Pinterest de laatste ontwikkelingen

De afgelopen weken is er bij Pinterest veel gebeurd. Na het lanceren van de nieuwe look en het uitrollen van de eigen statistieken, leek het wel alsof er elke dag nieuwe functionaliteiten verschenen! Nu gaat Pinterest nog verder. Zo kun je pins versturen naar je vrienden via Pinterest en zijn ‘Rich Pins’ in het leven geroepen. In mijn ogen wordt Pinterest met elk van deze ontwikkelingen volwassener. Leuker om er privé actief te zijn en interessanter om het zakelijk in te zetten. Een platform om serieus in de gaten te houden. Hier een overzicht: Pinterest de laatste ontwikkelingen.

Pins met meer informatie

De meest opvallende en ik denk zakelijk gezien de meest interessante ontwikkeling is de komst van ‘Rich Pins’. Oftewel pins met meer informatie. Pinterest biedt bedrijven de mogelijkheid om via code op de website automatisch extra informatie inclusief logo van het bedrijf toe te voegen aan pins van hun site.

Deze ‘Rich Pins’ zijn er in drie categorieën: recepten, films en producten. Zo kun je nu bijvoorbeeld een recept vinden in de pin zelf, net als informatie over wie een film geregisseerd heeft en over de beschikbaarheid van een product in de winkel. Dit zonder dat je hoeft door te klikken naar de website waar de pin vandaan komt.

Pinterest de laatste ontwikkelingen

Pinterest kondigt aan dat er meer typen ‘Rich Pins’ zullen volgen. Elke website kan toegang tot de code voor deze pins krijgen via de nieuwe site voor ontwikkelaars.

Pins versturen naar je vrienden

Via de smartphone en tablet apps kun je sinds kort pins met berichten versturen naar je vrienden. Niet via e-mail, maar binnen Pinterest. Eindelijk! Open de pin, klik op de knop ‘Stuur’, klik op de tekstballon om een bericht toe te voegen en selecteer de pinner naar wie je de pin wilt sturen (je moet wel tenminste één bord van deze persoon volgen).

Deze pinner krijgt hiervan een melding in zijn meldingen overzicht. Als de pinner de pin op een bord plaatst, krijg jij daarvan ook een melding.

Pinterest de laatste ontwikkelingen 2

Deze functionaliteit zal uitgerold worden naar het web, zodat het versturen van pins via laptop of PC ook mogelijk wordt.

Nooit meer dubbel pinnen

Je ziet zo veel mooie afbeeldingen voorbij komen op Pinterest dat je soms niet meer weet of je die pin al gerepind hebt. Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Wanneer je op het punt staat een pin voor een tweede keer te pinnen, geeft Pinterest je voortaan een waarschuwing dat je deze pin al op één van je borden hebt gezet. Handig!

Pinterest de laatste ontwikkelingen 3

Oude functionaliteiten hersteld

Gedurende de laatste dagen zag ik ook een aantal functionaliteiten uit de oude look terugkeren. De knop ‘naar boven’ rechtsonder in beeld en het venster ‘vrienden die je kunt volgen’ linksboven in beeld zijn terug. Ook de knop ‘Toevoegen +’ rechtsboven in het menu is terug. Blijkbaar wel in verschillende varianten. De derde optie in het drop down menu is bij mij ‘aanbevolen pins’. Bij anderen heb ik daar ‘een bord toevoegen’ zien staan. Het lijkt erop dat Pinterest hier nog aan het testen is wat de definitieve variant zal worden.

Pinterest de laatste ontwikkelingen 4Pinterest de laatste ontwikkelingen 5Pinterest de laatste ontwikkelingen 6

 

 

 

Inkorten lange pins

Pinterest is begonnen met het inkorten van erg lange pins. Op deze pins zie je nu een knop ‘pin openen’ waarmee je de volledige pin kunt bekijken als je dat wilt. Voor mij maakt het het scrollen door het nieuwsoverzicht een stuk prettiger, rustiger. Het zorgt er wel voor dat je niet langer op kunt vallen door het plaatsen van extreem lange pins.

Pinterest de laatste ontwikkelingen 7

De pin knop

De pin knop wordt breder ingezet. Hij kan voortaan toegevoegd worden aan mobiele apps. Ook hebben YouTube en Vimeo bij de ‘share buttons’ een pin knop gekregen.

Pinterest de laatste ontwikkelingen 8

Lokaal zoeken?

Tot slot is Pinterest aan het testen met ‘lokaal zoeken’ in Engeland. Pinners uit Engeland die hun taal-/landinstellingen op UK hebben staan, zullen in hun zoekresultaten meer pins, borden en pinners van landgenoten vinden. Hiermee krijgt lokale content op het platform voorrang bij het zoeken op Pinterest. Vergelijkbaar met wat er nu in Google gebeurt als je zoekt. Dat is natuurlijk een hele interessante ontwikkeling! Zeker voor bedrijven die nationaal opereren. Je pins worden gemakkelijker gevonden door je doelgroep!

Pinterest de laatste ontwikkelingen, wat vind jij?

Zelf word ik heel enthousiast van deze ontwikkelingen. Zoals ik al zei Pinterest wordt echt volwassen en een serieuze speler in social media land. Ik ben benieuwd naar wat jij vindt van al deze nieuwe funcionaliteiten! Laat het me gerust weten in een reactie op de blog 🙂

27 antwoorden
 1. Biibi
  Biibi zegt:

  Hoi, ik maak prive gebruik van Pinterest, heb je enig idee waarom ik geen meldingen ontvang op de PC? Op mijn telefoon ontvang ik wel de meldingen. Bijzonder vreemd.

  Alvast Dank.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Christine,
   Deze vraag heb ik al eerder gekregen, maar heb het antwoord nog niet kunnen vinden. Ik heb de vraag ook voorgelegd aan Pinterest experts in de US en ook zij weten het antwoord niet. Heb je geklikt en het profiel van je Pindubbel bekeken? Misschien dat je daar een hint vindt? Ik hoor het graag van je!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Jitske
    Jitske zegt:

    Ik heb inmiddels ook een dergelijke melding ontvangen en na enig zoekwerk begrijp ik dat het zoiets betekent als: je pindubbel is in dezelfde onderwerpen geïnteresseerd als jezelf en heeft over diezelfde onderwerpen pin borden aangemaakt en daarop een aantal pins geplaatst die gelijk zijn aan je eigen pins. Het is dus een soort ‘pin’tweeling.

    Beantwoorden
   • Carolina
    Carolina zegt:

    “Pindubbel” Notificatie.

    Als je een notificatie ontvangt dat iemand je Pindubbel is, betekent dit dat Pinterest iemand ontdekt heeft die dezelfde smaak heeft als jij.

    Dit vond ik :
    Als je een beetje gaat snuffelen op het Board van je Pin Twin (Zoals Pinterest dit in het Engels noemt), zul je zien dat deze een aantal van dezelfde Pins heeft gepost als jij. Soms hebben jullie zelfs dezelfde Interesses.

    Als je het leuk vindt wat diegene post kun je hem of haar volgen. Eigenlijk is dit dus een soort opgezette Blind Pin Date van Pinterest.

    Veel plezier, Enjoy and Pin.

    Beantwoorden
 2. tjerk
  tjerk zegt:

  “Pindubbel” Notificatie.

  Als je een notificatie ontvangt dat iemand je Pindubbel is, betekent dit dat Pinterest iemand ontdekt heeft die dezelfde smaak heeft als jij.
  Als je een beetje gaat snuffelen op het Board van je Pin Twin (Zoals Pinterest dit in het Engels noemt), zul je zien dat deze een aantal van dezelfde Pins heeft gepost als jij. Soms hebben jullie zelfs dezelfde Interesses.
  Als je het leuk vindt wat diegene post kun je hem of haar volgen. Eigenlijk is dit dus een soort opgezette Blind Pin Date van Pinterest. 

  Beantwoorden
 3. Suzanne Wartenbergh
  Suzanne Wartenbergh zegt:

  Dank voor het helpen zoeken naar wat een Pin dubbel is. Dit klinkt als een logische verklaring! Een suggestie van Pinterest voor een te volgen account dat over vergelijkbare interesses pint.
  Voor de duidelijkheid. Ik heb dit nog nergens bevestigd gezien vanuit Pinterest zelf. Dus of dit zeker de verklaring is van wat een Pindubbel is, is nog niet zeker 🙂

  Beantwoorden
 4. Henk
  Henk zegt:

  Ik kom veel pinners tegen die in dezelfde dingen zijn geïnteresseerd als ik. Met sommigen van hen zou ik graag in rechtstreeks één-op-één contact willen treden. Bijvoorbeeld om adressen uit te wisselen en elkaar dingen toe te sturen. Hoe pak ik dat aan?

  Beantwoorden
 5. Kris De Bondt
  Kris De Bondt zegt:

  Dag Suzanne,

  Als beginnend pinner had ik de fout gemaakt om op mijn pc en op mijn smart phone met een verschillend mail-adres te werken zodat ik twee accounts had. Ik wou dit nu herstellen en heb een account permanent gedeactiveerd. Ik wil nu op mijn telefoon het mail adres van mijn account aanpassen en ondanks het feit dat ik dit gedeactiveerd heb krijg ik het bericht: mailadres al in gebruik. Hoe los ik dit op?
  Alvast bedankt.
  Kris

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kris,

   Als je een mailadres van een bestaand account wil wijzigen in het mailadres dat je hebt gebruikt voor een account dat nu gedeactiveerd is, lukt dat inderdaad meestal niet. Dat komt omdat Pinterest het gedeactiveerde account nog bewaard voor een bepaalde periode. Je kan het account namelijk dan nog opnieuw activeren als je dat in de toekomst zou willen. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is denk ik contact opnemen met Pinterest zelf via het hulpcentrum, zodat zij het voor je aan kunnen passen. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Mathilda57K
  Mathilda57K zegt:

  Kan ik de “aanbevelingen” ergens blokkeren. Ik krijg allerlei voorgestelde aanbevelingen die ik lelijk vind en absoluut oninteressant. Om ze te verwijderen en je mening te geven ben ik meer daarmee bezig dan nog surfen naar voor mij boeiende pins.
  De “voedsel pin” heb ik opgeheven aangezien ik ontzettend veel ongezonde aanbevelingen kreeg die ik onverantwoord vind en absoluut niet lekker.

  Hoezo wordt er voor mij gezocht terwijl ik dat niet wil………..
  De keuzes staan mij veelal niet aan en als ik op een dag meer dan 20 pins moet verwijderen kan ik dat niet erg gebruiksvriendelijk meer vinden.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mathilda,

   Jammer dat de aanbevelingen die je van Pinterest krijgt niet interessant voor je zijn. Je kunt ze niet helemaal uit zetten. Wat je wel kunt doen is naar je instellingen gaan naar personalisatie. Daar kun je de twee schuifjes op nee zetten. Dat wil wel eens helpen. Als je dan ook nog je zoekgeschiedenis wist, ben je er voor even vanaf als het goed is.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *