Wat wil jij weten over Pinterest?

wat wil jij weten over PinterestInmiddels blog ik al bijna een jaar lang elke twee weken over Pinterest. Dat is snel gegaan! Voorlopig ben ik nog niet van plan om daarmee te stoppen, enthousiast als ik ben over dit social media platform.

In deze blog vraag ik je om je hulp, zodat ik je kan helpen Pinterest effectiever en met meer plezier in te zetten. Of hiermee te beginnen. Mijn prangende vraag is: Wat wil jij weten over Pinterest?

Laat me aan het woord over Pinterest en ik houd niet op met praten. Nou ja, zo ongeveer dan. Er moet natuurlijk wel gepind worden af en toe ;). Het platform blijft groeien en zich verder ontwikkelen, dus genoeg nieuws te melden. Graag deel ik mijn ervaringen, kennis en Pinterest nieuws met jullie. Daarnaast zie ik de kansen en de meerwaarde die dit platform zakelijk biedt. Dat zijn andere kansen en mogelijkheden dan bijvoorbeeld Twitter en Facebook je bieden.

Fijn dat ik daar veel over kan en wil vertellen, maar wat wil jij weten over Pinterest?

Jouw Pinterest vragen

Welke vragen over Pinterest, pinnen, pinners volgen, interactie, wedstrijden, borden, pin knoppen, toepassingen, strategie, noem maar op, heb jij? Hoe kan ik je helpen jouw pin plezier en de effectiviteit van jouw pin inspanningen te vergroten? Zowel privé als zakelijk.

Wat ga ik vervolgens doen met jouw vragen? Ze beantwoorden. Via deze blog of op een andere manier. Brand maar los!

Wat wil jij weten over Pinterest?

Zet jouw Pinterest vraag in het reactie veld onder deze blog en ik ga ermee aan de slag! Dank voor je hulp!

Ken jij anderen die net als jij vragen hebben over Pinterest? Deel deze blog met ze en laat ook hen hun vragen stellen. Hoe meer vragen, hoe meer antwoorden, hoe meer pin-plezier en effectiviteit!

232 antwoorden
 1. Wendy
  Wendy zegt:

  Hi Suuz,

  Ik gebruik Pinterest nog veel te weinig! Waarom? Dat weet ik eigenlijk ook niet. Op de een of andere manier geef ik me zelf er geen tijd voor….
  Misschien moet ik nog meer geënthousiasmeerd worden 🙂 Als of jij daar al niet mee bezig bent, juist wel! Maar op de één of andere manier moet ik zelf nog de welbekende ‘hup’ krijgen….
  Ik weet niet of je hier wat aan hebt maar toch wilde ik dit even met je delen….
  Succes!! Je bent een topper!

  Beantwoorden
 2. ingrid van koppenhagen
  ingrid van koppenhagen zegt:

  Hee Suzanne, we hebben elkaar ooit via Margriet Lappat ontmoet bij een B&B bijeenkomst. Wat een goed idee om je zo te specialiseren. Ik probeer zo min mogelijk naar pinterest te gaan – jee, wat is dat verslavend voor oldskool ‘plaatjesscheurders’ als ik. Mijn prangende vraag: is het mogelijk een board buiten de meekijkers te houden? Zodat Margriet bijvoorbeeld niet op mijn board ‘cadeau-ideeen’ ziet wat ik voor haar op het oog heb haha (echt gebeurd!).

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ingrid,

   Bedankt voor je reactie! Ik kan me helemaal voorstellen wat je bedoelt 😉 Bij mij hielp het om een keukenwekkertje te zetten. NU stoppen met pinnen.

   Wat betreft je vraag. Jep dat kan. Lees mijn blog over verborgen borden maar eens. Ik vermoed dat dat precies is wat je bedoelt.

   Succes!

   Beantwoorden
 3. Karin Heesakkers
  Karin Heesakkers zegt:

  Ha Suzanne,
  Tja, eerlijk gezegd gebruik ik Pinterest nog helemaal niet. Dus de vraag is: waarom niet. Ik vind dat ik al erg veel tijd kwijt ben aan het volgen en vullen van Facebook, Twitter en LinkedIn en heb niet zoveel zin er veel aan toe te voegen. De hamvraag zou dus zijn: waarom zou ik hier wel tijd in moeten steken? Wat zou het me brengen, of nog beter, waarin zou het me tijd besparen?
  Heel veel succes met je trainingen!
  Lieve groet, Karin

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Karin,

   Dank voor je reactie en goede en begrijpelijke vraag! Blogvoer lijkt me dus. Ik laat het je weten, wanneer deze online staat!

   Liefs, Suzanne

   Beantwoorden
 4. Annemarie Gerbrandy
  Annemarie Gerbrandy zegt:

  Hallo Suzanne,

  Mijn probleem is dat ik niet weet wat ik met Pinterest moet. Ik ben totaal niet visueel ingesteld: ik zie het nut en de lol van Pinterest niet in. Ook niet als ik op boards van anderen kijk. Ik denk zelf dat het nooit iets met mij en Pinterest gaat worden. Wat denk jij?
  Groeten, Annemarie

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Annemarie,

   Tja als je niets met plaatjes hebt, dan kan ik me heel goed voorstellen dat Pinterest niet ‘je ding’ is. Zo heeft natuurlijk iedereen zijn favoriet in social media land 🙂 Maar ik ga er eens over nadenken. Wederom goed blogvoer! Hoe leg je het nut en de lol van Pinterest uit aan iemand die niet visueel is ingesteld. Dank!

   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Franklin Tuinebreijer
  Franklin Tuinebreijer zegt:

  Hi Suzanne,

  Van het fenomeen ‘an sich’ heb ik al wel gehoord. De toegevoegde waarde welke het me zou kunnen bieden, naast alle andere sociale media (die overigens al behoorlijk wat tijd in beslag kunnen nemen), is een vraag die ik volgens mij al voorbij heb zien komen maar welke ik minstens deel. Ik ben benieuwd wat je me/ons daarin aan helderheid kan verschaffen!

  Hartelijke groeten,
  Franklin

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Franklin,

   Helemaal duidelijk en begrijpelijk. Ik verwijs je in ieder geval even door naar mijn blog ‘Pinterest, wat is dat?‘. Dat zegt je misschien al meer. Maar voor mij is glashelder dat dit een belangrijke vraag is. Dank voor je reactie!

   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Adrieke de Kraker
  Adrieke de Kraker zegt:

  Geweldige blog Suus en ook dit idee om naar vragen te vragen!
  Mijn vraag gaat over het pinnen op verborgen borden. Het is me opgevallen dat die pins nog wel zichtbaar zijn onder het tabje “activiteit”. Weet jij hier misschien een oplossing voor? Groetjes! Adrieke.

  Beantwoorden
 7. Mick
  Mick zegt:

  Hoi Suzanne,
  de antwoorden hierboven gelezen hebbend, begrijp ik dat je al eerder over mijn vragen schreef. Die zijn dus: zakelijke toepassing? wat biedt het extra ? en hoe zal ik mij beheersen om niet de hele dag te gaan pinnen. Hmm, klinkt als een goede oefening in discipline.
  Groetjes, Mick.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mick,

   De vragen waar jij mee zit, zijn heel actueel en relevant. Zegt mij alleen maar, dat ik daar dus gerust meer over kan vertellen. Dat ga ik dus ook doen. En dat beheersen, tja die keukenwekker werkt echt 😉

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 8. Nina Krockow
  Nina Krockow zegt:

  Hoi Suzanne,

  ook ik ben er nog niet gepassioneerd mee aan de slag. Het blijft op de een of andere manier een ondergeschoven kindje in mijn social media mix. Wat mij zou interesseren is hoe ik het makkelijk en hanteerbaar in met Twitter en FB kan combineren / koppelen. Wat is een geschikte pin-mix? En welke mogelijkheden zijn er als eigen fotomateriaal beperkt is.

  Groeten,
  Nina

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Nina,

   Ja het is altijd even zoeken wanneer je met een ‘nieuw’ of extra social media platform aan de slag gaat. Zelf heb ik mijn twitter en facebook account gekoppeld aan mijn Pinterest account, zodat ik heel gemakkelijk af en toe een pin kan delen op deze platformen.

   Ook kun je Pinterest koppelen aan je Facebook pagina. Lees hiervoor bijvoorbeeld mijn blog ‘Pinterest bekendheid, zet Facebook in!‘.

   In mijn blog over mijn 10 favoriete Pinterest tools, vind je nog meer koppelingsmogelijkheden voor Facebook en zelfs voor Instagram.

   Als je zelf weinig beeldmateriaal hebt, zoals voor mij ook geld, moet je creatief zijn. Dit lijkt me ook zeker een onderwerp voor een blog. Dus daar ga ik mee aan de slag! Net als de geschikte pin-mix! Ik houd je op de hoogte.

   Dank voor je vragen!

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 9. Ireen Laarakker
  Ireen Laarakker zegt:

  Hoi Suzanne,

  Mijn grote vraag is: hoe krijg ik invloedrijke interieurstylistenen interieurarchten zover dat ze
  1: mijn borden volgen
  2: mijn pins repinnen

  Wat ik zelf eraan doe (of op de lijst staat om te implementeren):
  anderen volgen en repinnen
  pinterest vermelden in mijn emails en website
  repinknop op mijn website

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ireen,

   Dat is een goede vraag! Hoe krijg je invloedrijke volgers binnen jou branche? Wat je doet lijkt me allemaal goed. Vergeet ook niet op je andere social media platformen te laten zien dat je op Pinterest te vinden bent. Of noem in een reactie op een blog die voor jouw branche belangrijk is je Pinterest account. Je kunt het altijd proberen.

   Maar ook dit is een topic voor een blog lijkt me. Wordt vervolgd! Dank voor je input!

   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Seb,

   Helaas is het niet mogelijk om de volgorde van pins op een bord te wijzigen. Laatst zag ik wel iemand die een trucje uithaalde door een pin tijdelijk op een ander bord te plaatsen en vervolgens weer terug te zetten op het bord waar de pin moest staan. Dan kwam de pin weer links bovenaan te staan…

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 10. Lies Goemans
  Lies Goemans zegt:

  Ha Suzanne, wat zijn er al veel goeie vragen gesteld, en wat geef je lekker kordaat antwoord!
  Het is me duidelijk dat als ik uiteindelijk ga pinnen, ik in ieder geval jou en je blog goed in de gaten moet houden. Gelukkig heb ik sowieso beeldmateriaal genoeg zoals jij eerder al eens tegen me zei;-) Ben vandaag bij schilderij no. 860 van mijn dagelijkse project http://www.happy-mini-mail.com
  Maar is het niet wat vreemd om alleen eigen beeld te pinnen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Lies,

   Fijn om te horen, dank! En ik zie je happy mini’s altijd graag voorbij komen 🙂

   Met betrekking tot je vraag. Ik zou zeker niet alleen je eigen beeldmateriaal pinnen. Als je zo ver bent, denk ik graag met je mee over hoe je dat het beste aan kunt pakken en welk beeldmateriaal je dan kunt gebruiken voor ‘die andere pins’.

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 11. Petra
  Petra zegt:

  Hi Suzanne,
  ik kreeg je blog via een vriendin toegestuurd en ik wil meteen reageren. Ik ben sinds 3 maanden een enthousiast pinner. Ik heb een vraag over aantallen volgers op Pinterest, want ik ben vaak zo verbaasd als ik naar andere pinners kijk. Hoe is het mogelijk dat mensen met bijvoorbeeld 10 borden en 1000 pins (zonder een bepaalde niche te hebben) bijvoorbeeld 15.000 volgers hebben? Ik kom dat regelmatig tegen op Pinterest en ben iedere keer verrast. Heb jij daar een verklaring voor?
  Groetjes, Petra

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Petra,

   Leuk om van je te horen! En interessante vraag 🙂 Als je een voorbeeld hebt van een account, kan ik er waarschijnlijk meer zinnigs over zeggen, maar hier één verklaring waaraan het zou kunnen liggen. Iets wat ik in ieder geval regelmatig zie.

   Als een pinner een heel populair groepsbord heeft aangemaakt en daar veel mensen op mee laten pinnen, kan dat voor extreem veel volgers zorgen. Dat bord verschijnt namelijk op het profiel van elke pinner die erop mag mee pinnen. Zodra iemand dat bord gaat volgen via het account van één van de toegevoegde pinners ‘telt’ deze volger mee op het account van de pinner die het bord heeft aangemaakt. Niet op het account van de pinner die is toegevoegd. Zo krijgt een bord een heel groot bereik en kan dat veel volgers opleveren. Snap je wat ik bedoel?

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 12. Petra
  Petra zegt:

  Hi Suzanne,
  ik snap wat je bedoelt, maar vaak hebben ze dat niet. Ik heb geen voorbeeld opgeslagen, dus moet even zoeken naar zo’n persoon. Kom er nog op terug. Ik denk zelf dat die mensen volgers gekocht hebben, dat schijnt te kunnen 🙂
  Groetjes, Petra

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Petra,

   Dat kan inderdaad, net als op Facebook. Geen waardevolle volgers zou ik zo denken… Laat maar weten als je een account gevonden hebt, kijk ik met je mee!

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 13. Krista Steenbergen
  Krista Steenbergen zegt:

  Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat Pinterest is 😉 Ik kom je al een tijdje overal tegen maar heb blijkbaar nog steeds niet de motivatie gevonden om te ontdekken wat pinterest voor mij kan betekenen. Ik heb het ook eigenlijk te druk om me er in te verdiepen en facebook, twitter en linkedin bieden mij al zoveel opties om te groeien. Zo, da’s even mijn goudeerlijke antwoord!

  Ik heb geen zin om het uit te zoeken en ben zelfs te lui om je blogs er over te lezen en als ik dat probeer, dan volg ik het niet (waarschijnlijk door gebrek aan motivatie). Oops.. ben ik nu te eerlijk? 😉 Het is bedoeld als inzicht in hoe het voor mij (potentiele doelgroep?) werkt.

  Succes!!!!!!!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Krista,

   Dank voor je eerlijke reactie! Ik kan me helemaal voorstellen dat een vierde platform naast Facebook, Twitter en LinkedIn erg veel lijkt om bij te houden. Zeker als je zelf eerst met deze drie aan de slag wil en daar je weg wil vinden. Daarbij heeft iedereen zijn voorkeur in social media land. En blijkbaar is dat voor jou in ieder geval op dit moment niet Pinterest. Wat ik denk, gemiste kans 😉

   Wat ik me wel afvraag, heb je naast mijn blog al wel eens op Pinterest zelf rond gekeken? Dat is de enige manier om erachter te komen wat Pinterest echt is. Daarnaast wil ik je gerust verwijzen naar mijn blog ‘Pinterest, wat is dat?, maar dat ga ik niet doen als je ‘te lui’ bent om hem te lezen, zoals je zelf zegt 😉

   Wel fijn om te horen dat je me overal tegenkomt. Doe ik dat in ieder geval goed!

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 14. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Pinterest gehoord maar het klinkt leuk. Het lukt me echter niet om de pin knop op mijn ipad te krijgen. Ik heb de handleiding wel gevonden maar desondanks lukt het niet. Krijg de knop niet versleept naar mijn bladwijzer.

  Groetjes,
  Mirjam

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Mirjam,

   Kijk maar uit, voordat je het weet heb je de smaak te pakken 😉 Wat betreft de pin-knop dat lukt op die manier inderdaad niet op de iPad. Wat ik heb gedaan: de pin-knop op mijn laptop in mijn bladwijzers gezet en deze bladwijzers vervolgens gesynchroniseerd met de bladwijzers op de iPad. Als dat niet lukt, vertel het me. Ik moet even zoeken, maar ik heb ergens nog een wat meer technische oplossing opgeslagen. Dan mail ik je die.

   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
 15. Elja
  Elja zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik ga pinterest steeds meer voor mijn werk gebruiken, voor het maken van CV’s met werkzoekenden. Ik bekijk veel andere CV’s op Pinterest om ideeën op te doen. Ik vind het jammer dat ik niet alleen op Nederlandse CV’s kan zoeken. Ik zou heel graag een zoekfunctie willen zodat ik alleen Nederlandse pinners vind. Zou dat mogelijk zijn in de toekomst denk je? Weet je daar iets over te vertellen? Ik mis ook de categorie arbeidsmarkt / werkgelegenheid. Dat zou een mooie functionele aanvulling zijn. Maar misschien moet deze verzoeken wel melden bij beheerders van Pinterest? Heb jij een tip waar ik deze vragen het beste neer kan leggen?
  Hartelijke groet,
  Elja Stoel

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Elja,

   Dank voor je reactie! En inderdaad Pinterest CVs zijn een hele goede manier om te laten zien wat je te bieden hebt als werkzoekende. Je kan je borden ook heel goed linken aan je LinkedIn profiel bijvoorbeeld. Leuk!

   Ik begrijp dat het voor jou interessant is om alleen in Nederlandse profielen te kunnen zoeken. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat Pinterest deze functionaliteit (snel) toe zal voegen. Nederlanders maken op dit moment maar een klein onderdeel uit van de wereldwijde gebruikersgroep. Een categorie arbeidsmarkt/werkgelegenheid zou een mooie toevoeging zijn, maar ook die verwacht ik niet snel. Pinterest wil een platform zijn waarop mensen interesses kunnen delen. Ze hebben niet de ambitie om een platform te worden voor werkzoekenden.

   Maar natuurlijk kan je je verzoek bij Pinterest neerleggen! Wie niet waagt wie niet wint 🙂 Probeer het eens via je instellingen bij het helpcentrum, ‘feature requests’. en de e-mail help knop onder elk artikel.

   Pin ze!

   Beantwoorden
 16. Thomas Losonczy
  Thomas Losonczy zegt:

  Beste Suzanne
  Ik ben met mijn B&B La clé du Sud al een klein jaar actief op Pinterest, en het is echt verslavend soms 🙂
  Nu wil ik naast het ‘repinnen’ ook eigen foto’s uploaden, maar daar gaat het dikwijls fout. De betreffende foto is niet zichtbaar op het bord, wel de tekst.
  Best wel vervelend want ik heb een massa eigen foto’s.
  Via internet zoek ik een oplossing maar kan deze nergens vinden, ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben met dit probleem. Misschien kan jij helpen 🙂
  Met vriendelijke groet, Thomas

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Thomas,

   Leuk om te horen dat het Pinterest virus jou ook te pakken heeft 😉
   Vervelend dat het niet wil lukken met uploaden van foto’s. Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik het voor het eerst hoor dat je daar structureel problemen mee hebt. Het gebeurt me ook wel eens als ik repin of van een website pin dat de afbeelding niet in beeld komt. Als ik het dan nog eens probeer, of de site ververs, lukt het wel. Een ‘hikje’ van Pinterest. Weet je of de afbeeldingen voor anderen ook niet zichtbaar zijn?

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 17. suzan
  suzan zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ik heb een vraag nl.: Ik wil meedoen aan een prijsvraag voor V&D. Mijn bord is klaar, maar nu moet ik het volgende dan doen:

  Is je board klaar, klik dan op ‘Edit Board’. Voeg vdwarenhuizen toe aan ‘Who can Pin’ en klik op ‘Add’. Klaar ben je.

  Maar dit kan ik nergens vinden? Weet jij het misschien?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Suzan

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Suzan,

   Leuk dat je meedoet met de V&D wedstrijd! Wat moet je doen. Je gaat een groepsbord maken van je bord, zodat het bord ook op het account van V&D verschijnt.

   Ga naar je account waar je het overzicht ziet van al je borden. Zoek daar het bord voor de V&D wedstrijd op. Je ziet dan onderaan de weergave van je bord met de vijf foto’s de knop ‘bewerken’ of ‘edit board’ staan. Klik daar op. Een nieuw schermpje opent. Daar zie je bijna onderaan staan ‘Wie kan er pinnen?’ of ‘Who can pin?’ met daarachter een leeg veld. Vul in dat veld vdwarenhuizen in en klik op de knop ‘uitnodigen’ of ‘add’ achter het veld en dat is het. Let op! Je moet wel tenminste 1 bord van het account van vdwarenhuizen volgen, anders kan je ze niet toevoegen.

   En nu winnen! Succes
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 18. sam
  sam zegt:

  Heey,

  Ik gebruik Pinterest op mijn iphone. Ik wil graag foto’s toevoegen die al op mijn iphone heb. Op de site kan je dit met ” + een pin toevoegen”, waar kan ik die vinden op mijn iphone.

  Hartelijk dank.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Sam,
   Dat kan heel gemakkelijk via de iPhone app van Pinterest. Klik in de balk onderaan in beeld in het midden op de camera. De camera opent. Klik dan rechtsonder op de twee vierkantjes. Kies je fotoalbum en de foto en pinnen maar!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 19. Willy
  Willy zegt:

  Ik heb een blog. Onder mijn berichten wil ik het pin logo plaatsen, zodat andere mijn berichten kunnen pinnen. Hoe krijgt ik dat op mijn blog. Weet jij dat?

  Groetjes,Willy

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Willy,

   Dat kan op verschillende manieren. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat er een afbeelding in je blogberichten staat, anders kunnen ze niet gepind worden.

   Pinterest zelf biedt je code voor een pin-knop.

   Of installeer een share button van Addthis.

   Als je een wordpress blog hebt, bestaan er ook plugins die je hierbij helpen.

   Succes!

   Beantwoorden
   • Willy
    Willy zegt:

    Dank je wel voor de uitleg… Het is me nog niet helemaal gelukt… Wel de pin en link, maar geen afbeelding te zien. Heb op dit moment weinig tijd, maar ga het zeker nog een keer proberen met jouw uitleg.

    Groetjes, Willy

    Beantwoorden
 20. Nicole
  Nicole zegt:

  Wat gebeurt er als je pinterest koppelt aan facebook, kunnen facebook vrienden je pinterest pagina zien of what’s the deal.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Nicole,

   Je Pinterest account wordt gekoppeld aan je persoonlijke Facebook account. Je kunt dan al je Pinterest activiteiten delen met je vrienden op Facebook. Zo zien je vrienden het wanneer je een pin geplaatst hebt of leuk gevonden hebt. Bij de instellingen kun je ervoor kiezen of automatisch al je activiteiten zichtbaar worden op Facebook of alleen wanneer jij dat aangeeft.

   Daarnaast kunnen mensen via je Pinterest account je vinden op Facebook. Er komt een Facebook logo onder je naam te staan. Als mensen daarop klikken, gaan ze naar je Facebook account.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 21. Lola
  Lola zegt:

  Hallo, wat fijn dat ik deze blog tegen kwam want ik zie heel even door de bomen het bos niet meer.

  Afgelopen week ben ik gestart met bloggen via blogger. Ook ontdekte ik vervolgens de wereld van pinterest en daar werd ik zeer gelukkig van. Leuke quotes, inspirerende foto’s etc.. Nu probeer ik uit te vogelen hoe alles werkt en het meeste gaat me goed af. Toch heb ik 1 probleem.

  Ik kom zoveel leuke quotes tegen dat ik ze graag op mijn blog zou plaatsen. Gewoonweg om het wat meer kleur te geven. Nu heb ik het via een widget geprobeerd en krijg dan ook de afbeelding op mijn profiel te staan. Helaas staat eronder dan nog tekst van pinterest die geschreven is door anderen. Ik vroeg me nu af hoe ik alleen en vooral legaal de afbeelding zelf op mijn blog zet.

  Ben erg benieuwd en hoop dat je me kunt helpen!

  Gr. Lola

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Lola,

   Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over Pinterest!

   Als ik het goed begrijp heb je voor blogger een widget gevonden die pins embed in je blog met tekst en al. Maar je wil eigenlijk graag alleen de afbeelding op je blog plaatsen en dat ook nog zo doen dat je geen copyright rechten schendt.

   Ik moet je bekennen dat ik blogger niet zo goed ken, en daarmee ben ik ook niet zo op de hoogte van de widgets voor blogger (ga ik dus maar eens in duiken). Wat je zou kunnen doen, is de pin volgen naar de website waar de afbeelding oorspronkelijk vandaan komt (ga naar de pin, klik op de afbeelding of op de knop ‘website’en je bent er). Je zou dan vanaf daar de afbeelding op je blog kunnen plaatsen. Vaak kan je daar ook zien of er bezwaar is tegen het delen van die afbeelding op jouw blog. In ieder geval kan je ervoor zorgen dat je op je blog verwijst naar de originele bron van de afbeelding en niet naar de pin. Dat is al directer. Als je daarnaast de pinner erkenning wilt geven voor het vinden van de afbeelding, zou je ook die persoon kunnen vermelden.

   Wat ik doe als ik niet zeker weet of ik de afbeelding zomaar kan gebruiken, dan ga ik op zoek naar originele bron van de afbeelding door met de afbeelding te zoeken in Google. Het is wat arbeidsintensief, maar dan kun je wel de orginele bron vermelden. En als ik twijfel over of ik de afbeelding mag gebruiken, doe ik het niet.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 22. inge
  inge zegt:

  Hallo Suzanne,
  ben nu een poosje bezig met Pinterest en heb de volgende vraag;

  Waarom kan ik m’n eigen borden niet vinden via de zoekmachine van Pinterest?? Ik type mijn bord titels in, maar vindt veel dezelfde titels en veel borden, maar niet mijn eigen.. 🙁 Enig idee hoe dat kan?
  Alvast bedankt voor de reactie.

  Groetjes Inge

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Inge,

   Wat vervelend! En herkenbaar! De zoekmachine binnen Pinterest werkt nog niet optimaal helaas. Ik heb ook wel eens gezocht op de naam van een bord, waarvan ik wist dat ik en tenminste drie anderen een bord met precies die titel hadden gemaakt (i.v.m. een wedstrijd). De zoekresultaten: 0 borden gevonden…

   Een hele tijd was bijvoorbeeld ook mijn eigen account helemaal niet te vinden als ik naar pinners zocht op mijn eigen naam?! Ik heb toen een rapport ingediend bij Pinterest. Na wat aanhouden, hebben ze mijn account opnieuw geïndexeerd. Dat was een wereld van verschil. Ineens had ik pins die viral gingen. Met andere woorden mijn account en pins werden gevonden!

   Het kan dus zijn dat de borden van je account niet goed te vinden zijn en dat dat zit in de zoekmachine van Pinterest.

   Het kan ook zijn dat op de borden die wel gevonden worden, slimmer gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden die in de titel staan. Staan deze woorden bijvoorbeeld ook in de beschrijving van het bord en op de pins die op het bord staan? Hangt er een categorie aan het bord? Dat zijn allemaal dingen die je borden beter vindbaar maken. Daarnaast is het zo dat als je een gangbare titel gebruikt voor je borden, deze natuurlijk lastiger te vinden is in de zee van borden met dezelfde titel.

   Ik hoop dat Pinterest deze issues met hun zoekmachine snel kan oplossen!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • inge
    inge zegt:

    Hallo Suzanne,
    dank je wel voor je reactie!

    Ik zal m’n borden en catogerie eens onder de loep nemen.. 🙂
    Mijn account is wel te vinden als ik zoek op persoon, maar niet op de pins en boarden…

    Nogmaals bedankt en ik zal even ad slag met je tips 🙂

    Groetjes Inge

    Beantwoorden
 23. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Ik heb mijn Pinterest account gekoppeld aan FB maar sinds een tijdje zie ik mijn pins niet meer links, onder Pinterest, op mijn FB verschijnen. Een deel van de pins die er wel staan zijn onzichtbaar maar als ik erop klik openen ze wel (in Pinterest)

  Beantwoorden
 24. Bizzy B Fran
  Bizzy B Fran zegt:

  Hallo, eindelijk is het gelukt om een Pinterest widget te maken en te plaatsen op zowel onze blog als op onze website. Met name op de welkomstpagina van onze site valt de widget weg vanwege de grote. Kan ik dus de grote aanpassen. En hoe dan? Ik hoop van je een advies te ontvangen dan kan ik het mogelijk verbeteren.
  Alvast bedankt.
  BizzyB, Fran

  Beantwoorden
 25. eveline_boer@hotmail.com
  eveline_boer@hotmail.com zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik wil je graag iets vragen. Ik heb zojuist een (zakelijk) bord gemaakt bij mijn eigen account. Hier staan 11 foto’s op nu. Als ik als zoekopdracht de naam van het bord invul, staat hij als niet vindbaar. Alleen als je me volgt kan je het bord zien. Hoe kan ik dit veranderen? Ook zie je bij het icoontje, alleen de omslagfoto en niet de andere 4 foto’s in het klein. Wat kan ik daar aan doen?
  Ik hoop snel van je te horen.

  Vriendelijke groeten Eveline

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Eveline,
   Tuurlijk mag dat 🙂
   Dat kan kloppen. Net als bij bijvoorbeeld Google, heeft de zoekmachine van Pinterest even de tijd nodig om je bord te indexeren zoals dat heet. Dat kan zo een week duren. Daarna wordt je bord pas gevonden. En dan is het ook nog afhankelijk van de titel van je bord hoe goed het bord gevonden wordt. Als er veel borden met (bijna) dezelfde titel zijn, kan hij ‘verloren’ gaan in de massa. Kies de titels dus slim en gebruik zoekwoorden.
   Dat niet alle foto’s zichtbaar zijn, heeft meestal te maken met het laden van de site in je browser. Ververs de pagina maar eens in je browser. Meestal zie je de foto’s dan gewoon allemaal. Niets aan de hand.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 26. Linda Holtmaat
  Linda Holtmaat zegt:

  Hallo,

  Sinds een tijdje heb ik Pinterest ontdekt en heb al vele leuke afbeeldingen gevonden. Nu hebben wij sinds kort een iPad en wil ik ook hierop mijn afbeeldingen blijven pinnen. Wanneer ik iets wil pinnen ga ik naar “pin it” en dan kan ik eventueel een nieuw bord aanmaken. Dat lukt. Maar wat mij niet lukt is om via de iPad een afbeelding op een bestaand bord te plaatsen. Dit lukt me wel op de laptop. Ik kan wel langs alle borden scrollen, maar als ik er één aan wil tikken om de pin te plaatsen reageert hij niet.

  Wie kan mij helpen en heeft een tip? Doe ik iets verkeerd of moeg ik een instelling wijzigen? Graag hoor ik van jullie.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Linda,
   Wat leuk dat je Pinterest hebt ontdekt 🙂 Gebruik je op de iPad de browser Safari om zo op Pinterest te pinnen of gebruik je de Pinterest app voor de iPad? Met die laatste lukt het je waarschijnlijk beter. Het klopt dat met het touch-screen van de iPad sommige functionaliteiten van websites die op de laptop wel werken op de tablet niet werken helaas. Daar kan je zelf niets aan veranderen.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 27. Motorbabe3
  Motorbabe3 zegt:

  Hoi!

  Ik vind Pinterest geweldig, maar mis een tool waarmee je makkelijk kunt schakelen tussen zakelijk en privé… Heb jij een oplossing?
  Ik zou zakelijk en privé graag gescheiden houden. Om dat te kunnen moet ik nu eerst uitloggen uit het een om vervolgens in te loggen bij het ander. Dat werkt natuurlijk veel te omslachtig…. 🙁 Help!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi hoi,

   Kan ik me helemaal voorstellen. Ik ken nog geen gratis tools waarmee je meerdere accounts kunt beheren. Ik weet wel dat betaalde tools zoals Curalate en Tailwind hier wel mogelijkheden bieden. Hopelijk heb je daar wat aan.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 28. Jasper
  Jasper zegt:

  Hi Suzanne,

  Ik ben benieuwd of je de volgorde van je ‘verborgen’ borden ook kunt wijzigen?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groet, Jasper

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jasper,
   De volgorde van je openbare borden kun je veranderen door ze simpelweg op te pakken en te verslepen. Dit werkt (nog) niet voor je verborgen borden. Vermoedelijk hebben ze deze functionaliteit nog niet toegevoegd voor verborgen borden, omdat we er voorheen maar een paar hadden en het niet echt ‘nodig’ leek. Kan me zomaar voorstellen dat dit binnenkort wordt veranderd.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 29. Marianne
  Marianne zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik ben nu ongeveer een maand enthousiast bezig met Pinterest, maar ben onder mijn naam niet te vinden via Google. Duurt dat vaak wat langer?
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Marianne

  Beantwoorden
 30. Maite
  Maite zegt:

  Hey

  Ik zou graag een Pinterest bord op een website willen embedden, maar ik vraag me af waar de bezoeker naartoe gaat als hij erop klikt. Blijft hij dan binnen de website waarop het bord staat en kan hij daar de foto’s bekijken of gaat hij rechtstreeks door naar Pinterest?

  Hopelijk kan iemand mijn vraag beantwoorden!

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Maite,

   Ligt een beetje aan de manier waarop je gaat embedden, maar als je code van Pinterest daarvoor gebruikt, wordt de bezoeker bij klikken op de pins uiteindelijk naar je Pinterest account geleid. Hij/zij blijft niet binnen jouw website.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 31. Maite
  Maite zegt:

  Hey Suzanne

  Hier ben ik nog eens met een vraag.
  Als je een zakelijk Pinterest account aanmaakt, kan je een website toevoegen.
  Is het ook mogelijk om per foto een andere link te gebruiken, maar dan wel steeds met dezelfde stam?
  Ik zou graag per foto naar een bepaalde pagina(onderwerp dat bij de foto hoort) willen linken. Kan dit misschien ook in de beschrijving waarop pinners kunnen klikken om naar die pagina te gaan?

  Alvast bedankt!
  Groetjes

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Dat kan zeker. Er gewoon voor zorgen dat de afbeelding die je gaat pinnen staat op de pagina waar je naar wilt linken. Je kan ook een link van een pin achteraf wijzigen via pin bewerken. Let wel op! Pinners verwachten dat als ze doorklikken op een pin/afbeelding ze uitkomen op een pagina waar die afbeelding ook daadwerkelijk te vinden is.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 32. Marleen
  Marleen zegt:

  Hoi Suzanne,
  mijn vraag is de volgende. Hoe kan dit? Op een receptensite wil ik een recept pinnen, de mogelijkheid is er ook, er staat een pin it symbooltje. Vervolgens moet ik kiezen uit een categorie waarin ik de pin wil opslaan en daar komen andere categorieën tevoorschijn als in mijn app.
  Ik heb het vermoeden dat ik ooit een eerder account heb aangemaakt en dat die twee ongelukkig door elkaar lopen. Zeker weten doe ik dat niet, maar hoe krijg ik weer 1 account of de boel gesynchroniseerd?
  Groetjes van Marleen

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marleen,

   Begrijp ik het goed dat je op twee apparaten pint? Bijvoorbeeld op je computer en je telefoon of tablet? Dan kan het zijn dat je inderdaad op het ene apparaat ingelogd bent met één account en op het andere apparaat met een ander account.
   Ik denk dat je borden bedoelt waaruit je moet kiezen i.p.v. categorieën. En dat je dus op het ene account andere borden hebt aangemaakt dan op het andere account.
   Oplossing is het account dat je niet meer wilt gebruiken, opheffen via je instellingen. Wel even checken of je nog pins wilt bewaren van het account dat je gaat opheffen. Deze kan je dan nog pinnen op het account dat je gaat bewaren. Vervolgens op beide apparaten inloggen op hetzelfde account dat je wilt bewaren. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 33. Maite
  Maite zegt:

  Hoi Suzanne

  Ik zou graag foto’s vanuit een fotodatabank willen uploaden op Pinterest. Wanneer pinners op de foto klikken zouden ze terecht moeten komen op een specifieke pagina van een website. Op deze pagina’s staan momenteel wel foto’s, maar deze zijn te klein voor Pinterest.
  Is er een mogelijkheid om handmatig een link in te geven bij elke foto die je upload?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Maite

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Ja dat kan. Na het pinnen van een foto die je upload, kun je via pin bewerken een url toevoegen aan de pin. Zorg er wel voor dat op de site waar mensen dan terecht komen dezelfde afbeelding te vinden is als die op de pin staat. Pins die leiden naar een site waar de afbeelding in geen velden of wegen te bekennen is, zijn ergernis nummer 1 op Pinterest.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 34. Maite
  Maite zegt:

  Bijkomend vraagje, kan je erop afgestraft worden als je bij een foto een link legt naar een pagina waar de foto zelf niet staat? Je zei laatst dat pinners liefst op een pagina terechtkomen waar de foto ook staat, maar kan je account hiervoor opgeschort worden als je dit niet doet?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Maite

  Beantwoorden
 35. Maite
  Maite zegt:

  Hey Suzanne

  Ik heb nog twee vragen:
  – Ik zou graag voor 1 website twee Pinterest accounts willen maken, 1 Nederlandstalig en 1 Franstalig. Als je je website wil verifiëren, moet je de hoofdstam van je website ingeven en kan je dus niet http://www……be/nl of http://www…..be/fr ingeven. Kan ik dus voor het Franstalige account dezelfde website verifiëren als voor het Nederlandstalige?
  – Kan je per bord een link leggen naar een bepaalde pagina van je website? Bijvoorbeeld het bord ‘Interieur’ naar de themapagina ‘Interieur’?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Maite

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Grootse Pinterest plannen. Vraag 1, voor zover ik weet kan dat niet. Vraag 2, dat kan je doen door bijvoorbeeld in de beschrijving van je bord de url van die pagina te noemen. Let wel op, die is niet klikbaar.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 36. Michael
  Michael zegt:

  Beste Suzanne,

  Hoe kan ik mijn Pinterest account onzichtbaar maken? Als ik mijzelf google dan kom ik mijn Pinterest account tegen met alle vind-ik-leuks en borden inbegrepen. Ik zou dit graag onzichtbaar maken, omdat mensen op Pinterest zelf wel zien wat ik pin.

  Alvast bedankt.
  Groet, Michael

  Beantwoorden
 37. Maite
  Maite zegt:

  Bedankt Suzanne!

  Inderdaad, is mijn project voor stage om een zakelijk account op te starten.
  Dankzij jou lukt het prima!

  Groetjes Maite

  Beantwoorden
 38. Maite
  Maite zegt:

  Hoi Suzanne

  Hier ben ik weer met nog een vraag 🙂 Bestaat er een tool of een manier waarmee je op Pinterest foto’s vanuit een eigen databank automatisch kan uploaden? We beschikken namelijk over veel foto’s en het zou makkelijk zijn als we er zelf kunnen selecteren en een aantal tegelijk kunnen uploaden.

  Alvast bedankt!
  Groetjes
  Maite

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Binnen Pinterest zelf kun je foto’s uploaden, maar dan één voor één. Ik ken geen gratis tools waarmee dit kan. Maar kijk eens naar Viraltag. Daarmee kun je pins inplannen en in bulk uploaden. Let er wel op dat je als je op deze manier foto’s op Pinterest plaatst, ze geen traffic opleveren naar je website, tenzij je handmatig links aan deze pins gaat toevoegen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 39. Maite
  Maite zegt:

  Hey Suzanne

  Ik heb een klein probleempje. Ik heb gisteren de bedrijfsnaam van mijn zakelijk account aangepast door de NL achter de naam weg te laten.
  De gebruikersnaam was eerst: http://www.pinterest.com/bedrijfsnaamNL en heb ik NL vervangen door BE.
  Nu kan ik 1 bord niet meer bekijken of bewerken want als ik erop klik zie je bovenaan in de url nog steeds: http://www.pinterest.com/bedrijfsnaamNL/bordnaam/ staan. De andere borden werken wel nog en hierbij staat in de url wel BE.
  Hoe komt dit en wat kan ik hieraan doen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Maite

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Het kan zijn dat Pinterest gewoon even tijd nodig heeft om de verandering te verwerken en dat je over een paar dagen weer gewoon toegang hebt tot het bord. Zo niet, dan moet je dat even melden bij Pinterest via het helpcentrum. Je kunt hier zelf niets aan doen vrees ik.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 40. Maite
  Maite zegt:

  Hey Suzanne

  Voor mijn zakelijke account had ik eerst een Nederlandstalig en Franstalig account aangemaakt. Nu hebben we besloten om alles op 1 account te zetten, dus elk bord in zowel Nederlands als Frans.
  Kan ik nu gewoon vanuit het nieuwe account de Franstalige pins van het Franstalige account pinnen en daarna het Franstalige account verwijderen? Geeft dit dan geen problemen met deze pins?
  Kan je ervoor afgestraft worden als je bepaalde foto’s dubbel op je account plaatst, maar dan in verschillende borden?

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Maite

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maite,

   Ja, dat kan. Geeft geen problemen, zolang de link die aan de pins verbonden is, maar bewaard blijft.
   Je kunt zeker dezelfde pins op meerdere borden pinnen. Maar doe dat niet vlak achter elkaar. Als mensen beide borden volgen zien ze twee keer dezelfde pin. En doe het niet te vaak. Je hebt nu eenmaal met een rede twee verschillende borden aangemaakt. Daar verwachten mensen verschillende pins.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 41. paula
  paula zegt:

  Hallo Suzanne,
  Ik heb 4 verborgen borden. Die zie ik wel, maar als ik er iets op wil pinnen staan ze niet op mijn lijst. Dat is gekomen nadat ik geüpdate heb. Weet jij een oplossing?
  Bij voorbaat dank, Paula

  Beantwoorden
 42. Maite
  Maite zegt:

  Hey Suzanne

  Ik heb op Pinterest in de beschrijving gebruik gemaakt van een klikbare link naar een website met meer informatie over de partner.
  De pins zijn gelinkt aan een onze eigen website, de pagina waar de foto staat.

  Is er een manier waarop je kan nagaan hoeveel pinners op de link in de beschrijving klikken en dit te vergelijken met het aantal keer dat er doorgeklikt wordt op de pin zelf?

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Maite

  Beantwoorden
 43. Cas v G
  Cas v G zegt:

  Hoi Suzanne, Ik heb een verborgen bord en wil daar graag 3 mensen op kunnen laten meekijken. Ik kan alleen nergens de mogelijkheid vinden om daarvoor te kiezen. Ik heb ze nu dan maar via instellingen de mogelijkheid gegeven op dát bord pins te plaatsen, maar ze kunnen alledrie het bord niet vinden. Weet jij wat ik niet goed doe? Hoor ’t graag van je.
  Groetjes,

  Cas

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Cas,

   Je doet het helemaal goed. Mensen kunnen alleen je verborgen borden zien als je ze uitnodigt om erop te pinnen. Ze moeten de uitnodiging dan wel accepteren! Daarna zien ze de borden bij hun eigen overzicht van verborgen borden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 44. Rieki
  Rieki zegt:

  Beste Suzanne,

  Ik ben een (verborgen) bord kwijtgeraakt. Nu zul je zeggen dat ik deze dan verwijderd moet hebben. Deze actie kan ik me echter helemaal niet herinneren. Bovendien moet je meerdere stappen zetten voor die verwijdering en is het dus een zeer bewuste daad.
  Kan ik deze nog terugvinden?
  Hartelijk dank en groet, Rieki

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ans,

   Je hoeft niets te doen, alleen een beetje geduld hebben 😉 Pinterest heeft even de tijd nodig om je nieuwe bord te indexeren voor de zoekmachine zoals dat heet. Dat kan best een week of wat duren. Als het goed is, komt je bord daarna gewoon tevoorschijn als je op de bord naam zoekt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Yvonne,

   dat is bij iedereen zo. Alleen als je Rich Pins installeert voor je website wordt de bronwebsite met naam en toenaam genoemd wanneer je van je eigen website pint. Altijd wanneer iemand een pin opent en het om een repin gaat, laat Pinterest zien wie de oorspronkelijke pinner is. Helemaal onderaan de pin net onder het reactie veld.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 45. Cilia van der Meulen
  Cilia van der Meulen zegt:

  Hoi Suzanne,
  Als ik op borden van andere Pinterest gebruikers kijk staat er onderaan: volgen
  Als ik een bord van mij tegenkom staat er onderaan: bewerken
  Wat moet ik doen om onderaan volgen te krijgen?
  Groet,
  Cilia

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Cilia,

   Anderen die jou borden bekijken zien wel de knop volgen onderaan het bord staan. Als jij je eigen borden bekijkt zie je de knop bewerken, omdat je je eigen borden niet kunt volgen. Je maakt ze immers zelf. Het klopt dus helemaal zo. Mensen kunnen gewoon je borden volgen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 46. Sophie
  Sophie zegt:

  Hey Suzanne,

  Ik zit sinds kort op Pinterest en pin soms een paar afbeeldingen. Zojuist kijk ik op Pinterest en krijg ik de melding log in. Ik log in maar krijg de melding je account is opgeschort. Wat betekent dat, hoe komt dat en kan ik hier iets aan doen?

  Groet,
  Sophie

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Sophie,

   Jee, dat klinkt akelig! Hoe was je ingelogd? Via Facebook of Twitter? Of via een e-mail adres en wachtwoord? Als je je Facebook account had gekoppeld aan je Pinterest account, probeer dan eens in te loggen via de Facebook. Dat wil wel eens helpen.
   En misschien vind je meer info in het helpcentrum van Pinterest. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Sophie
    Sophie zegt:

    Hoi Suzanne,
    Ik was ingelogd via mijn e-mail adres en wachtwoord. Helaas vind ik in het helpcentrum ook niks. Er staat dat je eerst een waarschuwing krijgt voor dat je opgeschort wordt maar die heb ik niet ontvangen (en ik zou ook niet weten wat ik fout heb gedaan) Ook als ik een bord van mezelf zoek komt er niks naar voren terwijl dit voorheen wel het geval was.

    groet,
    Sophie

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Wat vervelend Sophie,
     Dan zit er niets anders op dan contact opnemen met Pinterest. En een beetje ‘drammen’ bij ze. De aanhouder wint. Het kan even duren, maar je krijgt antwoord. Ik hoop dat ze je kunnen helpen! Succes!
     Suzanne

     Beantwoorden
    • Nicole
     Nicole zegt:

     Ik heb precies dezelfde melding, ook mijn account is ineens zonder waarschuwing opgeschort, ik heb ook contact opgenomen maar nog niets terug gehoord. Erg vervelend dit.

     Beantwoorden
     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Zeker vervelend Nicole! Ik hoor er verder niets over nog. Ik hoop dat jullie snel iets van Pinterest horen. Als ik iets zie, hoor, laat ik het jullie weten.

      Groetjes, Suzanne

     • Marianne
      Marianne zegt:

      Ook mijn account is opgeschort.
      Ik heb een aantal volgers ontvolgt en ineens logde pc me uit en kan ik niet meer inloggen en krijg de melding dat mijn account is opgeschort.

 47. Marlijne Barteling
  Marlijne Barteling zegt:

  Beste Suzanne,

  Hoop dat je me kunt helpen. Ik wilde via de app op mijn iphone een foto pinnen en op een of andere manier heb ik waarschijnlijk ook de website aangeklikt waar de betreffende foto vandaan komt. Nu wisselen de te pinnen foto en de website zich in rap tempo af en op geen enkele wijze krijg ik dit gestopt. Het gaat ook zo snel dat ik de naam van de website niet eens kan ontcijferen. Volgens mij loopt de app vast of zoiets. Via de computer kan ik wel gewoon inloggen en lijkt er niets aan de hand te zijn. Ik ben bang dat ik alle borden verwijder als ik de app verwijder en opnieuw installeer.

  Heb jij de gouden tip voor mij?

  Ik lees graag
  Hartelijke groet

  Marlijne

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marlijne,
   Dat klinkt inderdaad als een bug of het vastlopen van je app op de telefoon. Je kunt de app gewoon verwijderen en opnieuw installeren. Dat heeft geen gevolgen voor je account. Je houdt al je borden. Het lost waarschijnlijk wel je probleem op. Succes!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 48. Adelien van de Peppel
  Adelien van de Peppel zegt:

  Hallo Suzanne,

  Zou je mij kunnen helpen? Ik denk dat ik een ‘nieuwe’ vraag heb. Ik zou graag in 1 pin een aantal foto’s onder elkaar plaatsen. Ik kom dat vaker tegen, ik heb echter geen idee hoe ik meerdere foto’s in 1 pin kan uploaden. Heb jij een idee?

  Alvast super bedankt voor je reactie!

  Groet Adelien van de Peppel

  Beantwoorden
 49. René Alink
  René Alink zegt:

  Beste Suzanne,
  Sinds eergisteren heb ik naast een privé-profiel ook een zakelijk profiel.
  Waar ik niet uit kom; hoe switch ik tussen deze twee profielen.
  Mij lukt het in ieder geval niet.
  Vriendelijke groet,
  René

  Beantwoorden
 50. Britt Melis
  Britt Melis zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb nu denk ik een week Pinterest nooit geweten dat deze app er was, anders had ik veel eerder een account aangemaakt haha. Maar wat ik niet kan vinden is hoe ik kan zien welke vrienden van facebook ook pinterest hebben want ik heb een account via facebook aangemaakt. Kan jij mij vertellen hoe ik dat kan vinden?

  Groet,
  Britt Melis

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Britt,
   Ga naar je profiel door rechtsonder op het poppetje te klikken. Klik dan rechtsboven op het radertje om naar je instellingen te gaan. Dan zie je een optie ‘zoek vrienden’ kies die. Vervolgens zie je de optie zoek vrienden van Facebook. Succes!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 51. Amber
  Amber zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb je blog over interesses volgen al een paar keer doorgelezen, maar het lukt bij mij niet. Het lukt me niet om andere interesses te volgen. Zou je dat misschien specifieker met foto’s kunnen uitleggen?
  Want als ik gewoon iets intik en een voorbeeld daarbij aanklik of wat ik ook doe, ik krijg nooit de mogelijkheid om een interesse te volgen..

  Heel erg bedankt voor alle andere tips die je van pinterest hebt, ik vind het echt heel erg handig!
  xx

  Beantwoorden
 52. Sietske
  Sietske zegt:

  Hoi Suzanne,
  Als ik bezig ben op Pinterest, gebeurt het geregeld dat een van mijn poezen op het toetsenbord gaat zitten. Dan verandert het formaat van de plaatjes.
  Ik ben vergeten hoe je dat kunt terugveranderen. Een poos terug vond ik op internet een oplossing (een combinatie van toetsen op het toetsenbord indrukken), maar helaas heb ik dat niet genoteerd, en nu kan ik het niet meer vinden.
  Soms helpt ‘full screen’ indrukken, maar deze keer niet. Ik heb nog op de rechtermuisknop gedrukt met de cursor in de taakbalk onderin, maar daar ligt geen oplossing.
  Momenteel zijn de Pinterestplaatjes kleiner, en ik wil dus graag terug naar het standaardformaat. Uitloggen en weer inloggen helpt ook al niet. Ik had de vraag al gesteld aan Pinterest zelf, maar die adviseerden alleen opnieuw in te loggen. Mijn poes heeft op de linker onderhoek van mijn toetsenbord gezeten, misschien helpt dat (?).
  Weet jij raad?
  Dank je!
  Sietske

  Beantwoorden
 53. Iri
  Iri zegt:

  Hoi Suzanne,

  Wat een leuke blog heb je! Ik heb ook een vraagje. Wanneer ik mijn pins probeer te zoeken zie ik ze nooit onder “alle pins” staan, maar alleen onder “jouw pins”. Hoe kan dit? Is er een bepaalde verwerkingstijd ofzo voordat mijn pins aan het overzicht worden toegevoegd.

  Groetjes Iri

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Iri,

   Dank je wel!
   Ja er is inderdaad een bepaalde verwerkingstijd. Pinterest moet je pins indexeren. Daarnaast ‘concurreren’ je pins met pins van anderen met dezelfde zoekwoorden. Het is dus niet gegarandeerd dat je pin direct bij de zoekresultaten verschijnt.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 54. Mart
  Mart zegt:

  Dag Suzanne,

  Is er een mogelijkheid om vanaf de computer een heel fotoalbum in een keer te kunnen uploaden? Zodat je ze niet per foto hoeft te uploaden naar een bord.

  Beantwoorden
 55. Margo
  Margo zegt:

  Beste Suzanne,
  Ik gebruik Pinterest vooral als plakboek, inspiratiebron en geheugen. Mijn vraag gaat over Kerst. Het is nu al weer halverwege februari, heb je enig idee hoe het komt dat ik nog dagelijks nieuwe pins tegenkom over Kerstmis?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Margo,

   Leuk! Daar is Pinterest ook helemaal voor bedoeld. Dat je deze pins nog tegenkomt, heeft te maken met welke pinners en borden je volgt en wat zij pinnen. Ook kan het zijn dat Pinterest je suggesties geeft voor deze pins omdat je ooit zelf veel kerst pins gepind hebt.

   Pin ze!

   Beantwoorden
 56. Janny H
  Janny H zegt:

  Hoi, ik heb een tijdje met heel veel plezier gepind, lekker zoeken en pinnen.
  Maar wat mijn plezier een bederft is, dat er nu zoveel pins en borden langskomen met speciaal voor jou uitgezocht, ik vind er niets aan, ik zoek liever zelf.
  Ook al vind ik de pin mooi, ik pin niet omdat het me tegenstaat.
  Ik denk niet dat ik kan vragen of dat op kan houden, maar dat zou ik wel willen.
  groetjes, Janny

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Janny,

   Ik snap je helemaal. Soms vind ik de verhouding tussen de pins van mensen die je volgt en de pins die Pinterest voorstelt ook wat scheef liggen om het zo maar te zeggen. Het enige dat je kunt doen is bij je account instellingen je zoek geschiedenis wissen en bij personalisatie alle schuifjes op nee zetten. Dat scheelt iets.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 57. Caroline Korsten
  Caroline Korsten zegt:

  Heb een vraagje. Ben totaal nieuw met pinterest. Iedere keer als ik een plaatje aan klik of gepinned heb en naar de website wil, krijg ik een bericht dat ik eerst de rondleiding af moet maken. Kom er niet uit. Kun je helpen?

  Thx
  Caroline

  Beantwoorden
 58. Anne Possé
  Anne Possé zegt:

  Hallo, ik heb 2 maanden geleden een bord gemaakt onder mijn naam : Anne Possé (met eigen foto’s van wat ik zelf maak) over “beads, sequins, embroidery”.
  Dit bord is echter nergens te vinden. Nochtans zijn er 2 followers.
  Vraag: hoe kunnen andere mensen mijn bord vinden?
  En hoe kan ik op mijn Facebook melden dat ik een bord heb op Pinterest ?
  Bedankt op voorhand!
  Anne Possé

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anne,

   Het duurt even voordat je borden gevonden worden door de zoekmachine van Pinterest. Wat helpt: zoekwoorden in de beschrijving plaatsen van het bord en van de pins die erop staan. Woorden waarop andere mensen zouden kunnen zoeken als ze op zoek zijn naar foto’s van wat jij pint.
   Wat betreft Facebook en Pinterest, lees deze blog eens over hoe je Facebook in kunt zetten voor meer bekendheid op Pinterest. En deze blog over het koppelen van Pinterest aan Facebook.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 59. m. kuipers
  m. kuipers zegt:

  Hallo, ik heb me aangemeld bij Pinterest. Nu krijg ik steeds de Engelse versie.
  Ik zou graag direct op de Nederlandse site willen komen. Kan ik dat ergens veranderen. hopelijk kan je me helpen. groetjes tine

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Tine,
   Dit kan je gewoon aanpassen bij je instellingen. Ga naar je profielpagina door rechtsboven op je naam te klikken. Klik op het radertje rechts boven in beeld en kies in het drop down menu dat dan verschijnt voor ‘settings’ (accountinstellingen). Zet daar de taal op Nederlands en je land op Nederland, dan zou het goed moeten gaan.
   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 60. jan alons
  jan alons zegt:

  Als je originele borden hebt dan komen de invloedrijke personen vanzelf. Ik begon ooit als eerste met een ” scary easter bunnies” bord. Tot mijn genoegen begon Ellen Degeneres (Amerikaanse comedienne en TV persoonlijkheid ) mij te volgen en te repinnen. Er zijn trouwens opvallend veel “celebrities” die pinnen. Gordon volgt mij ook en Serena Williams en ik volg op mijn beurt mijn grote inspiratiebron Suzanne Wartenbergh. Geweldig werk Suzanne! . Pin ze en ga ermee door .
  Een goede promotie is om een groepsbord te beginnen en pinners uit te nodigen die je volgen
  Groetjes Jan

  Beantwoorden
 61. Chantal
  Chantal zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik heb mijn Samsung telefoon moeten resetten en ben hierdoor al mijn apps kwijt geraakt; ook die van Pinterest. Als ik de app opnieuw download, lukt het me niet om bij mijn ‘oude’gegevens te komen. Ben ik nu alles kwijt?

  groet
  Chantal

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Chantal,

   Wat vervelend! Als je de app opnieuw download en inlogt met het e-mail adres en wachtwoord waarmee je het account hebt aangemaakt (of met je Facebook account als je zo je Pinterest account hebt aangemaakt), zou je gewoon in je Pinterest account moeten kunnen komen en ben je niets kwijt. De pins zijn niet opgeslagen in de app of zo. Maar op de servers van Pinterest zelf.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 62. Esther
  Esther zegt:

  Ik heb inmiddels meer dan 600 mensen die ik moet toevoegen aan een groepsbord, zodat men er kan gaan pinnen. Dat moet allemaal één voor één…is hier een snellere methode voor? Zo ja, dan ben ik je dankbaar voor het antwoord!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Gertie,

   Het kan zijn dat je geen dubbele pins pint uiteraard. En ik heb zelf gemerkt dat deze functionaliteit van Pinterest niet altijd optimaal werkt. Zelf opletten wat je al gepind hebt is dus altijd slim 🙂

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 63. l de haan
  l de haan zegt:

  Heb pas Pinterest ontdekt en vind het leuk, heb al borden gemaakt maar zijn allemaal “gepikte” plaatjes. Hoe kan ik mijn eigen plaatjes/foto’s op Pinterest zetten. Alvast bedankt voor uw antwoord, vriendelijke groeten
  Leni

  Beantwoorden
 64. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik krijg steeds meer volgers, vandaag weer bericht van 42 erbij maar dit komt niet op mijn bord te staan, daar blijft het aantal volgers al heel lang hetzelfde…..

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Tessa,

   Leuk dat je zo goed gaat op Pinterest! Wat bedoel je met dat komt niet op mijn bord te staan? Op elk bord staat hoeveel mensen dat specifieke bord volgen. En niet elke volger volgt al je borden. Je totale aantal volgers zie je op je profielpagina bij volgers. Blijft dat ook gelijk?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 65. Thomas
  Thomas zegt:

  Een vraag die ik me al een tijdje stel. Ik ben verzot van landelijke woningen/architectuur en maak regelmatig foto’s van dergelijke woningen (al is dat zonder enige toestemming van de eigenaars of architect). Nu vroeg ik me af of ik die foto’s op pinterest mag plaatsen (wettelijk gezien dan).

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Thomas,

   Het zijn je eigen foto’s dus jij hebt de rechten over het beeldmateriaal. Wat dat betreft, mag je ze plaatsen. Of je dat zonder toestemming van architect of woningeigenaar mag doen, durf ik niet te zeggen…

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 66. Nel
  Nel zegt:

  Hallo,
  Als ik iets gepind heb, zie ik dat alleen op mijn borden, maar niet meer op de voorste pagina, dus men ziet niets als ik iets pin. Eerst was dat wel het geval. Nu is het net of in niets pin. Wat kan ik daar aan doen?
  Groetjes Nel

  Beantwoorden
 67. Ria Bontius
  Ria Bontius zegt:

  Hallo,
  Vind al die plaatjes die ik telkens tegenkom helemaal geweldig (vooral als het gaat over haken). Maar wat ik zo ontzettend jammer vind, is dat als ik zoek ben naar een bewust patroon en dat eindelijk heb gevonden, dat er dan geen Nederlandse beschrijving bij staat. Zo jammer!

  Beantwoorden
 68. Brenda
  Brenda zegt:

  Het lukt niet meer om foto’s uit mijn foto album te uploaden. Als ik de + aanklik, kan ik o.a. kiezen uit foto. Helaas gebeurt er dan niets meer. Er staan niet heel veel foto’s op mijn Pinterest account, dus ik kan nog lang niet aan mijn limiet zitten. Al geprobeerd mijn wachtwoord te veranderen, browser geschiedenis en cache geleegd …. Maar helaas zonder succes. Wat nu?

  Beantwoorden
 69. annelies
  annelies zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ik heb van alles en nog wat verzameld op mijn Pinterest bord, maar sinds een tijdje terug krijg ik het niet meer gevonden. Het was wel na het instaleren windows 10? Hoe kan dit?
  Groet, Annelies

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Annelies,

   Wat vervelend! Weet je zeker dat je goed ingelogd bent op Pinterest? Het kan zijn dat door het installeren van windows 10 je uitgelogd bent op de website van Pinterest. Als je opnieuw inlogt, zou het goed moeten komen. Het installeren van windows 10 kan in ieder geval niet veroorzaken dat je pins ineens van Pinterest verdwijnen. Gebruik je ook de Pinterest app op een smartphone of tablet? Kun je daar je pins nog wel zien?

   Succes! en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 70. kethy
  kethy zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraag. Ik kan de ‘pinknop’ niet installeren in windows 10. Dus als ik iets wil pinnen moet ik steeds naar google chrome (daar staat mijn pinknop nog steeds) om iets te pinnen.
  Heb jij hier een oplossing voor?

  Gr. Kethy

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kethy,

   In het helpcentrum kan ik inderdaad niets vinden over een pin it knop in Windows 10. Kan zijn dat ze daar gewoon geen Pin it knop voor gemaakt hebben… Heb dus geen oplossing voor je helaas. Als ik jou was zou ik je vraag gewoon aan Pinterest voorleggen!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 71. Natasja Tak
  Natasja Tak zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik had al een persoonlijke pinterest pagina en heb er recent nog een zakelijke bij aangemaakt.
  Als ik nu pinterest open krijg ik standaard mijn zakelijike pagina te zien.
  Ik kan in de brouwser wel http://www.pinterest.com/natasjatak intypen, maar zodra ik wil pinnen sprint hij weer naar mijn zakelijke pagina.
  Hoe kan ik deze twee pagina’s toch afzonderlijk van elkaar gebruiken?

  Groetjes,
  Natasja Tak

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Natasja,

   Om tussen je verschillende accounts (zakelijk en privé) te kunnen switchen moet je steeds uit en opnieuw weer inloggen op het account waar je op dat moment op wilt pinnen. Kan het zijn dat je voor de twee accounts misschien hetzelfde e-mail adres hebt gebruikt? Dat gaat mis op Pinterest. Je kunt per e-mail adres maar 1 Pinterest account aanmaken.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Natasja Tak
    Natasja Tak zegt:

    Kan je je email van één van de twee accounts zomaar wijzigen? …dan ben ik zeker al mijn borden kwijt? Of is er ook een mogelijkheid om borden te verplaatsen naar een ander account?

    Groetjes,
    Natasja

    Beantwoorden
    • Natasja Tak
     Natasja Tak zegt:

     Ik heb even gekeken suzan, maar beide accounts hebben een ander email adres…dat is dus vreemd. Op mijn pc kan ik alleen maar op de laatst aangemaakte pinterestpagina komen. Wat ik ook doe…hij springt steeds weer terug op de laatste 🙁

     Beantwoorden
     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Hmm… Lukt het je in de apps op tablet of smart phone wel om in beide accounts te komen? Door uit en in te loggen?
      Zo ja, dan klinkt het als een bug. Dan zou ik contact opnemen met Pinterest en je vraag aan hen voorleggen. Zij zijn dan waarschijnlijk de enigen die je kunnen helpen.

      Weet je zeker dat je beide accounts hebt aangemaakt via een e-mail adres? En niet per ongeluk 1 door in te loggen via Facebook? Als het e-mail adres gekoppeld aan je Facebook account hetzelfde is als dat van het Pinterest account dat al bestond, gaat het alsnog mis namelijk.

      Succes!
      Suzanne

 72. Karin
  Karin zegt:

  Hallo,
  Ik wil plaatjes verplaatsen van het ene naar het andere album. Het lijkt of dit maar met maximaal 50 plaatjes tegelijk gaat. Je moet dan eerst die 50 verplaatsen en kunt dan weer opnieuw 50 plaatjes verplaatsen. Is er misschien een manier om alle plaatjes in een album tegelijkertijd te verplaatsen naar een ander album?
  Groetjes Karin.

  Beantwoorden
 73. Sandy
  Sandy zegt:

  Ik heb een vraag. Sinds de update van mijn album op Sony Xperia worden de foto’s die ik op mijn toestel wil opslaan vanuit Pinterest niet meer weergegeven in een album. Pinterest zegt wel dat afbeelding is opgeslagen. Maar waar dan?
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 74. Nicole
  Nicole zegt:

  Hoi Suzanne,

  Kunnen andere pinners zien wanneer je een foto opslaat ik je filmrol. Krijgen hun daar een melding van.
  Hopelijk kunt u mij helpen.

  Groetjes,

  Nicole

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Nicole,

   Ja pinners die jouw borden volgen, kunnen zien wat je daarop pint. Ze kunnen ook bekijken wat je leuk hebt gevonden. Als je dat niet wilt, kun je verborgen borden maken. Dan ben jij de enige die ziet wat je daarop pint.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 75. orsidee
  orsidee zegt:

  Hallo Suzanne,
  Ik weet niet of je me kan helpen maar ik heb sinds enige tijd een probleem met mijn Pinterest-account blijkbaar. Wanneer ik een e-mail krijg en daarop klik om die nieuwe pins te bekijken dan kom ik wel op mijn account, t.t.z. mijn naam maar er staan geen pins op terwijl ik er over de 400 heb, over de 30 boards enz… likes, followers en following. Ik heb ook mijn pinterest account in mijn favorieten staan en wanneer ik daar op klik, alles OK, dan kom ik op mijn echte account. Ik probeer wel via pinterest het op te lossen maar geraak er niet uit.
  Ook raar is wanneer ik op mijn goede account ben met al mijn pins en in de rechter bovenhoek op mijn username druk komt het account te voorschijn zonder pins. Hoe geraak ik van dat 2de account af, is de vraag? Met dank voor een antwoord groet ik je vriendelijk.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Orsidee,

   Wat vervelend! Als ik zoek op je naam, zie ik inderdaad 2 accounts. Ze hebben dezelfde naam, maar een andere Pinterest gebruikersnaam/url. Een heeft een url met je voornaam en de ander met je achternaam als ik het goed zie. Misschien heb je ooit per ongeluk een tweede account aangemaakt op het moment dat je wilde inloggen. Bijvoorbeeld door in te loggen m.b.v. Facebook. Als de twee accounts op deze manier gekoppeld zijn aan hetzelfde e-mail adres gaat het mis. Pinterest kan per e-mail adres maar 1 account aanmaken.

   Als de accounts gekoppeld zijn aan hetzelfde e-mail account, kun je dit alleen oplossen door via het helpcentrum contact op te nemen met Pinterest. (Volhouden, de aanhouder wint). Je moet hen dan de twee urls doorgeven en duidelijk vertellen welk account moet blijven bestaan en welk account opgeheven moet worden.

   Als de accounts gekoppeld zijn aan twee verschillende e-mail adressen, kun je gewoon inloggen met het e-mail adres en het bijbehorende wachtwoord op het account dat je wilt verwijderen en dat opheffen. Doe dit niet voordat je zeker weet dat het om twee verschillende e-mail adressen gaat. Je wil niet per ongeluk allebei je accounts opheffen.

   Ik hoop dat je zo verder komt! Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 76. orsidee
  orsidee zegt:

  Goede morgen Suzanne,

  Gisteren een beetje aangerommeld, heb me uitgelogd uit het account waar geen pins opstaan en alles is in orde. Moet alleen zien dat ik dat account volledig verwijder.
  Ik wens je nog een leuke zondag.

  Groetjes uit Kroatië,
  Liliane

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Liliane,

   Dat klinkt goed. Het account volledig verwijderen, lukt als je opnieuw inlogt op dat account en via de account instellingen het account verwijdert. Succes en ook een fijne zondag!

   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden
 77. Genoveva Hopman
  Genoveva Hopman zegt:

  Beste mensen
  Ik heb een account op Pinterest en altijd zie ik rechtsboven in mijn scherm het P-teken staan. Nu kan ik op de een of andere manier niet ingelogd blijven, de p-teken rechtsboven is weg en ik kan ook niets van het web of elders pinnen. Bij foto’s waar altijd linksboven pinnen staat of vind ik leuk zie ik nu nergens meer. Alleen de foto’s van pinterest zelf en de leden kan ik wel pinnen. Wat doe ik fout?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Genoveva,

   Dat is vervelend zeg! Klinkt als een tijdelijke bug bij Pinterest. Vaak lost dit zichzelf op met een paar dagen. Zo niet, dan even melden bij het Pinterest helpcentrum. Heb je al eens geprobeerd via een andere browser in te loggen? En lukt pinnen via de apps voor smartphone of tablet misschien wel?

   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
 78. olivier
  olivier zegt:

  Hallo,
  Ik ben waarschijnlijk niet de eerste die deze vraag stelt, maar ik heb niet alle reacties doorgenomen. Wat mij tegenvalt op Pinterest is dat je de pins niet kunt verplaatsen en rangschikken binnen je bord. Een simpele sleepfunctie zou wel handig zijn, zoals dat bij het rangschikken van je borden wel mogelijk is.
  Met vriendelijke groet,
  Olivier

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Olivier,

   Je bent niet de enige met deze wens. Vooralsnog is het echter niet mogelijk om de volgorde van je pins te wijzigen binnen en bord. Je zou Pinterest kunnen benaderen met je wens. Wie weet wat zij ermee doen. Tot dat moment kun je volgorde van je pins alleen beïnvloeden door ze in de gewenste volgorde te pinnen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 79. Jos
  Jos zegt:

  Hello

  Ik vroeg mij af in welke taal een bedrijf dat zich richt naar de benelux markt het best communiceert? Per thema een bord in het Frans en in het Nederlands? Of alles in het Engels? Hoe zit dat precies met zoeken op taal op Pinterest?

  Alvast bedankt voor je snelle antwoord

  groetjes !

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jos,

   Het is altijd het slimst om te pinnen in de taal van je doelgroep. Zij zoeken immers vaak met zoekwoorden uit hun eigen taal. Je kunt in 1 pin gerust twee keer dezelfde beschrijving plaatsen. Een in het Frans en een in het Nederlands bijvoorbeeld. Je kunt inderdaad ook aparte Franstalige en Nederlandstalige borden maken. Net wat jij het prettigst vindt.

   Wat betreft de zoekmachine, als je in Nederland met een Nederlands zoekwoord zoekt, komen er ook pins met Engelse beschrijvingen tevoorschijn. Ik durf je niet precies te zeggen of dat ook zo is in België of Luxemburg. Wat Pinterest wel doet, is pins voorrang geven in de zoekresultaten met urls uit het land van de pinner. Dus een Nederlandse pinner, die zijn/haar instellingen op Nederlands heeft staan, zal eerst pins met Nederlandse urls vinden als hij/zij zoekt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 80. Pien de jong
  Pien de jong zegt:

  Hallo, ik heb een vraag.
  Als ik een plaatje zie op Google, kan ik hem niet meer direct pinnen. Ik moet eerst naar de pinbutton op mijn scherm rechts bovenin gaan, dan krijg ik een soort van verzameling plaatjes, waar dan het plaatje tussenstaat dat ik wil hebben, en dat kan ik dan pinnen. Eerst kon je bijna alle plaatjes gelijk pinnen. Hoe kan dat ?
  Vriendelijke groet Pien

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Pien,

   Helaas kan ik je niet vertellen wat er precies veranderd is voor je. Voor mij werkt pinnen altijd op de manier die je beschrijft 😉

   Wel wil ik je een tip geven. Pinnen direct vanaf de Google zoekresultaten is eigenlijk niet zo handig… Het is slimmer om eerst even door te klikken naar de website waar de afbeelding die je via Google vindt op staat. En dan vanaf die website de afbeelding te pinnen. Dan raak je de echte bron van de afbeelding nooit kwijt.

   Zoekresultaten die Google geeft bij een zoekopdracht veranderen elke dag. Dus ook als je naar afbeeldingen zoekt. Als een pinner de door jou gepinde afbeelding op Pinterest ziet en door wil klikken om te ontdekken waar hij vandaan komt, komt die pinner uit in het zoekscherm van Google. En de kans is groot dat de afbeelding die jij daar vond en pinde, daar dan niet meer te zien is.

   Mijn tip zou zijn, niet direct pinnen vanuit de Google zoekresultaten, maar even doorklikken naar de website waar de afbeelding op staat. Geef je meteen ook nog credits aan degene die de afbeelding op Internet heeft geplaatst.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Pien de jong
    Pien de jong zegt:

    Hoi Suzanne,
    Dank je wel voor het antwoord,
    dat begrijp ik allemaal wel, en dat doe ik ook meestal, maar soms even niet.
    Eerst kon het wel, dus dat vind ik jammer.
    Groetjes Pien

    Beantwoorden
 81. Marijke
  Marijke zegt:

  Hoi!
  Ik heb een concrete vraag: ooit heb ik bij Pinterest aangegeven geïnteresseerd te zijn in kapsels en make up. Nu krijg ik alleen nog maar kapsels en make-up te zien als ik pinterest open. Hoe verwijder ik die voorkeur weer?
  Tnx voor je reactie alvast!

  Grtz
  Marijke

  Beantwoorden
 82. Peter
  Peter zegt:

  Wanneer je een afbeelding bekijk dan staan er een aantal opties(delen enz.) er staat ook een optie “geprobeerd” wat wordt daar mee bedoeld?

  Beantwoorden
 83. maarten Hoevenaars
  maarten Hoevenaars zegt:

  Hoi Suzanne,

  Leuke site, goed initiatief!
  Ik kan uren verdwalen in Pinterest. Heerlijk om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn. Hoe makkelijk en eenvoudig het soms kan. Maar ik heb wel een vraag die ik zelf niet kan vinden.

  Ik wil graag mijn borden omzetten naar een moodboard. Dat zijn ze nu al in principe maar ik wil een bestand, beeld zonder al die teksten eronder. Dus alleen de foto’s. Ik kan ze natuurlijk opslaan en in een word document zetten, maar dat is omslachtig. Weet jij of er een tool is waarbij ik mijn bord kan omzetten in alleen de foto’s? Of kan ik ergens in opties een vinkje aanzetten dat die teksten er niet bij komen?

  Hopelijk kun jij mij helpen. Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Maarten,

   Ja, Pinterest is heerlijk wat dat betreft 🙂 Helaas kan ik je niet helpen. Ik ken geen tools die dit voor je kunnen doen en Pinterest zelf biedt je deze optie niet. Heeft misschien iemand anders van mijn bloglezers een antwoord op deze vraag?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 84. Dorien
  Dorien zegt:

  Hallo Suzanne, ik gebruik Pinterest zakelijk. Tot voor kort plaatste ik geen tekst op mijn foto’s waaruit bleek dat het product afkomstig is van mijn bedrijf. Vervolgens kwam ik onze klantenfoto’s tegen bij de concurrentie… Heel bijzonder als je dat ziet. Tegenwoordig plaats ik wel tekst op mijn foto’s, maar ik zou graag de foto’s van mijn oude pins vervangen door foto’s met tekst. Is dat mogelijk?
  Gr. Dorien

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Dorien,

   Wat vervelend zeg. Op zijn minst niet ‘netjes’ van je concurrent… Slim dat je je foto’s nu dus ‘brand’. Helaas kan je foto’s van een pin niet vervangen. Je zal deze foto’s met tekst dus opnieuw moeten plaatsen en je oude pins moeten verwijderen om ze te vervangen. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *