Pinterest groepsborden

Pinterest Groepsborden 5Pinnen is leuk, maar samen met anderen pinnen is nog veel leuker! Op Pinterest groepsborden kan dit. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Hoe werken Pinterest groepsborden?

Je kan van elk bord een groepsbord maken. Ga naar ‘bord bewerken’ en het veld ‘Wie kan er pinnen?’. Vul daar een naam in van een pinner en klik op ‘uitnodigen’. Deze pinner ontvangt nu een uitnodiging om deel te nemen aan jouw bord. Als hij/zij deze uitnodiging accepteert, verschijnt het bord op zijn/haar account en kan het samen pinnen beginnen.

Pinterest Groepsborden 2

Je kunt alleen pinners toevoegen waarvan jij tenminste één bord volgt. Je kunt een bord dus niet volledig ‘open’ zetten, zodat iedereen op dit bord kan pinnen.

Zodra je iemand toevoegt aan het bord, kan deze persoon ook anderen uitnodigen om op het bord te pinnen. Wees gerust. Jij kan, als beheerder, elke pinner en alle pins op elk moment van het bord verwijderen.

Voordelen van samen pinnen

Pinterest Groepsborden

Het bijhouden van je social media accounts kost tijd. Vooral het verzamelen van interessante content. Door anderen mee te laten pinnen op een bord kun je tijd besparen. Je bent immers niet meer de enige persoon die afbeeldingen op het bord kan plaatsen. Je mede-pinners helpen je. Zo kunnen er pracht pins op het bord terecht komen die je zelf nooit gevonden zou hebben.

Je groepsbord krijgt meer exposure dan je andere borden. Het bord is namelijk niet alleen zichtbaar op je eigen account, maar ook op het account van elke pinner die met je mee pint. Pin je samen met tien anderen, dan is jouw groepsbord op elf accounts zichtbaar. Dat zijn elf plekken waar pinners je bord kunnen gaan volgen!

Tips voor het gebruik van groepsborden

 • Kies een thema dat past bij wat jij op Pinterest wil laten zien en dat je doelgroep aanspreekt. Liefst een thema dat past in een Pinterest categorie. Geef je groepsbord die categorie, zodat het beter gevonden wordt.
 • Leg in de beschrijving van het bord duidelijk uit wat de bedoeling is van het groepsbord en wat mensen moeten doen om een uitnodiging te ontvangen om mee te mogen pinnen.

Pinterest Groepsborden 3

 • Denk goed na over wie je uitnodigt met je te pinnen. Je wil graag dat deze personen passende pins plaatsen en je bord niet zullen overladen met ongewenste pins.
 • Monitor het groepsbord goed. Verwijder pins die je niet vindt passen en personen die ongewenste pins plaatsen.
 • Pin actief zelf op het bord. Laat het ‘harde werk’ niet alleen aan anderen over.
 • Ga de interactie aan met pins op het groepsbord. Reageer op pins, vind pins leuk en repin ze op je andere borden. Zo geef je erkenning aan je medepinners.
 • Wijzig regelmatig de omslagfoto, zodat je bord in het oog blijft springen en kies hiervoor ook pins die je zelf niet hebt geplaatst.

Pinterest Groepsborden 4

Succes met het maken van je groepsbord!

Heb je een groepsbord gemaakt, deel hem gerust met een link in een reactie onder deze blog, zodat iedereen het bord kan volgen.

Veel plezier met samen pinnen!

20 antwoorden
 1. ingrid
  ingrid zegt:

  Ik heb een vraag. Mijn borden worden zo vol. Ik wil graag af en toe borden die ik volg en pins die ik eerst leuk vond, maar nu niet meer, verwijderen. Hoe doe ik dat? Bedankt alvast.
  gr. Ingrid

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Ingrid,

   Als je borden niet langer wilt volgen, zul je ze handmatig, één voor één moeten ontvlogen. Of je ontvolgt de hele account van die pinner en volgt daarna opnieuw alleen de borden die je wel wilt volgen.

   Ook het ‘opruimen’ van je pins op volle borden zul je handmatig moeten doen. Loop door de pins van je borden heen en vewijder één voor één die pins die je niet langer wilt bewaren. (Klik op de knop bewerken op de pin en klik dan op pin verwijderen).

   Groepsborden kun je ook gewoon ontvlogen. En als je niet langer op een groepsbord van iemand anders wilt pinnen, kun je het groepsbord verlaten door op de knop bewerken te klikken op het bord en dan op de knop verlaten achter je naam.

   Het is even een klus en die kan ik helaas niet makkelijker maken voor je… Succes en veel pin plezier!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. els
  els zegt:

  Als ik een bord volg, zie ik alle borden van een persoon. Ze staan niet allemaal op ‘volgen’. Als je deze persoon aanklikt, zie je het bord dat je volgt. Kun je niet alleen de gevolgde borden van een persoon zien?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Els,

   Als je op het profiel van een persoon staat, zie je inderdaad alle borden van die persoon. De borden die je volgt en de borden die je niet volgt. Daar kun je niets aan veranderen. Je bekijkt op dat moment het account van een persoon. Dat staat los van welke borden je van die persoon volgt. Je kan daar wel zien welke borden van deze persoon je volgt en welke niet.

   De borden waarop je de knop ‘volgen’ ziet, volg je nog niet. Klik op ‘volgen’ en je volgt dat bord ook. De borden waarop je de knop ‘ontvolgen’ ziet, volg je. Wil je dat bord niet langer volgen, klik dan op ‘ontvolgen’.

   Volgen betekent dat je in je startpagina: je nieuwsoverzicht, alle pins voorbij ziet komen die een persoon op de borden pint die je volgt. Je ziet daar dus alleen de pins van de borden die je volgt.

   Is dat zo duidelijk voor je?

   Pin ze! Suzanne

   Beantwoorden
 3. Rien
  Rien zegt:

  Suzanne, kan ik ook voor een heel account uitgenodigd worden om er in te werken, dus niet per board. Ik wil liever niet 20 extra boards aan mijn boards overzicht toevoegen.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Rien,

   Dat gaat niet helaas. Als je zichtbaar als jezelf wilt meepinnen op een account gaat dat per bord. En zodra je deelneemt aan een groepsbord, verschijnt dit bord op je account. Dat is hoe het werkt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. Jasper
  Jasper zegt:

  Beste Suzanne,

  Is het mogelijk om al je volgers in 1 keer uit te nodigen voor een groepsbord? Dat je niet per persoon iedereen apart moet toevoegen.

  Alvast dank!
  Groet,
  Jasper

  Beantwoorden
 5. Terah
  Terah zegt:

  Hallo,
  Ik ben bijna ten einde raad! Ik heb 2 problemen!
  Sinds een aantal weken wordt mijn Pinterest homepagina vol gegooid met allerlei pins waar ik helemaal niet om gevraagd heb. Dit zijn zgn gerelateerde pins.
  Kan ik die op een of andere manier uitzetten of weggooien?

  Ook zijn de pins die ik pin niet zichtbaar op de homepagina, gelukkig wel op mijn borden. Weet jij hoe dit zou kunnen komen en hoe ik er voor kan zorgen dat mijn pins wel zichtbaar zijn op de homepagina? Ik heb geen onzichtbare borden.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Terah

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Terah,

   Wat jammer dat je niet blij wordt van gerelateerde pins. Je kunt bij je instellingen een aantal aanpassingen doen. Zie deze informatie die Pinterest zelf geeft.

   Het tweede klinkt als een ‘bug’ in Pinterest. Kan zo maar zijn dat dit met een paar dagen spontaan is opgelost. Ook wil het wel eens helpen om uit- en opnieuw weer in te loggen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Marc
  Marc zegt:

  Hoi, ik heb ook een keer een uitnodiging aanvaard voor een groepsbord, maar wil dit graag verlaten. Op dit bord, zit echter niet de optie voor “Bewerken”, maar alleen een knop “Ontvolgen”. Daar heb ik dan maar op geklikt, maar even later staat die knop er weer (m.a.w. ik schijn dat bord dus dan nog steeds te volgen…). Weet je hoe ik mezelf dan uit de ‘groep kan verwijderen’? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marc,

   Dat klinkt als een ‘bug’ in Pinterest. Normaal gesproken zie je op zo’n groepsbord inderdaad de knop ‘bewerken’ en via dat scherm kan je het bord verlaten. Ga naar je eigen profiel met al je borden en daar zou je op het groepsbord die knop moeten zien. Heb je al eens uit- en weer ingelogd? Dat wil soms wel eens helpen. Anders je vraag direct bij Pinterest neerleggen. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Bjorn
  Bjorn zegt:

  Voor onze vereniging zou ik graag een groep aanmaken om te komen tot een nieuwe aankleding van onze kantine. Echter wil ik dat de groepsleden kunnen kiezen uit vooraf definieerde foto’s per thema en niet op ‘eigen houtje’ allerlei foto’s pinnen.

  Bijvoorbeeld:
  – groepsnaam “nieuwe kantine”
  – binnen de groep een paar thema’s”: “aankleding zitgedeelte” en “aankleding bar”
  – om dan vervolgens binnen deze thema’s max. 5 foto’s aan te geven die mensen kunnen pinnen.

  Kan iemand aangeven of dit mogelijk is binnen Pinterest?

  Alvast dank!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Bjorn,

   Dat kan. Wil je dat iedereen mee kan stemmen? Dan zou ik er geen groepsbord van maken. Dat heb je niet nodig. Maak gewoon een openbaar bord waar je zelf de pins op plaatst. Je kunt mensen dan vragen de pins leuk te vinden die zij vinden passen bij de aankleding van de kantine. De pins met de meeste leuks ga je gebruiken voor de daadwerkelijke aankleding.
   Zo kan iedereen stemmen, alleen jij kan pinnen en jij bepaalt daarmee welke beelden meedoen als keuze optie. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 8. Renate
  Renate zegt:

  Ik heb een gedeeld bord met iemand en nu heeft die andere persoon daar iemand anders aan toegevoegd. Ik wil die nieuwe persoon verwijderen, kan dat? Ik heb het bord destijds zelf aangemaakt.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Renate,

   Als het goed is kan dat gewoon. Dan moet je naar het bord gaan en naar bord bewerken (via het potloodje). Daar zie je dan ‘bijdragers’ aan het bord. Achter elke persoon die op het bord mag pinnen staat een knop ‘verwijderen’. Als je daarop klikt, verwijder je de persoon.
   Als je niet wil dat anderen personen aan je bord kunnen toevoegen, kun je onderaan in datzelfde scherm het schuifje ‘bijdragers kunnen personen toevoegen’ verzetten.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *