Nieuwe Pinterest functies

Vorige week heeft Pinterest een aantal nieuwe functies toegevoegd aan het platform. De meest opvallende is de optie waarmee je andere pinners kunt rapporteren of blokkeren. Maar ook de e-mail opties zijn uitgebreid. In deze blog geef ik je een overzicht van de nieuwe pinterest functies en laat ik je zien hoe je ze kunt gebruiken.

Pinners rapporteren en blokkeren

Ik weet niet of je ze al tegengekomen bent op Pinterest: ‘spammers’. Niets is zo vervelend als pinners die afbeeldingen pinnen die om wat voor reden dan ook aanstootgevend zijn. Of nog erger, je klikt door op een afbeelding en je komt niet terecht op de website waar de pin daadwerkelijk vandaan komt. Je belandt op een site waar ze je een product proberen te verkopen dat helemaal niets van doen heeft met die mooie afbeelding. Degenen die deze pins plaatsen, kun je vanaf nu rapporteren en zelfs blokkeren.

Het werkt als volgt. Ga naar het account van de betreffende pinner. Je ziet rechtsonder in het blok met de foto en ‘bio’ van de pinner een vlag. Klik hier op en er verschijnt een ‘drop-down’ menu.

nieuwe pinterest functies

Door één van de zeven opties te kiezen, rapporteer je de pinner. Door op de rode knop ‘Blokkeren’ te klikken, zorg je ervoor dat de pinner je niet meer kan volgen of kan reageren op je pins. De pinner ontvangt hiervan geen bericht. Let op! Wanneer je een pinner blokkeert, betekent dit ook dat jij die pinner niet meer kunt volgen of kan reageren op zijn/haar pins.

E-mail instellingen

Via het instellingen menu en de knop ‘E-mailinstellingen’ kun je zelf bepalen of Pinterest je een e-mail stuurt wanneer bijvoorbeeld iemand je is gaan volgen of reageert op je pin.

nieuwe pinterest functies

Met name de e-mailopties met betrekking tot groepsborden zijn uitgebreid. Bekijk ze maar eens en bepaal zelf waar je e-mails over wilt ontvangen. Zorg er vooral voor dat je mailbox niet wordt volgestort met berichten van Pinterest. Daar wordt je vast niet gelukkig van 🙂

Wat vind jij van de nieuwe Pinterest functies?

Ik ben benieuwd wat jij van deze nieuwe Pinterest functies vindt. Maakt het Pinterest gebruikersvriendelijker? Welke functies zou je nog meer graag zien op Pinterest? Laat het me weten door een reactie te plaatsen op deze blog.

4 antwoorden
 1. Hanneke Verstraate
  Hanneke Verstraate zegt:

  Hoi,

  Ik lees dit, maar op mijn pinterest header staat bij mij geen vlaggetje.
  Heel gek, ik zie dat bij andere wel,of moet je dit ook zelf instellen?
  ps. kun je ook iemand blokkeren die gewoon hele borden van je over pint?

  Groetjes Hanneke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Hanneke,

   Dat kan kloppen, je ziet het vlaggetje alleen wanneer je op het profiel van een andere pinner staat. Die pinner kun je dan blokkeren. Dat je het vlaggetje niet op je eigen account ziet staan, komt omdat Pinterest ervan uit gaat dat je je eigen profiel niet wil blokkeren 😉

   Je kan iedereen blokkeren die je wil. Daar ben je vrij in.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Kitty
  Kitty zegt:

  Blokkeer ik een pinner alleen voor mezelf of ook voor anderen? Als ik plaatjes van Rijswijk wil bekijken krijg ik de volledige inboedel van een schoenwinkel kan ik zo’n winkelbord blokkeren? Ik vind het irritant dat ik door de complete schoenwinkel moet scrollen maar kan me voorstellen dat een ander dat wel wil.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kitty,
   Als je iemand blokkeert, doe je dat alleen voor jouw account. Anderen hebben daar dus geen ‘last’ van 🙂 Je kunt een bord niet blokkeren, alleen een pinner. Maar je kunt het bord wel ontvlogen, dan zie je niet al de plaatjes voorbij komen. Je hoeft dus niet alle borden van een account te volgen. Kies alleen die borden die je leuk vindt!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *