Pinterest tools, mijn 10 favorieten

Vandaag is het zo ver. Pinterest heeft haar deuren open gegooid en iedereen kan nu zonder uitnodiging een account aanmaken! Nog meer pinners en mooie plaatjes 🙂 Dat leek me een mooie gelegenheid om mijn 10 favoriete Pinterest tools op een rijtje te zetten en met jullie te delen. Bij deze!

Pimp je pins!

Om te beginnen drie Pinterest tools waarmee je zelf content kunt maken, afbeeldingen en boards kunt ‘pimpen’ en wat anders kunt pinnen dan alleen afbeeldingen.

 • Met Pinstamatic kun je van alles pinnen. Van quotes tot Spotify muziekbestanden en van screenshots tot twitteraccounts.
 • Pinwords geeft je de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier teksten aan je foto’s toe te voegen.
 • En deze heb ik al eens eerder genoemd. Maak in 30 seconden je eigen pracht ‘creative boards’ met de ‘Hack / Splice tool‘ van @ideaOwl.

Meten is weten

Natuurlijk wil je graag weten hoe succesvol je bent op Pinterest. De volgende Pinterest tools helpen je met de analyse van jouw pins en boards, houden je op de hoogte van trending pins en pinners en geven je een seintje wanneer er van jouw website wordt gepind.

 • Pin Alerts stuurt je een e-mail zodra er van jouw website wordt gepind. Je ziet wie er heeft gepind, hoe de pin er uit ziet en op welk board hij is beland.
 • Weten hoe invloedrijk je bent op Pinterest? Gebruik dan Pinreach of Repinly. Zie jouw score op een schaal van 1-100 en bekijk hoe jouw pins en boards het doen wat betreft o.a. volgers en repins. Beide tools geven ook informatie over trending pins, boards en pinners.
 • Mijn favoriet als het gaat om analyse tools is Pinerly. Met deze Pinterest tool kun je elke pin exact volgen. Jekrijgt niet alleen informatie over het aantal likes en repins, maar ook zie je hoe vaak via jouw pin de bronwebsite is bekeken. Heel fijn! Helaas moet je wel wat moeite doen omtoegang te krijgen tot Pinerly. Je plaatst jezelf op een wachtlijst voor een uitnodiging. Hoe meer mensen zich via jou aanmelden bij Pinerly, hoe eerder je een uitnodiging ontvangt.

 

Connect!

Je kunt op Pinterest natuurlijk je profiel koppelen aan je Facebook en Twitter profiel. Maar dat zijn niet de enige manieren om koppelingen te maken met andere social media profielen. Deze Pinterest tools bieden je meer mogelijkheden.

 • Je hebt vast al gemerkt dat pinnen vanaf Facebook niet mogelijk is. Met Pinvolve los je dit op. Deze app maakt alles wat op je Facebook bedrijfspagina staat makkelijk pinbaar naar Pinterest. Ideaal!
 • Andersom bestaat er ook een app waarmee je al jouw boards zichtbaar, pinbaar en deelbaar kunt maken op je Facebook bedrijfspagina. De Woobox Pinterest Tab. Doorklikken op je pins brengt mensen direct naar je Pinterest account.
 • Gelukkig is er ook een mooie link gemaakt met hèt andere visuele social media platform: Instagram. Met Pinstagram bekijk je al je foto’s op Instagram en pin je ze eenvoudig op je Pinterest boards.

Ik hoop dat jij net zo blij wordt van deze Pinterest tools als ik. Er zijn er natuurlijk nog veel meer… Mis je jouw favoriete tool in dit lijstje? Laat het me weten door een reactie op dit bericht. Ik hoor het graag van je!

32 antwoorden
 1. Hellen
  Hellen zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik heb een prive facebookpagina en daaraan gekoppeld een bedrijfs-facebook pagina. Nu zie ik op mijn prive facebook pagina nog wel eens een pin voorbij komen van een vriendin (zij heeft alleen een prive facebook pagina) Ik vind het wel leuk als ik dat ook kan met mijn bedrijfspagina; dat dat tussen de gewone berichten terecht komt (met woobox komt het alleen op een aparte pagina terecht) is dat ook mogelijk met een bedrijfspagina?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Hellen,

   Dat zou inderdaad leuk zijn! Het kan helaas niet… Je kunt je Facebook bedrijfspagina niet op dezelfde manier aan Pinterest koppelen als je persoonlijke profiel op Facebook. Dat is overigens niet alleen bij Pinterest zo. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Instagram, Twitter en FourSquare. Wat je wel zou kunnen proberen, is het bericht van Pinterest op je persoonlijke profiel, delen via je Facebook bedrijfspagina.

   Veel pin plezier!

   Beantwoorden
 2. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Hallo Suzanne,
  Via via op deze site terecht gekomen. Misschien weet jij het antwoord op mijn vraag: ik heb de nieuwe Pinterest app voor ipad geïnstalleerd maar hoe kan ik nu foto’s op mijn borden plaatsen vanaf de filmrol? Helaas kan ik het nergens terugvinden en heb van meerdere mensen gelezen dat dit niet duidelijk is. Hoop dat je me/ons kan helpen.
  Liesbeth

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Liesbeth,

   Moet je eerlijk bekennen dat ik het meest vanaf mijn laptop pin, maar ik ben net even in de Pinterest iPad app gedoken voor je. En… ik kan het ook niet vinden. Op de iPhone app lukt het me wel, maar op mijn iPad niet. Ik ga het voor je in de gaten houden en als ik meer weet, laat ik het je weten!

   Pin ze! Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Goed nieuws! De nieuwe versie van de Pinterest iPad app geeft je de mogelijkheid om gewoon foto’s van je filmrol te pinnen. Gelukkig!

   Beantwoorden
 3. tineke-smit
  tineke-smit zegt:

  Hoi,
  ik heb een zakelijke facebook pagina ik probeer al een tijdje het logo van pinterest in de vierkantjes met foto`s evenementen e.d.te krijgen met daarachter mijn url van mijn pinterest borden heb je nog tips bedankt alvast.
  vr gr T smit

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Tineke,
   Als ik jou was zou ik de Pinterest app voor Facebook van Woobox installeren. Die noem ik ook in deze blog. Als je op mijn Facebookpagina kijkt bij het vierkantje met het Pinterest logo en de naam ‘Mijn borden‘ dan zie je wat ik bedoel. Het plaatje in het vierkantje kan je zelf aanpassen in Facebook, nadat je de app hebt geïnstalleerd.
   Succes!

   Beantwoorden
 4. Irma
  Irma zegt:

  Hoi, via via op deze site terechtgekomen en er zijn goede tips hier. Even een vraag: hoe kom ik op mijn ipad bij de foto’s die ik “geliked” heb van pinterest. Ik kan het nergens vinden. Hoop dat je een antwoord heb
  Groet
  Irma

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Irma,

   Fijn om te horen dat je goede Pinterest tips vindt op mijn site 🙂 Ik deel ze graag!

   Wat betreft je vraag. Ga in de iPad app naar het beginscherm en klik daar linksboven op de knop met de 3 horizontale streepjes. Klik dan helemaal onderaan in het menu dat verschijnt op je naam. Je ziet dan je account met je borden. In de middenbalk staat een knop met jouw pins. Bij de meest recente update van de app is er iets niet goed gegaan. Je ziet de knop niet, maar hij is er wel! Als het goed is zie je links op de middenbalk een klein donkerder vertikaal balkje. Klik iets verder naar rechts van dit balkje en je ziet je pins, nog iets verder naar rechts en je ziet de pins die je leuk hebt gevonden. Succes!

   update 2 april 2013: de bug in de app is verdwenen. De knoppen ‘borden’, ‘pins’ en ‘leuk’ zijn gewoon weer te zien op je account 🙂

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Lianne
  Lianne zegt:

  Hallo Suzanne,

  Ik ben even benieuwd of er inmiddels al een mogelijkheid is om een prive facebookpagina met daaraan gekoppeld een bedrijfs-facebook pagina te koppelen aan Pinterest? Bij Twitter lukt het me wel, alleen bij Facebook krijg ik alleen een koppeling met mijn prive pagina.

  Alvast bedankt voor je reactie!
  Groeten,
  Lianne

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Lianne,

   Vanuit Pinterest kun je geen Facebook bedrijfspagina koppelen aan je account. Alleen je privé pagina kan gekoppeld worden. Dat is al gelukt begrijp ik 🙂 Vanuit Facebook kan je wel een bedrijfspagina koppelen aan je Pinterest account m.b.v. de Pinvolve of de Woobox voor Pinterest tab. Links naar deze tabs vind je in deze blog.

   Voor een voorbeeld van hoe dat er uit ziet kun je op mijn Facebook pagina van Smile) kijken. Ik heb ze beiden geïnstalleerd. Succes!

   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 6. Judith
  Judith zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik lees je tips altijd graag! Dank je hiervoor!
  Ik heb Pinvolve op mijn FB bedrijfspagina geïnstalleerd. Ik had toen nog geen instagram, dus dat nog niet toegevoegd. Die heb ik nu inmiddels wel en wil deze toevoegen. Ik kan nergens een aanpassing doen. Klopt dit. Weet jij misschien hoe ik dit kan oplossen?

  Ook zijn mijn FB foto’s niet te zien. Heb jij enig idee hoe dit kan?

  Dank alvast voor je reactie!

  Groetjes,
  Judith

  Beantwoorden
 7. Nicolette Kempers
  Nicolette Kempers zegt:

  Hoi Suzanne,

  Fijne tips hier!
  Even een vraag over twitter. Ik heb ooit mijn account gekoppeld gehad aan twitter, dat wil zeggen, dat mijn pins ook werden getweet.
  Ik heb dat een keer uitgezet maar nu kan ik het nergens meer vinden. Weet jij of dat nog kan?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Nicolette,

   Dank je wel! Goed om te horen 🙂

   Je kunt nog steeds je Twitter account koppelen aan je Pinterest account. Je pins kunnen niet meer direct getweet worden als je pint.

   Je kunt ze later wel allemaal delen via Twitter. Dit doe je door naar de pin te gaan. Deze te openen en rechts, boven de afbeelding in de pin op de ‘share-button’ te klikken. Er klapt dan een venster open waar je kunt kiezen of je de pin wilt delen via Twitter of Facebook, of dat je de pin wilt embedden.

   Pin (en tweet) ze!
   Groetjes, Suzanne

   Beantwoorden
 8. Anna's Wonders
  Anna's Wonders zegt:

  Hi Suzanne,

  Wat een fijne tips.
  Ik heb zojuist Pinvolve geïnstalleerd om mijn zakelijke Anna’s Wonders Facebook te koppelen aan Pinterest, maar hiervoor moet ik Pinvolve upgraden naar een betaald account.
  Is er ook een manier om zonder bijkomende kosten dit te realiseren?

  Groet,

  Anna’s Wonders

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anna,

   Dank! Ik deel ze graag 🙂
   Voor zover ik weet is een deel van de Pinvolve functionaliteiten gratis (zoals de tab op je Facebookpagina). Maar als je via Pinvolve automatisch je pins in de tijdlijn van je Facebook pagina wilt delen, dan kost dat inderdaad geld. Pinvolve moet ook ergens van kunnen bestaan 😉 Ik heb nog geen andere tools gevonden die dit gratis voor je doen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 9. Mieke
  Mieke zegt:

  Hi Suzanne, helaas blijkt Pinerly niet meer te bestaan, klopt dat? Welk tool zou jij aanraden om een campagne op Pinterest te monitoren? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 10. Helga Sturkenboom
  Helga Sturkenboom zegt:

  Ik wil een pinterest bedrijfspagina opstarten maar ik heb al een prive pinterest pagina.
  Kan dit? Kan je dan beide inloggen met je bestaande email adres? Of vervalt dan je prive pinterest pagina?

  Warme groet, Helga

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Helga,

   Ja je kan een aparte Pinterest bedrijfspagina aanmaken, maar daar heb je wel een apart e-mail adres voor nodig. 1 Pinterest account per mail adres. Je kan een persoonlijk Pinterest account ook omzetten in een zakelijk account.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 11. Tonne
  Tonne zegt:

  Beste Suzanne , is het veilig om pinterest toestemming te geven tot mijn foto’s?
  Kunnen ze dan in mijn privé foto’s kijken?
  Ik hoor het graag groet Tonne

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Tonne,

   Pinterest vraagt deze toegang zodat het mogelijk wordt voor jou om je eigen foto’s vanaf je computer op Pinterest te plaatsen. Je foto’s komen alleen op Pinterest terecht als je ze ook daadwerkelijk zelf op Pinterest zet. Dat doet Pinterest niet spontaan vanzelf. Dus anderen kunnen de foto’s op je computer niet zien als je Pinterest deze toestemming geeft.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *