Pinterest lijsten?

Regelmatig krijg ik de vraag of je in Pinterest lijsten van pinners kunt maken, net als in Twitter. Dat maakt het makkelijker om te voorkomen dat je interessante pins mist. Zeker als je veel pinners en borden volgt. Helaas bestaan deze Pinterest lijsten nog niet. Wie weet één van Pinterest’s toekomstige uitbreidingen. Je kunt er wel op een andere manier voor zorgen dat je geen enkele interessante pin mist. Gebruik hiervoor RSS feeds. Ik laat je graag zien hoe dat werkt.

RSS feeds gebruiken als ‘Pinterest lijsten’

Je volgt vast een aantal pinners of borden waar je het liefst niet één pin van zou willen missen. In de massa van pins die in je nieuwsoverzicht voorbij komen, willen deze pins toch wel eens verloren gaan. Je kan immers in Pinterest op geen enkele manier een bord of pinner aanmerken als favoriet of in een lijst plaatsen. Met behulp van de RSS feed voor een pinner of een bord kan je dit ondervangen. Wanneer je een RSS feed aanmaakt voor een persoon of een bord ontvang je een melding in je reader van elke pin die door de betreffende persoon of op het betreffende bord wordt gepind.

Pinterest lijstenMocht je nog niet met RSS feeds werken, ik gebruik hiervoor Google Reader (kijk op google.nl bij de optie ‘meer’). Met behulp van een gmail account kun je heel eenvoudig een account aanmaken en nieuwe feeds toevoegen via de optie ‘abonneren’. Er bestaan legio programma’s om RSS feeds in te volgen. Gebruik het programma dat jij het prettigst vindt!

RSS feed voor een persoon

De RSS feed voor het volgen van alle pins van een account ziet er als volgt uit: http://pinterest.com/pinterestgebruikersnaaminvullen/feed.rss

Als je al mijn pins zou willen volgen is dat dus de volgende feed: http://pinterest.com/suuswartenbergh/feed.rss en dat ziet er dan als volgt uit in de reader:

Je ziet een lijst van mijn recentste pins met een korte omschrijving. In Google Reader kan je er ook voor kiezen om afbeeldingen weer te geven in de RSS feed lijst. Dat ziet er zo uit:

Kies de optie die jij het prettigst vind werken. Ik kan me voorstellen dat het inschakelen van de afbeeldingen juist voor een Pinterest RSS feed handig is. Je ziet dan direct de pin!

RSS feed voor een bord

De RSS feed voor het volgen van alle pins van een specifiek bord ziet er zo uit: http://pinterest.com/pinterestgebruikersnaaminvullen/naambordinvullen.rss

Zelf volg ik bijvoorbeeld het bord ‘Pinterest tips’ http://pinterest.com/pinterestebook/pinterest-tips.rss en dat ziet er dan zo uit: 

Vervolgens kun je in je reader mappen aanmaken, waarin je de verschillende feeds indeelt. Zo maak je er mooie overzichtelijke ‘Pinterest lijsten’ van. Ik hoop dat je door deze tip nooit meer mooie pins hoeft te missen!

Ik hoor graag welke borden en pinners jij vanaf nu bij gaat houden met behulp van RSS!

 

3 antwoorden
 1. Nienke
  Nienke zegt:

  Hoi Suzanne,
  Graag zou ik pins op algemene zoek termen volgen. Bijvoorbeeld “vakantie adresjes”, “zomer 2013” etc. Deze termen zouden kunnen voorkomen in zowel losse pins als in borden. Is dit ook mogelijk te volgen via RSS feeds?
  Gr.
  Nienke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *