Pinterest krijgt een nieuwe look!

Vorige week kwam er al een hint voorbij op de blog van Mashable. En vandaag is het te lezen op de Pinterest blog. Pinterest krijgt een nieuwe look! De veranderingen moeten het vinden van mooie pins nog gemakkelijker maken voor elke pinner en daarmee het pinplezier vergroten. Pinterest test de nieuwe look met een kleine groep gebruikers. Daarna krijgen alle gebruikers toegang. Ik hoop dat de veranderingen snel in Nederland worden uitgerold. In deze blog een kijkje naar hoe het nieuwe Pinterest er uit zal gaan zien.

pinterest krijgt een nieuwe look

Navigeren binnen Pinterest

Een kleine wijziging is het verplaatsen van de navigatie knoppen. Ze verhuizen van midden boven in beeld naar links boven. Druk op de knop en een drop-down menu met categorieën verschijnt.

Grotere afbeeldingen

Daarnaast verdwijnen de witte randen rondom de afbeeldingen van de pins. De afbeeldingen komen zo groter in beeld. Daar zijn visueel ingestelde mensen zoals ik vast heel blij mee! Bij Pinterest draait het nu eenmaal toch om de plaatjes niet waar?

Gemakkelijker mooie pins vinden

De beste verandering, in mijn ogen, vind je in de pins zelf. Nu vind je onder een pin het bord waar de pin oorspronkelijk vandaan komt. Met een paar kleine afbeeldingen van pins op dat bord. In de nieuwe look zie je het bord en andere pins die op dat bord staan, direct rechts naast de pin afgebeeld. In één oogopslag zie je de pin en bron. Kans is groot dat je daar nog meer interessante pins vindt.

En daar blijft het niet bij. Je ziet ook andere borden waar deze pin op geplaatst is en een overzicht van vergelijkbare pins. Dat zal het vinden van pracht pins nog gemakkelijker maken. (Dat betekent ook dat het nog moeilijker gaat worden om Pinterest te verlaten, als het vinden van nog meer mooie pins zo gemakkelijk wordt 😉 )

Slim van Pinterest, want als je suggesties doet voor vergelijkbare pins, dan is de stap om daar gesponserde pins te tonen niet zo’n grote. Geef een bedrijfsaccount de mogelijkheid te betalen voor het tonen van relevante pins bij die suggesties en bingo!

Pinterest krijgt een nieuwe look, meld je aan!

Ik ben in ieder geval erg benieuwd! En heb me dus snel aangemeld om als één van de eersten overgezet te worden naar de nieuwe look. Ik nodig je van harte uit om dat ook te doen.

Laat me weten wat jij vindt van deze nieuwe look van Pinterest. Vertel het me in een reactie onder deze blog.

2 antwoorden
 1. Jose Derksen
  Jose Derksen zegt:

  Hai Suzanne,
  ik heb me destijds ook aangemeld bij LinkedIn voor de nieuwe versie en kreeg toen als laatste de toewijzing. Denk dat het beleid erachter was, ‘laten we degene die voorop lopen, actief en kritisch zijn maar als toewijzen’.
  Dus wacht deze ronde even af;-) en volg met interesse jouw bevindingen hierover.
  Succes en alvast een fijn weekend.
  vr gr
  José

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hey José,
   Ha ha, ik begrijp wat je bedoelt. Had ik zelf ook last van 😉 Ik houd je op de hoogte en ook voor jouw een fijn weekend!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *