De nieuwe look van Pinterest

Misschien heb je het al gehoord of gelezen op mijn blog, Pinterest krijgt een face-lift. Pinterest kondigde gisteren aan dat deze look nu snel uitgerold gaat worden voor iedereen. De nieuwe look van Pinterest legt nog meer nadruk op de afbeeldingen van de pins en lijkt meer op de look van de Pinterest apps voor de smartphone en tablet. In deze blog met filmpje laat ik je de nieuwe look vast zien, dan weet je wat je kunt verwachten!

de nieuwe look van Pinterest

De nieuwe look! Filmpje

Door mijn account tijdelijk op Engels te zetten, kreeg ik toegang tot de preview van de nieuwe look van Pinterest. Misschien werkt dat bij jou ook! Zo niet, bekijk dan dit filmpje.

Wat is nieuw?

De meest opvallende veranderingen in de nieuwe look is wel dat er nog meer nadruk komt te liggen op de afbeeldingen in de pins. Dat verwondert me niets wanneer je het visuele social media platform bij uitstek bent. Wat verandert er zoal nog meer:

 • Het menu waarmee je pins in bepaalde categorieën kan zoeken is verplaatst. Dat bevindt zich nu linksboven in beeld naast het zoekveld met een drop down menu.
 • Voor het aanmaken van een nieuw bord hoef je niet meer helemaal naar beneden te scrollen op je account pagina.
 • Je kunt pas reageren op een pin, nadat je hem ‘geopend’ hebt.
 • In een pin is veel meer informatie zichtbaar over het bord waar de pin vandaan komt. Je kunt zelfs door de afbeeldingen van het bord heen scrollen in de pin!
 • In een pin staat nu ook de link naar de website van de pinner.
 • Onder de pin zie je suggesties voor vergelijkbare pins.

Wat ontbreekt?

Op dit moment ontbreken een aantal functionaliteiten in de nieuwe look. Ik verwacht dat een deel hiervan nog wel wordt toegevoegd, omdat dit basis functies zijn om te kunnen werken met je account. Anderen zouden wel eens weg kunnen blijven. Dat is afwachten. Wat ontbreekt bijvoorbeeld op dit moment?

 • Andere pinners noemen in de beschrijving van een pin door gebruik te maken van de ‘@’ werkt niet. Ook gebruik van de ‘#’ werkt niet. Update 22 maart: Deze werken weer.
 • Het tabblad met je activiteit is verdwenen.
 • De knop waarmee je de volgorde van je borden kunt veranderen is weg. Je kunt de borden nu gewoon verslepen zonder eerst een knop aan te klikken.
 • Suggesties voor te volgen pinners zijn niet meer zichtbaar linksboven in beeld.
 • Je kunt de taal van je account niet veranderen. Waarschijnlijk omdat de look voornamelijk getest is op Engelstalige accounts. Update 20 maart: werkt inmiddels wel.

Wat vind jij van de nieuwe look van Pinterest?

Zelf ben ik enthousiast. Nu je een kijkje hebt kunnen nemen, ben ik heel benieuwd naar wat jij vindt van de face-lift van Pinterest. Word je er blij van of zou je liever de oude vertrouwde look blijven gebruiken? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Deel het filmpje en deze blog gerust, zodat ook andere Pinterest enthousiastelingen een kijkje kunnen nemen naar de nieuwe look van Pinterest!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] afgelopen weken is er bij Pinterest veel gebeurd. Na het lanceren van de nieuwe look en het uitrollen van de eigen statistieken, leek het wel alsof er elke dag nieuwe functionaliteiten […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *