Pinterest bedrijfspagina

Dat er veel aan het veranderen is de laatste tijd op Pinterest hebben we al gemerkt. Maar gisteren is de grootste verandering tot nu toe live gegaan. Het is vanaf nu mogelijk een Pinterest bedrijfspagina aan te maken. Daarmee zet Pinterest de deuren wagenwijd open voor bedrijven om ook Pinterest toe te voegen aan hun marketing stratgie. Ik vertel je graag meer over hoe dit werkt en hoe Pinterest bedrijven ondersteunt.

pinterest bedrijfspagina

Hoe maak je een Pinterest bedrijfspagina?

Om een nieuwe bedrijfspagina aan te maken, of om je bestaande Pinterest account om te zetten naar een bedrijfspagina ga je naar de Pinterest startpagina voor bedrijven.

Daar heb je twee mogelijkheden: ‘Convert your existing account’ en ‘new to Pinterest? Join as a business’. Klik op de gewenste optie. Je komt terecht in het scherm waar je de gegevens van je zakelijke Pinterest account in kunt vullen. In mijn geval betrof het het omzetten van een account naar een pagina. Veel van de velden waren dus al ingevuld.

Bepaal in welke categorie je bedrijf valt. Daarbij kun je kiezen uit de volgende opties:

Vul de overige velden in, lees de algemene voorwaarden, ga ermee akkoord en klik op de knop account omzetten. Je bedrijfspagina is gemaakt!

Als het om een nieuw account gaat kun je daarna, via het instellingen menu, ook je Twitter en Facebook account koppelen aan je Pinterest bedrijfspagina. Let op! Je kan alleen een persoonlijke Facebook account koppelen, geen bedrijfspagina. Vergeet ook niet je website te verifiëren!

Pinterest helpt bedrijven op weg

Op de bedrijfspagina helpt Pinterest bedrijven verder op weg. Je vindt er uitleg over hoe Pinterest werkt, tips over wat wel en wat niet te doen op Pinterest en tips over hoe je een community opbouwt. Aan de hand van case studies van een aantal bedrijven die Pinterest succesvol hebben ingezet (bv. Jetsetter), zie je hoe dit in de praktijk werkt.

Daarnaast vindt je er tools die het makkelijk maken je Pinterest pagina te profileren op je website. Zoals een pin-knop, een volg-ons-op-Pinterest-knop, logo’s en een ‘widget’ waarmee je recente pins zichtbaar maakt op je website.

Met deze wijziging zijn ook de algemene voorwaarden aangepast. Er zijn nu aparte voorwaarden voor bedrijven en privé personen.

Kortom een grote stap voor Pinterest en een zeer interessante ontwikkeling voor bedrijven! Nu kunnen Nederlandse bedrijven toch niet meer achterblijven op Pinterest!

Wat vindt jij van de nieuwe Pinterest bedrijfspagina’s? Zie je voordelen of ben je bang dat het gevolgen gaat hebben voor je pin plezier? Reageer gerust!

18 antwoorden
 1. Wendy
  Wendy zegt:

  Hi, nice blog!
  Ik heb wel een vraag? Wat is wijsheid? Je huidige Pinterest omzetten of een 2e pinterestaccount aanmaken welke dus je bedrijfspagina gaat worden.
  Wat heeft de voor en nadelen van één persoonlijk pagina en één bedrijfsprofiel of juist alleen een bedrijfsaccount?
  Thanx Suus!
  Wendy

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hey Wendy,

   Goede vraag! Ik heb het zelf op dezelfde manier gedaan als ik het met Twitter doe. Ik heb een bedrijfspagina en een privé account. Ik pin voornamelijk op mijn privé account en vermeld dit op mijn bedrijfsaccount. Mijn ‘zakelijke’ borden heb ik gedeeld op beide accounts. Zo blijft het voor mij overzichtelijk en hoef ik maar één account bij te houden. Scheelt tijd. Maar ik heb wel mijn bedrijfsnaam ‘geclaimd’.

   Maar dit is natuurlijk helemaal je eigen keus! Je kunt als je een bedrijfspagina aanmaakt en een persoonlijke account hebt, wel heel gemakkelijk zakelijk en privé gescheiden houden.

   Wat betreft omzetten van je account. Stel jezelf de vraag, zijn mijn borden zakelijk of privé. En op welk account horen ze dus thuis.

   Succes!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 2. Margriet
  Margriet zegt:

  Mij is de meerwaarde t.o.v. een privéaccount nog niet helemaal duidelijk. Waarom zou ik mijn bedrijfspagina omzetten? Is het geen eerste stap van Pinterest om bepaalde opties straks betaald aan te bieden aan bedrijven?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Margriet,
   Bedankt voor je reactie!

   Als ZZP-er is de meerwaarde misschien niet heel duidelijk, maar het zou me niets verbazen dat er andere functionaliteiten aan een bedrijfspagina gekoppeld zullen gaan worden in de toekomst, die het voor bedrijven bijvoorbeeld mogelijk maken om te gaan adverteren of meer informatie/statistieken over hun community te verkrijgen via Pinterest. En dat bedrijven daar straks misschien voor moeten gaan betalen, dat zou zomaar kunnen inderdaad.

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 3. Ineke
  Ineke zegt:

  Hoi suzanne, ik ben blij dat ik jouw info heb gevonden. Ik heb op facebook een bedrijvenpagina, en ben nu ook bezig op pinterest (nu nog een prive account). Het verbaasd mij in hoge mate dat het niet mogelijk is om mijn pins door te zetten naar mn bedrijven fb pagina. Of is daar wel een mogelijkheid voor? Ik snap niet helemaal wat je daarover in een reactie zei. Ik zou geel blij zijn met een advies, want pinterest past heel goed bij mn bedrijfje!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Ineke,

   Bedankt voor je bericht! Leuk om te horen dat je enthousiast aan het pinnen bent 🙂

   Er zijn twee tools of liever gezegd facebookapps waarmee je je Pinterest account kunt koppelen aan je Facebook bedrijfspagina. Pinvolve en Woobox. In mijn blog over mijn 10 favoriete pinterest tools kun je deze vinden.

   Je kunt op mijn Facebook bedrijfspagina zien hoe ze eruit zien. Het zijn de twee tabs ‘my boards on Pinterest’ en ‘Smile) on Pinterest’.

   Laat je me even weten of het gelukt is? Zo niet dan help ik je graag!

   Groetjes
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Stefan,

   Ik ken daar geen (gratis) tools voor. Alleen met Pingraphy kan je ineens meerdere foto’s pinnen en inplannen van dezelfde website.

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 4. Lotte
  Lotte zegt:

  Dag Suzanne,

  Ik loop al een tijdje met het volgende:
  Ik ben beheerder van een FB bedrijfsaccount, dat mogelijk is gemaakt door authorisatie via mijn FB priveaccount. Ik switch dus tussen beiden.
  Twitter is succesvol gekoppeld aan alleen de bedrijfspagina. Mijn vraag is hoe ik het Pinterest bedrijfsaccount van het betreffende bedrijf kan koppelen aan het FB bedrijfsaccount. Nu verschijnen pins die ik via FB deel op mijn FB priveaccount. En dat is niet de bedoeling.
  Ik kan via FB de oplossing niet vinden (wat een rot service biedt die club!) en Pinterest doet er wat lang over om te reageren. Dus ik hoop dat jij me kan helpen!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Lotte,
   Een veelgestelde vraag. Vanuit Pinterest is het niet mogelijk je Facebook pagina te koppelen aan je Pinterest account. Je kunt alleen je privé account koppelen. Dat is dus wat je nu hebt gedaan.
   Maar er is een oplossing! Lees deze blog van me maar eens. Ik denk dat je daar de oplossing in vindt! Zo niet, laat het me weten.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Hanny
  Hanny zegt:

  Hallo Suzanne,
  Ik wil graag een aparte account maken voor mijn bedrijf. Tijdens het registreren geeft het systeem aan dat mijn e-mail adres al bestaat. Ik gebruik hier echter het info@ adres, niet hanny@. Het is dus niet hetzelfde, maar het wordt wel geblokkeerd. Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Hanny,
   Wat vervelend! Ik heb even gezocht in het helpcentrum van Pinterest, maar kan 1,2,3, geen antwoord vinden.
   Ik weet dat bepaalde social media platformen geen info@ e-mail adres accepteren voor het aanmaken van een account. Nu durf ik niet met zekerheid te zeggen, dat dit bij Pinterest ook het geval is. Ik heb wel ooit een info adres gebruikt voor het aanmaken van een account en dat werkte gewoon. Misschien is het beleid daarop veranderd.
   Is er niet per ongeluk (of door iemand anders) al ooit een account aangemaakt met dat info adres? Daar kom je zo achter door te proberen met dat e-mailadres in te loggen en aan te geven dat je het wachtwoord vergeten bent. Als er een account bestaat met dat e-mail adres, zou je een e-mail moeten ontvangen om het wachtwoord te wijzigen.
   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Hanny
    Hanny zegt:

    Goed idee! Zo simpel. Dat ik daar zelf niet op gekomen ben! En ja, ik besta 2x op Pinterest. Kennelijk ooit es aangemaakt en daarna vergeten. Fijn, nu kan ik gelijk aan de slag. Nog bedankt.

    Beantwoorden
     • Jacqueline
      Jacqueline zegt:

      Dag Suzanne,

      Ik heb net een bedrijfspagina aangemaakt. Op mijn ipad en telefoon word ik automatisch doorgelinkt naar mijn privé pinterest account. Ik wil borden van mijn priveaccount delen met het zakelijke. Dit lukt dus niet.

     • Suzanne Wartenbergh
      Suzanne Wartenbergh zegt:

      Hoi Jacqueline,

      Als je meerdere accounts aanmaakt op Pinterest, moet je daar verschillen e-mail adressen voor gebruiken. Anders kan het mis gaan. Log op de apps in met het e-mail adres van het account waarmee je aan de slag wilt.
      Je kunt borden niet van het ene account naar het andere verplaatsen. Borden op meerdere accounts zetten, lukt alleen door er groepsborden van te maken, zodat je vanaf beide accounts op het bord kunt pinnen.
      Je kan een groepsbord niet van ‘eigenaar’ laten verwisselen. Als het hebt aangemaakt op je privé account, kun je je zakelijke account uitnodigen om er ook op te pinnen door er een groepsbord van te maken. Maar je kan niet het bord van je privé account op deze manier overhevelen naar je zakelijke account.

      Pin ze!
      Suzanne

  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Fenny,
   Helaas, dat is niet mogelijk. Je moet dan uitloggen en weer opnieuw inloggen op het andere account.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *