Pinterest bekendheid, zet Facebook in!

Hoe enthousiast jij en ik misschien ook zijn over Pinterest, veel Nederlanders hebben Pinterest nog niet ontdekt. Hoe zorg je er dan voor dat mensen je toch vinden op Pinterest? Dat kun je heel eenvoudig doen door Facebook hiervoor in te zetten. Daar weten veel Nederlanders immers wel de weg. Ik geef je graag drie tips.

Koppeling Pinterest aan Facebook

Begin met het maken van een koppeling tussen je Pinterest account en je Facebook pagina. Dat doe je met de Woobox Facebook app. Deze app maakt een aparte tab aan op je Facebook pagina met je Pinterest profiel. Je kunt zelf bepalen of je één bord op deze tab plaatst of al je borden.

Pinterest woobox smile

Klik op een bord om alle pins op het bord te zien. De pins kunnen worden ‘geliked’ op Facebook en gepind op Pinterest. Doorklikken op een pin brengt mensen naar de pin op Pinterest. En voilà, ze hebben je Pinterest account gevonden!

Deel pins op Facebook

Je kunt natuurlijk ook je pins, je borden en je Pinterest profiel delen op Facebook. Simpelweg door de url van je pin, je bord of je profiel te delen. Kopieer de url van de pin, het bord of je profiel en plaats deze in een Facebook update. Voeg een foto toe om de Facebook update aantrekkelijker te maken.

 Vind pins leuk

Je kunt natuurlijk ook je eigen pins en borden leuk vinden op Pinterest. Tenminste als je Facebook account gekoppeld is aan je Pinterest profiel. Klik op ‘vind ik leuk’ en je deelt de pin met al je Facebook vrienden. Let op! Je deelt de pin op je persoonlijk profiel op Facebook. Niet op je Facebook pagina. Daar kun je pins alleen delen via het plaatsen van een update met een link, zoals ik hierboven beschrijf.

Ik zou zeggen laten we met zijn allen zo veel mogelijk mensen de weg wijzen naar Pinterest. Ze mogen al dat moois toch niet missen! 😉

Heb jij andere slimme manieren om mensen naar je Pinterest account te leiden met behulp van Facebook? Reageer gerust op deze blog. Ik hoor ze graag!

2 antwoorden
 1. Rita
  Rita zegt:

  Bedankt om de informatie. Maar ik geraak er niet echt aan uit. Ik wil een paar van mijn pins in een collage brengen op FB. Het lukt mij niet, kan je mij daarbij helpen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Rita,

   Dat gaat ook niet via Pinterest helaas. Die koppeling of mogelijkheid tussen Pinterest en Facebook bestaat niet. Daar zul je andere tools voor moeten gebruiken. Bijvoorbeeld een collage maken van je pins in photoshop, daar een afbeelding van maken en die delen op Facebook. Als je dan de link van je profiel of het bord waarnaar je wilt verwijzen in de tekst bij het Facebook bericht deelt, kunnen mensen je vinden op Pinterest. Succes!

   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *