Pinterest, wat is dat?

pinterest

Hot in Social Media land is Pinterest. Ik hoor het je zeggen: Huh, wat is dat? Pinterest is een verzameling van prikborden vol met de mooiste foto’s en filmpjes van alles wat je maar kunt verzinnen. Reisbestemmingen, dieren, quotes, kleding, lampen, auto’s, gerechten, gadgets, etc. Erg visueel dus (kort door de bocht, een visuele Twitter). Aangezien ik nogal visueel ben ingesteld, was ik snel verkocht.

‘Leuk’, hoor ik je denken, ‘maar wat moet ik met nòg een social media platform. Ik heb het al druk genoeg met het bijhouden van mijn LinkedIn, Facebook en Twitter accounts.’ Heel begrijpelijk! Bij deze de meerwaarde van Pinterest in een notendop.

 • Pinterest draait om afbeeldingen. Die zeggen meer dan 1000 woorden.
 • Pinterest zit heel eenvoudig in elkaar. Facebook is daar hogere wiskunde bij.
 • Pinterest is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder een account.
 • Pinterest zorgt voor enorm veel traffic naar je website, als je het goed inzet (meer dan Twitter en LinkedIn voor de geïnteresseerden).
 • Pins op Pinterest zijn heel eenvoudig te delen op andere social media platformen. Dat zorgt voor mooie kruisbestuiving.

Nieuwsgierig? Lees verder en ik overtuig je om toch eens een kijkje te nemen op Pinterest! En nog belangrijker, het toe te voegen aan je zakelijke communicatie kanalen.

Hoe werkt Pinterest?

Op Pinterest maak je prikborden aan over onderwerpen die jou aanspreken. Je ‘pint’ (prikt) er die afbeeldingen op die jij mooi vindt. Deze haal je van het Internet of uit je eigen afbeeldingen op je computer. Met behulp van de ‘Pin It’ knop op een site of in je browserbalk ‘pin’ je ze op het bord waar je ze hebben wilt. Het werkt heel eenvoudig.

Andere pinners die jouw borden op Pinterest bekijken en afbeeldingen zien die ze mooi vinden, kunnen ze ‘repinnen’, oftewel op hun eigen prikbord plaatsen. Ook kunnen ze doorklikken op jouw afbeelding. Zo komen ze terecht op de oorspronkelijke site waar jij de afbeelding hebt gevonden.

Pinterest zakelijk inzetten

Spreekt voor zich dat Pinterest ook zakelijk mogelijkheden biedt. Denk maar eens aan al die mensen die doorklikken op een pin en zo op jouw website belanden. Precies op de plek waar ze jouw product of dienst kunnen kopen met één muisklik. Zo lang jij de content die jij wil delen visueel kan maken met een afbeelding, is deze te pinnen en dus terug te voeren naar de website waar jij hem geplaatst hebt.

Daarnaast kun jij je product, dienst, merk of bedrijf zichtbaar maken. Je kunt in beelden vertellen wie jij bent, waar je voor staat en wat je voor mensen kunt betekenen. Dat gaat nergens zo goed als op Pinterest.

Nog beter nieuws is, dat pinners Pinterest ook echt gebruiken voor ‘window-shopping’ en dus bereid zijn om producten die ze op Pinterest vinden, daadwerkelijk te kopen.

Neem gerust een kijkje op mijn ‘borden’. Het zal je niet verbazen dat je daar een aantal duik- en social media borden zult vinden. Zelf ‘pinnen’? Download ons gratis e-book en je kunt meteen aan de slag!

Als je vragen hebt over Pinterest, stel ze me gerust. Ik help je graag verder! Laat me weten wat jij van Pinterest vindt of deel je account met me door hieronder te reageren op dit bericht.

Happy Pinning!

4 antwoorden
 1. Franklin Tuinebreijer
  Franklin Tuinebreijer zegt:

  Mooie intro Suzanne. En loud and clear. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat je me hebt getriggerd en dat ik niet meer leef in de beleving “nóg een social medium? ….ik heb mijn handen al vol aan (o.a. het technisch begrijpen van) alle andere social media!”. Doorslaggevend daarin is denk ik het (mijn?) idee dat je met visualisaties vele malen meer nog kunt duiden, waar je voor staat en wie je bent. Somehow. Thanx voor je eerste uiteenzetting! En ja, het appeleert aan “mijn vraag”. Hartelijke groet.

  Beantwoorden
 2. Inge
  Inge zegt:

  Hoi,
  Ik heb een vraag. Op een aantal scrapbook sites staan foto’s van mijn scrapbook layouts en daarbij staat dat ze gepind zijn. Hoe kan ik zien wie ze gepind hebben en op welk bord ze staan? Of kan dat niet?
  Bedankt voor je reactie.
  Groeten,
  Inge

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Inge,

   Om je vraag te beantwoorden heb ik iets meer informatie nodig. Staan je layouts op een website? Kunnen ze daarvandaan gepind zijn? Zo ja, dan is dit te achterhalen via de Pinterest statistieken als je website geverifieerd is op je Pinterest account. Zo nee, kun je me dan misschien een link naar een voorbeeld van zo’n scrapbook site sturen via het contact formulier op mijn site? Dan kijk ik even met je mee.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *