Pinterest volgorde borden

Regelmatig krijg ik de vraag ‘Hoe pas ik de volgorde van mijn Pinterest borden aan?’ Blijkbaar is het niet heel duidelijk, waar Pinterest deze optie heeft geplaatst. Gelukkig is het heel eenvoudig. Ik laat je zien hoe het werkt en vertel je meer over waarom de volgorde van je borden belangrijk is.

pinterest volgorde bordenAutomatisch plaatst Pinterest je borden op de volgorde waarin ze gemaakt zijn. Het oudste bord staat het meest bovenaan en links. Het volgende bord wordt er rechts naast gezet. Als de regel van het beeldscherm vol is, plaatst Pinterest nieuwe borden op een volgende regel. Het zou wel heel toevallig zijn als deze volgorde van je borden, precies de volgorde is, zoals jij hem voor ogen hebt.

Belang volgorde borden

Waarom is de volgorde van je borden eigenlijk belangrijk? De bovenste borden op je account zijn de borden die bezoekers van je account als eerste zien. Met die borden moet je de kijker ‘te pakken’ zien te krijgen. Wel zo fijn als je zelf kunt bepalen welke borden dat zijn! En wanneer je visuals over meerdere borden wilt verspreiden, is het helemaal cruciaal dat die borden op de juiste plek staan.

Bron: Vitamincr op Pinterest

Pinterest volgorde borden aanpassen

Gelukkig is het echt heel eenvoudig. Het zit hem in een klein knopje op de pagina van je account net onder je ‘bio’, naast de knop ‘profiel bewerken’.

Klik hierop en je ziet het volgende in beeld verschijnen:

Je kunt nu je borden verslepen naar de plek waar jij ze wilt hebben.

Een belangrijke tip! Vergeet niet wanneer je klaar bent en je borden op de juiste plek staan nog een keer op de rode knop met het witte vinkje te klikken.

Dan pas leg je de nieuwe volgorde van je borden vast. Het zou toch jammer zijn als je je ideale bord indeling direct weer kwijt zou zijn, omdat je dit net even vergeet…

Ik ben benieuwd hoe jij de volgorde van je borden gebruikt om je Pinterest account net dat beetje extra te geven. Ik hoor het graag!

Update: Inmiddels heeft Pinterest de knop om de volgorde van je borden te wijzigen verwijderd en kan je de volgorde van je borden wijzigen door je borden gewoon op te pakken met je muis en ze te verslepen. Geen knop meer nodig.

24 antwoorden
 1. Kim
  Kim zegt:

  Bedankt voor de uitleg. Ooit vond ik dit inderdaad.., maar nu niet meer :'(
  Ik wil ze zo graag op alfabet zetten… #frusti

  Groetjes Kim

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Kim,

   Je kunt je borden in de nieuwe look van Pinterest nog steeds van volgorde veranderen. Gewoon verslepen. Alleen het vinkje is verdwenen!

   Pin ze!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 2. Ineke Korte
  Ineke Korte zegt:

  Ik kwam bij jouw site terecht, omdat ik met een vraag zit over de borden. Ik ben nog niet zo lang bezig met Pinterest en plaats regelmatig een pin. Zo heb ik ook een bord “brocante”. Ook hier plaats ik nu pins. Als ik nu bij borden kijk en op brocante zoek, ben ik bij die borden niet te zien.
  Wanneer wel? ligt het aan het aantal pins wat je op bord hebt?
  groetjes Ineke

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Ineke,
   Als je een bord aanmaakt, kan het even duren voordat Pinterest het vindt (het duurt even voordat het bord geïndexeerd is, zoals dat heet). Daarnaast als er veel borden zijn met dezelfde of een vergelijkbare naam, moet jouw bord daarmee concurreren wat betreft vindbaarheid. Dat heeft te maken met de zoekwoorden die je gebruikt op je bord en in de beschrijvingen van je pins. Hoe Pinterest precies bepaalt welk bord met dezelfde titel als eerste getoond wordt, is niet bekend.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 3. Pauline Briesum
  Pauline Briesum zegt:

  Hallo Suzanne,
  hoe ik ook zoek, ik zie die button niet waar jij naar verwijst. Ik heb een screenshot gemaakt, en zou je die graag sturen van hoe het er uit ziet, vind je dat ok?
  Groetjes,
  Pauline

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Pauline,
   Dat klopt. Niet meer zoeken. Die button bestaat niet meer. Je kunt de volgorde van je borden nu gewoon veranderen door ze te verslepen. Er is geen button meer voor nodig. Dat heeft Pinterest veranderd.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. marianne
  marianne zegt:

  Hallo, Ook ik heb me suf gezocht naar dat knopje om de bord-foto te wijzigen. Pas later scrolde ik op deze pagina van jou naar beneden en zag dat het door Pinterest gewijzigd is. Wellicht handig als je bovenstaand artikel aanpast??

  Hartelijke groet, Marianne

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marianne,

   Bedankt voor je reactie. Bedoel je het knopje om de bord volgorde te wijzigen of de omslagfoto van een bord?
   Ik zal een update plaatsen onder deze blog met de wijziging dat het knopje inmiddels verdwenen is. Als je het hebt over de omslagfoto wijzigen, verwijs ik je graag naar mijn blog: Pinterest volgorde borden.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Angela
  Angela zegt:

  Is het nog steeds niet mogelijk om binnen een bord de volgorde aan te passen?
  De melding dat dat niet kan is van 2013…. Commercieel gezien is dat nodig om alle nieuwe voorbeelden van een oudere stempel set bij elkaar te houden.
  Allemaal nieuwe borden maken van alle pins is heel veel werk en kost tijd dat ik liever besteed aan het maken van nieuwe voorbeelden……. haha!

  Beantwoorden
 6. Lidy
  Lidy zegt:

  Beste mevrouw Wartenbergh,

  allereerst complimenten voor alle duidelijke antwoorden die u geeft, ik heb in 10 min. lezen hier al heel veel geleerd. Toch heb ik een vraagje die ik niet kan vinden, kan ik de pins op mijn bord ook onderling van plaats verwisselen. Dus niet naar een ander bord verplaatsen maar op hetzelfde bord.

  M.v.g. Lidy

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Ja Britta, er zijn veel pinners die het prettig zouden vinden als dat wel zou kunnen. In de apps voor tablet en smartphone kun je de borden wel sorteren op alfabetische volgorde door te kiezen voor ‘sorteer op A tot Z’. Maar dat verandert de volgorde van je borden op je account op het web niet.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Fleur
  Fleur zegt:

  Kun je automatisch je borden op alfabetische volgorde zetten van a tot z op je computer? Ik zie namelijk dat dat wel kan op je iPhone en iPad, maar ik zie nergens de knop op mijn computer. Ik heb namelijk zoveel borden, het is bijna niet te doen om ze te verslepen.
  Groet Fleur

  Beantwoorden
 8. Marianne
  Marianne zegt:

  Hoi Suzanne,

  Als ik een bord wil verplaatsen, dan wisselt pinterest het bord met het bord wat er al staat, is dit te omzeilen, want als je per ongeluk over een ander bord bord gaat wat ergens staat, dan verplaatst ook deze naar de plaats waar het bord stond wat je vast hebt onder de muisklik (oke de zin is niet echt duidelijk, dus ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel)

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marianne,

   Helaas… het verslepen van borden is de enige manier om je borden te verplaatsen en dat wisselen van borden doet Pinterest inderdaad niet altijd handig. Sorry!

   Pin ze
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *