url al eerder op een bord hebt gepind. Zo voorkom je dus dubbel pinnen. Maar als er heel veel pins op het bord staan, kan het niet altijd kwaad om een van je pins te ‘herhalen’ door hem opnieuw op het bord te plaatsen. De beheerder van het bord kan die pin altijd weghalen als hij/zij ziet dat deze al op het bord staat.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 79. Brigitta
  Brigitta zegt:

  Dag Suzanne, fijn deze site, ik heb een vraag over een blokkering die optreed als ik op m’n pagina kom, en dan kan ik niets meer, of ik moet doen wat Pinterest zegt, en dat is: Zie wat vrienden pinnen
  Welke vrienden van Facebook en Twitter zijn aan het pinnen op Pinterest?
  Neem een kijkje

  En dat is wat ik niet wil! Maar als ik hier niet op klik, dan kan ik niet verder. M’n scherm is grijs en dit bericht staat er overheen. Ik wordt dus gedwongen om dat te doen en dat wil ik helemaal niet! Hoe kan ik dit veranderen of kan dat niet?
  Vriendelijke groet Brigitta

  Beantwoorden
 80. ingrid vanderpoel
  ingrid vanderpoel zegt:

  Heb de stommiteit begaan om ook op m’n pc Pinterest aan te vragen. Had al via mijn iPad een account aangemaakt, maar op gmail. Dacht dat het wel synchroon zou zijn. Nu kan ik niet meer bij m’n ipad account. Help!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ingrid,

   In principe kan je met hetzelfde account inloggen op Pinterest, zowel op je pc als op je iPad. Heb je per ongeluk een tweede account aangemaakt op je pc? Via je Facebook profiel bijvoorbeeld? Met een ander of hetzelfde e-mail adres? Heb je al geprobeerd uit te loggen en opnieuw in te loggen met het e-mail adres en het wachtwoord dat je hebt gebruikt bij het aanmaken van je account op je iPad?

   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
 81. ilse verswijver
  ilse verswijver zegt:

  Omdat ik Pinterest zo enorm leuk vind, wilde ik mijn vriendin helpen ook Pinterest te gebruiken. Zij heeft echter geen Facebook account. Nu blijkt dat je dit wel moet hebben, om met Pinterest te kunnen werken. Klopt dat? Ik hoop dat je me kan helpen om toch een oplossing hiervoor te hebben.
  Alvast bedankt,
  Ilse

  Beantwoorden
 82. Peggy
  Peggy zegt:

  Hoi Suzanne,

  Kun je vanuit de android app ook foto’s uploaden naar je pinterest pagina? Het lukt me nu alleen vanuit mijn pc erg vervelend.

  Groetjes Peggy

  Beantwoorden
 83. hanneke
  hanneke zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik wil graag meer gaan doen met Pinterest. Ik importeer en verkoop Finse Kota’s.
  Ik heb al eerder een hele vervelende copyright kwestie gehad met facebook toen ik een post deelde waarin blijkbaar een gratis geshopte foto zat.
  Kan ik zomaar foto’s van bijvoorbeeld andere kota’s of foto’s uit Scandinavie etc repinnen?

  Groeten,

  Hanneke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Hanneke,

   Repinnen kan, zo lang je maar goed controleert dat de bron van de pin klopt. Dus als je doorklikt, kom je dan uit op de website waar de afbeelding vandaan komt? De website die het recht heeft het beeld online te plaatsen. En pas bij repinnen nooit de url aan zodat de pin naar je eigen site verwijst. Als de bronvermelding klopt, gaat het meestal gewoon goed.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 84. Daisy
  Daisy zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ook ik heb een vraagje. Ik heb een privé Pinterest account, gekoppeld aan mijn privé Facebook account. En ik heb voor mijn bedrijf een zakelijke Pinterest account en hiervoor log ik niet in met Facebook maar met mijn e-mailadres en een wachtwoord. Echter ik wil graag vrienden uitnodigen via Facebook. Dat kan niet omdat mijn FB account al aan mijn privé Pinterest account is gekoppeld. Ik dacht dat kan ik dan vast wel via mijn zakelijke Facebook doen maar ik mag geen ander Facebook account invullen, er komt geen inlogveld of zoiets. Ik krijg de melding dat de FB account al aan een ander Pinterest account is gekoppeld. Nu bedacht ik me ineens dat een zakelijk FB account ook aan je privé FB account weer is gelinkt. Is er een manier om via mijn zakelijke Facebook mensen uit te nodigen mijn borden te volgen?

  Groet, Daisy

  Beantwoorden
 85. stephanie VdBerghe
  stephanie VdBerghe zegt:

  Beste,

  wanneer ik van een website een foto pin, maar de eigenaar van de website besluit dan deze foto te verwijderen, blijft die pin met foto dan op mijn bord staan of verdwijnt die?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Stephanie,

   De pin met de foto blijft gewoon op je Pinterest bord staan. Alleen als mensen dan doorklikken op de pin, komen ze op een pagina waar de afbeelding niet meer te vinden is. Afhankelijk van wat de website eigenaar met de afbeelding en de pagina doet, komen mensen op een pagina met bijvoorbeeld een foutmelding.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 86. Bibi
  Bibi zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik gebruik ook sinds een maand of 2 Pinterest. Ik vind het alleen heel vervelend dat ik pins die ik zelf al heb gepind steeds weer terug blijf zien op de ‘homepage’. Ik zie ook mijn naam & foto eronder staan, dat ik het dus al gepind heb..
  Hoe kom ik hier vanaf, ik wil op de homepage/timeline alleen nieuwe dingen zien die ik nog niet gepind heb.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Bibi,

   Dat kun je niet veranderen. Pinterest laat nu eenmaal ook een aantal van de pins die je zelf hebt gepind in je tijdlijn zien. Dat is niet anders als bij bijvoorbeeld Facebook of Twitter 😉

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 87. Cormael Lia
  Cormael Lia zegt:

  Niet echt een beginnersfout, maar wel een beginnersfout sinds de nieuwe opties hun intrede hebben gedaan, het verplaatsen/kopiëren en verwijderen van pins.

  Nu is mijn vraag, hoeveel pins kan je op je eigen bord verplaatsen? In principe mag dat ongelimiteerd zijn toch? Dat komt niet op de feed en niemand heeft er last van …

  Toch krijg ik … Sorry! Je kunt even niets meer doen (builkacties) om spam tegen te gaan. Probeer het later opnieuw …

  Waarom de opties met 50 pins tegelijk pins van het ene naar het andere bord te kunnen verplaatsen en er geen optimaal gebruik van kunnen maken als je je borden wilt reorganiseren?

  Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet helemaal …

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Ik snap je gevoel. Dat klinkt onlogisch. Maar Pinterest heeft nu eenmaal limieten voor het maximaal aantal pins dat je per dag kan plaatsen in bulk om inderdaad spam tegen te gaan. Zeker als je dat snel achter elkaar doet. Dan wek je de indruk een spambot te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat je deze melding na 1 keer 50 pins verplaatsen al krijgt of wel? Lees hier meer over wat Pinterest daar zelf over zegt: https://help.pinterest.com/nl/articles/limits-and-blocks
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 88. mies
  mies zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraag, namelijk: op school heb ik een pinterest account aangemaakt. We moeten hier namelijk mee werken, super leuk! Ik heb verschillende borden gemaakt en kan bijna niet stoppen met pinnen! Nu is het zo dat zodra ik inlog op mijn account via mijn eigen laptop, ineens al m’n borden en pins onzichtbaar/onvindbaar zijn. Zodra ik dan weer op mijn account inlog via de pc op school, zie ik ineens wel al mijn borden en pins weer. Aangezien ik thuis ook graag wil werken met pinterest en niet al mijn borden opnieuw moet maken, vraag ik mij af hoe dit komt? Het is alsof je je aanmeld op FB, via een andere computer, en ineens geen foto’s meer hebt!
  Ik snap er helemaal niks van!

  Ik kijk uit naar het verlossende antwoord!:)

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mischa,

   Wat vervelend! Je zou gewoon op elke PC in en uit moeten kunnen loggen met hetzelfde mailadres en wachtwoord en dan gewoon bij al je borden moeten kunnen. Dit klinkt als een ‘bug’ bij Pinterest… Misschien handig om het bij hen te melden. 1 ding om nog even te controleren voordat je dat doet: log je op school uit, voordat je thuis inlogt?

   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
 89. Sofie
  Sofie zegt:

  Hi,

  weet je toevallig hoe je voorkomt dat er telkens op je Facebook-profiel een pint verschijnt, die je net deed, van zodra je iets pinde.
  Ik wil vermijden dat mijn tijdlijn gewoon een overflow van posts dreigt te worden. Vooral omdat die daar lang niet allen hoeven op te komen.

  In de accountinstellingen van mijn Pinterest-account vond ik ’t alvast niet… Misschien in Facebook ergens iets aan-/afvinken?

  TNX voor je reactie.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Sofie,

   Ik snap wat je bedoelt! Kijk eens of als je pint het vinkje voor delen op Facebook aangevinkt staat in de pin die je gaat plaatsen. Je vindt dat helemaal links onderaan in het zwarte gedeelte van het pin venster. Onder de plek waar je de tekst van een pin kunt aanpassen. Als dat vinkje eenmaal aan staat, laat Pinterest dat aan staan voor elke pin die je plaatst. Even uit zetten en dan zou het goed moeten komen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 90. Daniël
  Daniël zegt:

  Goedenavond,

  Ik heb al een tijdje Pinterest, en nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me er nog niet echt helemaal in verdiept heb. In mijn vrije tijd figuurzaag ik graag, en ik wil graag met anderen delen wat ik zoal gemaakt heb. Ik figuurzaag voornamelijk portretten aan de hand van foto’s, voorbeelden hiervan kun je vinden op mijn website. Helaas word ik nog door niemand gevolgd… En ik vraag me af of er überhaupt al wel mensen zijn geweest die mijn pins hebben bekeken! Kan dat zijn omdat ik verder nog geen andere mensen volg? Heeft u misschien tips?

  Met vriendelijke groet,
  Daniël.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Daniël,

   Leuk dat je je werk op Pinterest wil laten zien! Ja, volgers krijgen gaat niet helemaal vanzelf 😉 Ga zeker anderen volgen, pins van anderen leuk vinden en zorg ervoor dat de beschrijvingen bij je pins zoekwoorden bevatten waarmee andere pinners zouden kunnen zoeken naar wat jij maakt. En, ik heb je pins natuurlijk niet gezien, zorg ervoor dat de foto’s van je werk ook echt mooi zijn om te zien. Het draait op Pinterest om mooie plaatjes en beleving (van wat mensen met jou werk zouden kunnen doen bijvoorbeeld).

   Kijk vooral ook eens goed rond op de blog van deze website. Daar vind je vast nog veel meer praktische tips en trucs!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 91. Andreea
  Andreea zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik zit pas op Pinterest en loop meteen al tegen iets aan:
  Als ik op een plaatje druk om het te bekijken, evt te pinnen, krijg ik een ANDER plaatje dan ik aanklikte. Dit gebeurt continu en is echt vervelend. Heb jij een tip?

  Groetjes Andreea

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Andreea,

   Dat gebeurt helaas. Je bent direct tegen de grootste ergernis van alle pinners aangelopen. De link aan deze pins klopt niet (meer). Daar kun je zelf niets aan veranderen. Dat heeft degene die de pins geplaatst heeft veroorzaakt. Dus voordat je iets repint, altijd controleren of je bij doorklikken uitkomt op de website waar de afbeelding daadwerkelijk te vinden is. Dan help je mee het verspreiden van deze ‘foute’ pins te voorkomen.

   Als het binnen Pinterest zelf gebeurt, dus je klikt op een pin in het overzicht en opent daarmee een andere pin, dan klinkt dat als een bug. Daarover zou je contact op kunnen nemen met Pinterest. Heb je het ook al eens in een andere browser geprobeerd? Of geprobeerd uit en weer in te loggen?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Els
    Els zegt:

    Allereerst mooie site heb je! Ik heb daardoor ook de vraag gevonden op mijn probleem! Als ik op een pin klik op één van mijn borden dan krijg ik een ander plaatje te zien van hetzelfde bord! Echt heel vervelend! Ik werk niet met Google Chroom , want heb gelezen dat het ook daar aan kan liggen, maar werk met Google. Zou het ook daar aan kunnen liggen? In en uitloggen heb ik al geprobeerd, maar dat levert niets op 🙁 Wat is en bug en wat kan ik daar aan doen? Is het ook zo dat anderen op mijn borden dan ditzelfde probleem ervaren? Ik hoop dat je mij kan helpen!

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Beste Els,

     Fijn om te horen dat je waardevolle info kan vinden op mijn site! Dank 🙂
     Dit klinkt inderdaad als een ‘bug’. Dat is een foutje binnen Pinterest zelf.
     Je kunt het beste direct contact opnemen met Pinterest via het helpcentrum en hen je vraag voorleggen. Zij zijn waarschijnlijk de enigen die er iets aan kunnen doen voor je. Geen idee of anderen hetzelfde ervaren als ze op je pins klikken. Als je me een pin doorstuurt waarbij dit speelt, kan ik het voor je testen.

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
 92. Andreea
  Andreea zegt:

  Hallo Suzanne,

  Bedankt voor je reactie. Erg nutting! Het gebeurt inderdaad binnen Pinterest, dus ik zal contact met ze opnemen.

  Groetjes Andreea

  Beantwoorden
 93. Joyce
  Joyce zegt:

  Ik ben net nieuw op pinterest en het leek mij leuk om foto’s van mijn eigen knutsels op een bord de plaatsen. Deze heb ik dus geupload. Maar dus geen dooverwijzing naar een site. Url. Doe ik nu iets verkeerd of kan dit ook gewoon.

  Groet joyce

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Joyce,

   Zoals je hebt gemerkt, kan dat gewoon. Dat is niet goed of fout 🙂 Het werkt. Je afbeeldingen staan op Pinterest.

   Als je je knutsels zou willen verkopen en je een website hebt, is het inderdaad handiger om je foto’s op de website te plaatsen en ze daarvandaan te pinnen. Dan komen mensen bij doorklikken op je pin direct uit op je website en kunnen ze gemakkelijk contact met je opnemen.

   Let er wel op dat pinners verwachten dat ze bij doorklikken op een foto ook echt uitkomen op een pagina waar deze foto te vinden is. Dus geen links aan je pins hangen die niet kloppen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Gwenny,
   Dat is vervelend. Even contact opnemen met Pinterest zelf. Het gebeurt helaas wel eens vaker. Meestal is het een paar dagen later vanzelf opgelost. Tenzij je account geblokkeerd is door Pinterest.
   Pin ze, hopelijk snel weer!
   Suzanne

   Beantwoorden
 94. Jac. Janssen
  Jac. Janssen zegt:

  Ik heb al veel borden aangemaakt en wordt door veel mensen gevolgd en gerepind. Dat vind ik geen probleem. Wat ik wel hinder vind is dat mijn mailadres overloopt van deze meldingen. Hoe kan ik dit wijzigen?

  Beantwoorden
 95. Karin
  Karin zegt:

  Beste Suzanne,

  Ik ben een tijdje niet actief geweest met Pinterest. Vandaag wil ik mijn borden gaan bewerken en van één van mijn borden de omslagfoto veranderen, maar dit lukt me niet. Ik heb de helpfunctie van Pinterest geraadpleegd, en weet welke stappen ik moet zetten, maar ik vind niet de button die zegt “omslagfoto wijzigen”. Misschien kun jij mij helpen?

  Karin

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Karin,

   Deze knop vind je niet meer op je bord zoals voorheen. Ga via de knop bord bewerken naar de het venster waarin je van alles aan je bord kunt wijzigen. Daar kun je nu ook je omslagfoto veranderen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Peggy, als je met hoofdmenu het scherm bedoelt dat je ziet zodra je Pinterest opent (de home of smart feed), dan klopt dat. Daar zie je steeds andere pins. Pins die je zelf plaatste en pins van borden of interesses die je volgt bijvoorbeeld. Als je al je pins wilt zien, kun je ook naar je profielpagina gaan en daar klikken op de tab mijn pins. Daar zie je ze dan allemaal staan.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 96. nathalie
  nathalie zegt:

  Hoi,
  Ik pin al lange tijd gewoon voor mezelf, voor inspiratie. Kijk dus ook regelmatig alles terug. Maar nu start ik net op en alles is weg ! Kan ik alles nog ergens terugvinden ?

  Beantwoorden
 97. Marianne
  Marianne zegt:

  Hoi,

  Sinds gister komen mijn pins wel op mijn borden terecht, maar niet op mijn homepage. Bij mijn volgers komen ze wel binnen. Hoe zou ik dit kunnen oplossen? Alvast bedankt,

  Marianne

  Beantwoorden
 98. Petra
  Petra zegt:

  Hallo Suzanne,
  Al een tijdje aan het pinnen maar ook vele fouten verder en heb ik veel aan jouw tips. Bedankt hiervoor. Als ik repin mag je dan de tekst onder het plaatje veranderen? Noem het dom maar tot nu toe leek mij dit ongepast.
  Groetjes Petra

  Beantwoorden
 99. Rhovaneth
  Rhovaneth zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ik heb een vraagje over Pinterest. Ik lees wel eens dat mensen plaatjes re-pinnen, maar hoe moet je dat doen? Ik heb het op internet proberen te vinden, maar zonder resultaat. Kun je me helpen?
  Alvast bedankt,
  Groetjes Rhovaneth

  Beantwoorden
 100. Olav
  Olav zegt:

  Dag Suzanne,

  Ik heb een account op Pinterest te bereiken met mijn emailadres + wachtwoord. Ik kan echter niet uitloggen, omdat het tandwieltje naast Profiel bewerken niet wil uitklappen. Enig idee hoe dat dan moet?

  Beantwoorden
 101. Albert
  Albert zegt:

  Beste Suzanne,

  Leuk zo’n plek waar je je vragen kwijt kan. Mijn Pinterest is zakelijk. Na een lange tijd een Pinterest account te hebben voor prive doeleinden, besloot ik er ook eentje te maken voor mijn bedrijf. Welke gaat over meubels.

  Wat mij verbaasd is dat ik mijn pins in mijn bord ‘Mahogany / Teak Bar Furniture’ nergens terug vind als ik zoek op Mahogany Bar (Furniture). Terwijl deze woorden toch in de titel staan.

  Enig idee wat hiervan de reden is. En is er ook een trucje hoe je je pins zo hoog mogelijk in de zoek resultaten krijgt? Hoe lager des te kleiner de kans dat iemand je vind.

  Alvast bedankt.

  Groetjes Albert.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Albert,

   Ja de vindbaarheid van je pins. Dat blijft een ‘dingetje’ om het zo maar te zeggen 😉

   Wat betreft je eerste vraag, het kan zijn dat de zoekmachine je pins niet helemaal lekker indexeert en dat je pins daarom niet goed gevonden worden. Daar kun je zelf weinig aan doen. Een andere reden kan zijn dat andere pins beter scoren in de zoekmachine. Dat kan zijn doordat ze niet alleen de juiste zoekwoorden in hun beschrijvingen hebben staan, maar toevallig ook vaker gepind zijn vanaf dezelfde bronwebsite, door verschillende pinners. Niet alleen zoekwoorden bepalen of je pin tevoorschijn komt in de zoekresultaten.

   Lees ook eens mijn blog over de smart feed van Pinterest. Daar vind je vast meer antwoorden op je vragen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 102. Emmelien
  Emmelien zegt:

  Hallo Suzanne,

  Sinds kort krijg ik geen gele balk meer met waarschuwing dat ik een pin al gepind heb. Weet je misschien hoe dat kan?

  Hartelijke groet,Emmelien

  Beantwoorden
 103. klasina
  klasina zegt:

  Hoi,

  Als ik op mijn laptop naar Pinterest ga, zie ik gewoon mijn borden en mijn pins, maar als ik op mijn mobiele telefoon ga (android), dan heb ik geen borden en geen pins,hoe kan dat?

  Beantwoorden
 104. Eva
  Eva zegt:

  Hoi Suzanne,

  Misschien staat mijn vraag er al tussen, maar er staat zoveel dat ik ze niet allemaal gelezen heb… 😉
  Hoe komt het dat ik alleen maar Engelse en/of Amerikaanse pins zie? Ik heb de taal wel op Nederlands ingesteld, maar de dingen die voorbij komen zijn niet Nederlands. Dat vind ik jammer omdat ik zo niets zie wat ik dichtbij huis kan krijgen. Wat doe ik verkeerd/moet ik anders doen?

  Groetjes Eva

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Eva,

   Dat kan aan verschillende dingen liggen. Het kan een foutje zijn binnen Pinterest. Dat heb ik wel eerder gehoord. Dat zou je moeten vragen bij Pinterest via het helpcentrum. Kan zijn dat er voor jouw profiel iets mis gaat.

   Daarnaast is het zo dat verreweg het grootste deel van de pins op Pinterest nu eenmaal Amerikaans/Engels is. Kans dat je pins in die talen ziet, is dus groot.

   En wie volg je? Zijn dat Nederlandse pinners of buitenlandse?

   Als je zoekt met Nederlandse zoekwoorden, krijg je dan ook geen pins met Nederlandse beschrijvingen te zien?

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 105. corretje
  corretje zegt:

  Hallo. Ik heb een account, maar nu wil onze zoon een eigen account onder zijn eigen emailadres. Dit lukt echter niet omdat iedere keer dat we pinterest opstarten en nieuwe login/registratie willen maken, pinterest automatisch met mijn account opstart. Hoe kunnen wij op het emailadres van onze zoon een 2e / eigen account aanmaken?

  Beantwoorden
 106. Eljada Bos
  Eljada Bos zegt:

  Ik weet niet of de vraag al eerder gesteld is en of het mogelijk is.
  Ik krijg van mensen die bij mij gepind hebben steeds een emailtje, als er veel mensen pinnen (wat ik leuk vind hoor) loopt mijn emailaccount zo vol. Op pinterest zelf kun je de pinners en wie gepind heeft ook zien, dus waarom van iedere pinner een emailtje naar mijn emailadres sturen.
  Kan ik dit voorkomen of wijzigen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Eljada,
   Ik snap dat je niet zit te wachten op een overvolle mailbox met Pinterest mails 🙂
   Gelukkig kun je via de instellingen op je account bij e-mail instellingen precies aangeven waarover je wel of geen mail wilt krijgen van Pinterest. Je kunt dus alle mailtjes ‘uit zetten’. Succes!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 107. Rita Koolstra
  Rita Koolstra zegt:

  Beste Suzanne,

  Mijn cursisten maken verborgen huiswerk pinboards, waarbij zij mij uitnodigen, zodat ik feedback onder hun werken kan zetten.

  Waar ik maar niet achter kom, is waarom ik heel vaak niet een reactie onder hun werk kan zetten, en soms ook niet kan liken? Heel soms lukt het wel. Zij maken een bord en nodigen mij dan uit, waarbij ik wel hun werken kan zien, maar niets er onder kan schrijven.

  Als ik op het potloodje klik, moet ik de hele instelling gaan veranderen. Het gebeurt soms wel en soms niet, maar ik kan er de vinger niet op leggen.

  Alvast hartelijk bedankt voor het antwoord.

  Met vr. gr. Rita Koolstra

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Rita,

   Wat slim! En wat onhandig dat dit niet soepel werkt. Accepteer je de uitnodigingen om mee te pinnen op een bord? Zodat de borden ook op je eigen account verschijnen bij verborgen borden? Zo ja, dan zou ik contact opnemen met Pinterest, want dit klinkt dan als een fout waar alleen zij iets aan kunnen doen.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 108. Kofi
  Kofi zegt:

  Hoi Suzanne,
  bij het inloggen op Pinterest vandaag kreeg ik een notitie van Pinterest dat ik voortaan ben aangemeld op nl.pinterest.com. Altijd was het gewoon pinterest.com. Er word geen extra informatie gegeven wat die voorvoeging van nl betekent. En welke gevolgen dit heeft voor bijvoorbeeld de vindbaarheid? Ik zou het graag weer willen herstellen naar de oude situatie, maar weet niet hoe.

  Groet, Kofi

  Beantwoorden
 109. Kofi
  Kofi zegt:

  Okay dan Dokter Suzanne!! Je voorgestelde behandeling heeft de patient compleet genezen. En is nu real americana 🙂
  Ik dank je wel!!

  Groet, Kofi

  Beantwoorden
 110. Dirk Dijkstra
  Dirk Dijkstra zegt:

  Hoi, ik kan mijn “eigen” borden niet terug vinden. Ik kan er wel pins in opslaan, maar als ik het dan terug wil kijken kan ik ze niet terug vinden. Zal wel simpel zijn maar ik vind ze niet… Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Dirk,
   Je kunt je eigen borden bekijken door naar je profielpagina te gaan. Daar kom je op de computer als je op je profielfoto rechtsboven in beeld klikt en kiest voor ‘mijn profiel’. In de apps klik je op het poppetje rechtsonder in beeld.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 111. Wilma van Elderen
  Wilma van Elderen zegt:

  Als ik ingelogd ben bij Pinterest zie ik dat ik 7 borden heb. Als ik nu ga zoeken naar kaarten maken en ik een kaart wil pinnen vraagt het of ik een nieuw bord wil maken en geeft aan dat ik nog geen borden heb. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
  m.vr.gr.
  Wilma

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Eric,

   Je bedoelt dat je zoekt in een zoekmachine buiten Pinterest bedoel je? En ook als je op Pinterest zoekt als je niet ingelogd bent? Dat kan. Alle zoekmachines, ook die van Pinterest moeten eerst je afbeeldingen indexeren. Daarna komen ze tevoorschijn in de zoekresultaten. Dan moeten ze ook ‘concurreren’ met andere afbeeldingen waar dezelfde zoekwoorden aan hangen of die vergelijkbaar beeld hebben. Het is niet gezegd dat jouw afbeeldingen dan bovenaan belanden in de zoekresultaten. Kun je ze wel gewoon terugvinden als je je Pinterest account bekijkt?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 112. Java
  Java zegt:

  Goedendag,

  Ik ben sinds kort een enthousiaste pinner geworden! Maar er zijn nog wel een paar dingen die ik niet snap..
  Als ik een leuke foto gevonden heb, kan ik hem pinnen op mijn bord. Maar is het dan de bedoeling dat ik het alleen ‘pin’ of mag ik ook de tekst die er meestal bij staat, wijzigen in iets dat ik zelf meer toepasselijk vind? Feitelijk pin ik dan een foto van iemand anders maar zet ik er mijn eigen tekst onder.. (Ik heb bijvoorbeeld een Bucket List bord gemaakt en verzamel daar foto’s van dingen die ik ooit nog wil doen. Per foto wil ik dan eronder schrijven hoe en wanneer ik dat wil doen, etc) Wat zijn de regels? Mag dit?
  – ook krijg ik vaak berichten dat mensen een paar pins van mij ge-repind hebben, maar eigenlijk heb ik geen eigen pins toch? (Ik upload nooit zelf foto’s voor op Pinterest) Het zijn dan pins die ik ook weer van anderen (meestal via zoekmachine) gepind heb.. Is dat niet vervelend voor degene die de originele foto erop heeft gezet? (Of is dat gewoon wat Pinterest is? Dat foto’s over en weer gaan en dat niemand weet wie de eerste was die hem geplaatst heeft? En dat iedereen maar gewoon mag pinnen en re-pinnen?)

  Zoals u ziet, ik snap het concept denk ik niet helemaal, maar ik vind Pinterest wel echt een perfecte uitlaatklep voor mijn creativiteit!
  Alvast dankt voor uw hulp!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hallo!

   Dank voor je reactie en wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over Pinterest 🙂

   Wat betreft je vragen:
   – Je mag de tekst van de pin gewoon aanpassen. Je mag daar precies neerzetten wat je er zelf kwijt wilt. Geen enkel probleem. De link die aan de pin hangt verander je daardoor niet. Doorklikken op de pin brengt je dus gewoon terug naar de bron waar de pin vandaan komt. Ook als je de tekst onder de pin aanpast.
   – Zodra pins op jouw borden staan, zijn dat ‘jouw pins’. Dat betekent niet dat je eigenaar bent van het beeld op de pin. En dat je dat beeld zo maar overal kunt gebruiken buiten Pinterest. Maar je mag dus wel gewoon pinnen en repinnen. Het is wel zo netjes om de link die aan de pin verbonden is, niet aan te passen. Het is ook slimmer om niet te pinnen uit de google zoekresultaten, maar als je een mooie afbeelding vindt via google, even door te klikken naar de website waar de afbeelding ook echt op staat en hem daarvandaan te pinnen. Dan blijft de pin (ook na repinnen) gewoon verwijzen naar de originele bronwebsite.

   Veel plezier op Pinterest!
   Suzanne

   Beantwoorden
 113. Sirion
  Sirion zegt:

  Hallo Suzanne,
  Pinterest is voor mij een manier om mijn eigen geordende wereldje te creëren. Ik zorg er ook altijd voor dat de pins op mijn borden bij elkaar passen. Dus mooi op kleur aansluiten. De borden zien er daardoor ook heel aantrekkelijk en mooi uit. Ook weet ik precies hoeveel pins ik op ieder bord heb en dat correspondeert ook met mijn totaal aantal pins. Maar de laatste 2 maanden verdwijnen er op onverklaarbare wijze pins van mijn borden. (en nee, het betreft geen pins die door Pinterest zelf als zijnde ontoelaatbaar worden geacht). Maar het gevolg is dus dat het mooie uiterlijk van mijn borden nu behoorlijk is verknoeid. Op 1 van mijn borden zijn er zomaar 31 (!) pins tussenuit gehaald, of verdwenen. Hoe kan het zijn dat er zomaar pins verdwijnen ? En wat kan ik daar tegen doen ?

  Beantwoorden
   • Sirion
    Sirion zegt:

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Ik heb het helpcentrum van Pinterest hier al diverse malen over benaderd. Maar ook daar weet men het probleem niet op te lossen. Ik het ook het idee dat men bij het helpcentrum niet snapt wat of ik precies bedoel. (probleem is dat alles in het Engels gaat en die taal is niet mijn sterkste kant) Maar ik denk dat ik er maar eens voor moet gaan zitten om de verknoeide borden te ‘renoveren’. En dan maar hopen dat er niet weer door Pinterest pins zomaar worden verwijderd. 🙂

    Beantwoorden
 114. Marjo
  Marjo zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik ben net begonnen met Pinterest. Nu heb ik mijn interesses aangegeven, dus verschijnt er vanalles op mijn pagina. Kun je ook je opgegeven interesses weer verwijderen?

  Beantwoorden
 115. jeroen
  jeroen zegt:

  Dag Suzanne,

  Goed blog. Kan ik een paar valkuilen ontlopen. Ik weet niet of jij het antwoord hebt maar ik zie mijn eigen pagina niet in de zoekresultaten van Pinterest. Bij mijn collega verschijnt de pagina wel. Weet jij misschien wat hier de oorzaak van kan zijn ?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Dank je Jeroen!

   Ja dat kan verschillende oorzaken hebben. Ik weet niet hoe lang je account al bestaat, maar Pinterest heeft tijd nodig om je account te indexeren (zoals dat heet), voordat het in de zoekresultaten van de zoekmachine van Pinterest verschijnt. Ze zeggen dat ze hier zo’n 7 dagen voor nodig hebben.

   Mijn eigen account is ook een hele poos niet vindbaar geweest, terwijl het dat voorheen wel was. Ik heb toen Pinterest benaderd via het helpcentrum. Zij hebben vervolgens mijn account opnieuw geïndexeerd en toen was het weer prima vindbaar.

   Hoop dat je hier verder mee komt!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 116. G. de Kruijf
  G. de Kruijf zegt:

  Beste Suzanne,
  Sinds kort kan ik de foto’s die ik gedownload heb van het internet niet meer uploaden op Pinterest. Het gaat mis na de mededeling ‘pin uploaden: foto kiezen’. Daarna gebeurt er niets meer. Normaal gesproken zouden de downloads te zien moeten zijn in een venster.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste G. de Kruijf,

   Je bent niet de enige met dit probleem. Ik heb hier al veel vragen over gekregen. Het lijkt een ‘bug’ in Pinterest te zijn. Als ik jou was zou ik je probleem even melden bij Pinterest via hun contactformulier. Dan kunnen zij je verder helpen.

   Als het goed is, lukt het via de apps op smartphone en tablet nog wel om foto’s te uploaden.

   En een andere oplossing is natuurlijk niet de foto’s downloaden van internet maar ze direct pinnen van de website waar je ze gevonden hebt. Dat gaat sneller dan eerst downloaden en dan weer uploaden en daarmee geef je ook credit aan de maker van de foto ;), de originele bron van de afbeelding.

   Succes! En pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 117. Ellen
  Ellen zegt:

  Beste Suzanne, ik heb de app op zowel mijn iPad als mijn iPhone gedownload en pin redelijk veel. Op mijn telefoon werkt alles prima, maar het lukt het me niet meer om op mijn iPad op mijn homepage te komen (het poppetje rechtsonder in de app). Hij opent slechts twee seconden en gaat dan meteen naar het beginscherm van de iPad. Ik zie wel alle nieuwe pins, ik kan op het vergrootglaasje klikken en op het “nieuwsicoontje”. Ik heb mijn iPad al opnieuw opgestart. Kan ik de app verwijderen en opnieuw installeren zonder dat ik al mijn (goed gevulde) borden kwijtraak? Ik kan niet uitloggen en opnieuw inloggen, omdat ik niet op die pagina kan komen. Heb je een idee?
  Alvast dank!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ellen,

   Wat vervelend! Maar ja hoor dat kan je gerust doen. De app verwijderen en opnieuw installeren. Daarmee raak je geen pin kwijt. Die worden niet bewaard in de app. Maar online op een server op je account. De app is slechts een manier om daarbij te komen. Als pins in de app werden bewaard en je zou ze pinnen via de iPad dan zou je anders namelijk niet kunnen zien als je de app op je iPhone gebruikt. Gewoon doen dus. Ik hoop dat dat werkt! De app updaten wil ook wel eens helpen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Ellen
    Ellen zegt:

    Zo, wat een snel antwoord! Dank je wel. Zojuist de app opnieuw geïnstalleerd, maar het probleem blijft. Updaten was ook al gebeurd, dus ook dat brengt geen oplossing. Raar, he? Ik ga bijna vermoeden dat het aan mijn iPad ligt. Tijd voor een nieuwe ?

    Beantwoorden
 118. Gisèle
  Gisèle zegt:

  Hai Suzanne,

  Wat een vragen en vooral, wat veel antwoorden! Mijn complimenten hoor, wauw! Ik heb heel veel doorgelezen, maar nog niet alles denk ik. Ik heb op mijn prive account heel veel borden staan, van alles wat. Maar ook veel recepten. Nu heb ik intussen ook een zakelijk account, daar wil ik die recepten ook op hebben. Kan ik mijn borden delen? Ik kan wel mijn zakelijke naam deel laten nemen aan mijn prive bord, maar dat bedoel ik dus niet. Uiteindelijk moeten de recepten van mijn prive account af en alleen nog maar zakelijk staan. Snap je wat ik bedoel?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Gisèle,

   Dank voor je enthousiaste reactie! Klinkt alsof je lekker aan het pinnen bent 🙂

   Helaas kun je een bord niet delen op de manier die jij bedoelt. Je kan inderdaad samen pinnen op een bord, maar dan blijft je privé account eigenaar van het bord. Dat kun je niet wijzigen. De enige manier om al die recepten op je zakelijke account te krijgen is ze repinnen van je privé account of ze opnieuw pinnen…

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 119. JP
  JP zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ben eigenlijk net begonnen met pinnen. Maar ik zou graag mijn pins op alfabetische volgorde zetten en mijn pins in submappen verdelen. Is dat mogelijk en hoe doe ik dat?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi JP,

   Leuk dat je aan de slag bent gegaan met Pinterest. Je wensen deel je met veel pinners. Op dit moment zijn beide niet mogelijk. Je kunt je pins niet van volgorde veranderen binnen een bord en submappen heeft een bord ook niet.
   Er bestaat een lijst waarop Pinterest wensen van pinners bijhoudt. Daar kun je aangeven dat je deze twee dingen graag zou zien op je Pinterest account. Wie weet gaan ze het bouwen! https://help.pinterest.com/en/feature-requests

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 120. An Martens
  An Martens zegt:

  Beste Suzanne,

  Ook bij mij verdwijnen er zomaar opeens pins op mijn borden. Geen idee hoe dit komt maar wel vervelend. Je hebt dan een aantal leuke ideeën gepind en wanneer je ze nodig hebt, merk je dat ze er niet meer zijn of weet je het zelfs niet meer.
  Jij hebt ook nog geen idee hoe dit kan?

  Met vriendelijke groeten, An

  Beantwoorden
 121. Altjo Bos
  Altjo Bos zegt:

  Hallo Suzanne,

  Geweldig dat jij op op bijna alle vragen een oplossing hebt. Misschien ook op deze.
  Ik ben een week geleden begonnen met pinnen van producten uit onze webshop. Maar ze zijn nog steeds niet te vinden op Pinterest.
  Heb een zakelijke account aangemaakt. Hoe lang duurt het dat ze in het zoeksysteem zijn opgenomen? Of doe ik iets verkeerd?

  Al vast bedankt,

  Altjo.

  Beantwoorden
 122. Van Steenbergen Jean Pierre
  Van Steenbergen Jean Pierre zegt:

  Dag Suzanne,
  Als er een mail van Pinterst binnenkomt en ik klik om een foto te openen dan opend Safari en niet de app van Pinterest wat zeer vervelend is.
  Eens in Safari word er naar de app verwezen maar die staat al op mijn iPad.
  Heb de app al eens verwijderd en terug geïnstalleerd maar dit hielp niet?
  Is dit op te lossen?
  Jean Pierre

  Beantwoorden
 123. Diana
  Diana zegt:

  Hi Suzanne, mijn beginnersfout is dat ik per ongeluk 2 accounts heb aangemaakt. Het goede account staat nu, maar het andere account krijg ik niet verwijderd. Zelfs na contact met Pinterest blijven zij maar zeggen dat het emailadres zoals ik opgeef niet klopt. Heb jij nog tips hoe ik een inactief account kan verwijderen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Diana,

   Wat vervelend! De enige manier waarop je een account kunt verwijderen, is inloggen op dat account en via de instellingen naar de knop ‘account deactiveren’ klikken.
   Let wel op, want zodra je op Pinterest opnieuw inlogt en het email adres gebruikt dat aan dat inactieve account hing, wordt het account weer geactiveerd.
   En (maar dat wist je vast) aan één email adres kan maar één Pinterest account gekoppeld zijn.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 124. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Ik heb pas foto’s die ik zelf heb gemaakt op mijn Pinterestaccount geplaatst, maar niemand heeft ze ge-repint. Ik heb wel heel wat hashtags gebruikt in de omschrijving, maar hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn pins re-pinnen, en vooral vinden?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Hanneke,

   Je pins moeten sowieso even geindexeerd worden door de zoekmachine van Pinterest voordat ze goed vindbaar zijn voor anderen. Dat kan een paar dagen duren. Meer info over gevonden worden op Pinterest vind je in deze blog over hoe pinners zoeken. Of in deze blog over hoe pins gevonden worden.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Gino,
   Die knop komt vaak automatisch mee met het installeren van de bewaren knop in je browser. Je zou bij de instellingen van je browser kunnen kijken of je hem daar kunt uitzetten. Succes!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *