Pinterest voor mannen?

Als ik enthousiast over Pinterest vertel, krijg ik vaak te horen: Pinterest, dat is toch voor vrouwen, niet voor mannen? In de Verenigde Staten lijkt dat vooralsnog op te gaan. Ongeveer 80% van de Pinterest gebruikers daar is vrouw. Als ik naar de inschrijvingen voor mijn Pinterest training op 18 oktober kijk, zie ik ook daar alleen vrouwen op de lijst staan. Maar hoe zit dat nou, Pinterest voor mannen? Zijn er dan geen mannen te vinden op Pinterest? Is het echt niets voor heren? Zeker wel! Heren mis jullie kans niet!

pinterest voor mannen

Mannen op Pinterest

Als ik rondkijk in de populaire pins op Pinterest, zie ik inderdaad veel pins gepind door vrouwen met afbeeldingen waar de doorsnee man vermoedelijk niet echt warm voor loopt. Ik zie kleding, taarten, tips voor woninginrichting, haarstyling en creatief beschilderde nagels. Begrijpelijk dat veel mannen in eerste instantie denken: Wat heb ik hier te zoeken?

Maar, heel cliché, als ik bijvoorbeeld rondkijk binnen de categorieën ‘sport‘ of ‘auto’s en motoren‘ op Pinterest, dan zie ik wel degelijk pins die interessant zijn voor mannen (en vrouwen). Ook vind ik ‘gadgets’, infographics, boeiende blogs en mannen die Pinterest zakelijk slim weten in te zetten. Dat de heren in de minderheid zijn binnen de gebruikersgroep op dit moment, wil niet zeggen dat Pinterest voor mannen niet interessant is. Het lijkt alleen alsof de heren nog een zetje in de rug nodig hebben om te gaan pinnen.

De uitdaging!

Dat Pinterest ontdekt lijkt te zijn door vrouwen, wil nog niet zeggen dat mannen er niet net zo veel plezier aan kunnen beleven. Jullie heren zijn toch net zo goed visueel ingesteld als de dames? Misschien nog wel meer juist. De mannelijke pinners die ik spreek, zijn enthousiast over het platform.

Ik daag jullie uit heren! Jullie laten je toch zeker niet afschrikken door de dames… Geef ze wat tegenwicht en pin Pinterest vol met jullie ‘gadgets’, ‘wannahaves’ en andere mannen-zaken. Vergeet hierbij niet dat Pinterest jullie zakelijk ook verder kan helpen.

Opstart hulp nodig? Schrijf je dan gewoon in voor mijn Pinterest training en ik help je graag op weg. Laat je niet afschrikken door de dames aldaar, claim je plek op Pinterest!

Mooie interessante borden gezien van heren-pinners? Ik bekijk ze graag! Post ze hier onder in een reactie op deze blog. Dan helpen we samen mannen over hun pin-schroom heen 😉 Ik zeg: Pinterest voor mannen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *