Waarom Pinterest? 10 redenen

In mijn vorige blog stelde ik de vraag ‘Wat wil jij weten over Pinterest?‘ Hier een antwoord op de veel gestel-de vraag: Waarom Pinterest? Waarom tijd stoppen in weer een nieuw platform als Facebook, LinkedIn en Twitter al zo veel tijd kosten? Wat is de meerwaarde? 10 redenen waarom Pinterest de moeite waard is!

1. Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden

Op Pinterest draait alles om afbeeldingen. Beeld leest gemakkelijker dan tekst. Een goede afbeelding kan in één oogopslag een verhaal vertellen. Stel je voor wat jij kan vertellen op jouw Pinterest account met honderden afbeeldingen.

waarom pinterest

2. Traffic naar je website

Wanneer je Pinterest slim inzet, kan dit veel traffic naar je website opleveren. Elke pin kan een link naar exact die plek op jouw website in zich dragen, waar jij mensen naar toe wil leiden. Pinterest genereert nu al meer traffic naar websites dan Youtube en LinkedIn samen!

3. Eenvoudig in gebruik

Het kost weinig tijd om te leren hoe Pinterest werkt. Geen ingewikkelde of verstopte instellingen. Pinnen, repinnen, borden aanmaken, het gaat allemaal heel gemakkelijk. Vergeleken hiermee is werken met Facebook hogere wiskunde.

4. Toegankelijk voor iedereen

Ook mensen die niet pinnen kunnen alles wat jij op Pinterest zet bekijken. Je pint dus niet alleen voor pinners. De visuele presentatie van jouw bedrijf op Pinterest is zichtbaar voor iedereen. Dit in tegenstelling tot je activiteiten op Facebook. Die zijn alleen zichtbaar voor mensen met een Facebook account.

Zo ziet bijvoorbeeld mijn account eruit voor mensen die niet zijn ingelogd op Pinterest.

waarom pinterest

5. Pinners zijn anders

Facebook wordt vooral gebruikt om sociale contacten te onderhouden. LinkedIn voor professioneel netwerken. Pinterest daarentegen wordt gebruikt voor ‘window shopping’ rondom interesses van de pinner. Daarmee zijn pinners veel eerder geneigd een product daadwerkelijk te kopen wanneer ze het vinden op Pinterest.

waarom pinterest

6. Content wordt snel gedeeld

80% van de afbeeldingen (pins) op Pinterest zijn repins. Pins die, nadat ze voor het eerst op Pinterest zijn geplaatst, keer op keer opnieuw gedeeld worden door andere pinners. Een goede pin kan dus over het platform heen ‘vliegen’ en snel ‘viral’ gaan. Dit effect is niet eenmalig. Er zijn voorbeelden van pins die een jaar nadat ze gepind zijn, nog steeds opnieuw en opnieuw gedeeld worden.

7. Koppeling met Twitter en Facebook

Pinterest biedt je de mogelijkheid om pins te delen op Facebook en Twitter. Direct als je de pin plaatst of op een later moment. Heel prettig dus om je visuele content ook op deze platformen te delen en mensen duidelijk te maken dat je op Pinterest te vinden bent.

8. Samen pinnen

Door middel van groepsborden, kun je samen met je doelgroep of klanten pinnen. Als je dit slim aanpakt, kan dit je veel nuttige informatie opleveren over wat er bij jouw doelgroep speelt en wat zij interessant vinden.

9. Voorloper in Nederland

Langzaam wordt Pinterest ontdekt door grote en kleine bedrijven en organisaties. Maar echte ‘Pinterest kanjers’ zijn nog zeldzaam in Nederland. Voor jou een kans dus om dat voorbeeld neer te zetten en naam te maken met de inzet van Pinterest.

waarom Pinterest

10. Pinterest groeit

Pinterest is op dit moment het snelst groeiende social media platform in de Verenigde Staten. In Nederland heeft Pinterest 530.000 gebruikers en dit aantal groeit. Met een gemiddelde verblijfsduur van bijna 15 minuten per bezoek besteden pinners serieus tijd aan dit platform en dus ook aan jouw mooie pins!

Ik hoop dat hiermee de vraag ‘Waarom Pinterest?’ naar wens is beantwoord. Naar mijn mening geeft dit in ieder geval aanleiding om te onderzoeken of Pinterest bij jou en je bedrijf past en welke mogelijkheden dit platform je kan bieden wanneer je het toevoegt aan je social media mix.

Waarom Pinterest voor jou?

Overweeg jij Pinterest toe te voegen aan je social media kanalen? Zo ja, waarom? En zo nee, wat houdt je tegen? Ik hoor het graag van je in een reactie onder deze blog.

 

Bronnen: ‘The perks of being on Pinterest‘, ‘Pinterest stiefkindje Nederlandse bedrijven?

10 antwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ben,

   Zodra je een plaatje pint, vanaf je website is dat plaatje een link naar je website. Heel eenvoudig dus 🙂

   Uiteraard kun je ook een url in de beschrijving van een pin plaatsen. Die link wordt klikbaar en leidt naar je site. Let wel op! Mensen verwachten als ze op een link klikken wel dat de afbeelding ook op de site te vinden is waar die link ze naartoe brengt. Is dit niet het geval, dan loop je het risico als ‘spammer’ aangemerkt te worden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 1. indira
  indira zegt:

  Ik heb mijn pagina nu naar mijn arbeidsrevalidatietherapeut gestuurd om haar mij beter te kunnen laten helpen met het zoeken naar geschikt (vrijwilligers)werk… 😉

  Beantwoorden
 2. Suzanne van der Schoot
  Suzanne van der Schoot zegt:

  Ik heb een aantal pins geplaatst met in de omschrijving zoekwoorden. Waarom komen mijn pins niet naar boven als ik zoek op dit zoekwoord? En kan ik ook alleen in NL pinnen of is het altijd internationaal?
  Ik hoop dat u mij daar iets meer over kunt vertellen!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Suzanne (leuk een naamgenoot ),

   Tja, zoekwoorden en gevonden worden in Pinterest. De zoekmachine van Pinterest werkt helaas niet optimaal. Als je bijvoorbeeld op mijn naam zoekt, vind je wel pins met mijn naam in de beschrijving, maar als je zoekt op pinners vind je mijn account niet…

   Waarop Pinterest baseert welke pins in een zoekopdracht naar voren komen, is niet duidelijk. Het lijkt niet zo simpel te zijn als de meeste repins, reacties of x leuk. Als je zoekwoorden gebruikt die veel voorkomen, kunnen je pins wel eens heel lastig terug te vinden zijn. Het duurt ook even (soms dagen) voordat je pins verschijnen bij een zoekopdracht. In het kort, hoe het precies zit, is een raadsel en dat zal het ook wel blijven.

   Al je pins zijn zichtbaar voor iedereen op het internet, wereldwijd. Dus niet alleen voor mensen met een pinterest account en ook niet alleen voor Nederlanders met een Pinterest account. Als je vooral Nederlanders wil bereiken met je pins, geef je borden dan namen in het Nederlands en zorg beschrijvingen in het Nederlands bij je pins.

   Pin ze!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 3. Roos Reijnen
  Roos Reijnen zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb nog niet zoveel kennis van Pinterest, ben aan het pinnen geslagen op diverse borden, maar ik heb nog een emailadres. Hoe krijg ik de boards bij elkaar? Is dat mogelijk of moet ik nu alles opnieuw zoeken en pinnen? Kun je me helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Roos Reijnen

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Roos,

   Begrijp ik het goed dat je twee Pinterest accounts hebt aangemaakt met twee verschillende e-mail adressen? De snelste weg is om de pins van het ene account te repinnen op de (nieuwe) borden op het account dat je wilt behouden. Je kunt helaas geen borden van het ene account verplaatsen naar het andere.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Hoi Suzanne,

  Pinterest valt me nu pas op en het lijkt me erg leuk en interssant. Ik ben zelf niet heel erg visueel ingesteld! Dus ik maak vaak overal foto’s van of ik bewaar plaatjes. Maar dan heb ik overal losse papieren stapels. Dit zou voor mij een mooie uitkomst zijn Alleen ik kom nergens tegen of het me geld gaat kosten. Ik wil niet voor onverwachte uitgaven staan, aangezien mijn financiële situatie gewijzigd is. Dat is het enige wat me tegenhoudt om me in te schrijven.

  Groetjes
  Suzanne

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *