Pinterest campagne Unicef, krachtig!

Dit weekend was ik weer eens vrolijk rond aan het neuzen op Pinterest. Op zoek naar inspiratie voor een blog met tips of andere leuke Pinterest wetenswaardigheden. Toen kwam ik het account van Ami Musa tegen. Einde zoektocht. Geen Pinterest tips maar een, in mijn ogen, pracht voorbeeld van een Pinterest campagne. Deze zet je direct met beide benen op de grond. Unicef, petje af!

Pinterest campagneOnze dromen

Op Pinterest pinnen we met zijn allen onze borden vol met pracht afbeeldingen van onze droom reisbestemmingen, woonhuizen, bruiloften, tuinen, noem maar op. Daar doe ik vrolijk aan mee. Heerlijk om door al die pins heen te scrollen.

Maar wat als je grootste wens drinkwater is of onderwijs? Zeep of slippers? Hoe zou het bord ‘Really want these‘ van een meisje uit Sierra Leone eruit zien? Unicef UK laat het ons zien. Wat wij als zo vanzelfsprekend beschouwen, zijn de dromen van helaas te veel mensen in deze wereld.

Pinterest campagne

Ik denk dat deze campagne voor zich spreekt. Confronteer mensen op hun ‘dromen-platform’ met de realiteit van wensen van kinderen. Eenvoudig, maar zo krachtig. Met slechts een paar pins, is de boodschap glashelder. Een toevoeging van de tekst ‘Repin to remind people of what the world’s poorest children dream of’ aan elke pin, versterkt de boodschap en helpt het verspreiden ervan. En om direct de daad bij het woord te kunnen voegen, linken alle pins naar de site waar gedoneerd kan worden. Je ziet direct wat elk bedrag bijdraagt aan het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Ik zeg, knap bedacht!

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van deze Pinterest campagne en hoop dat er gul gedoneerd zal worden 🙂

Ken jij andere aansprekende Pinterest campagnes? Ik hoor er graag meer over van je. Laat het me weten door te reageren op deze blog!

 

4 antwoorden
 1. Niek
  Niek zegt:

  Erg indrukwekkend, vooral de éénvoud. Onbegrijpelijk dat er nog bedrijven zijn die zeggen dat Pinterest flauwekul is, ook ik ben benieuwd naar het resultaat, kun je mij op de hoogte houden? Veel suc6

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Niek,
   Pinterest is zeker geen flauwekul inderdaad. Daar komen de bedrijven die dat denken snel genoeg achter 😉
   Ik houd je zeker op de hoogte. Dank voor je reactie!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *