Pinterest bord secties in Beta!

Pinterest bord secties in Beta!In mijn vorige blog vertelde ik al dat Pinterest bord secties belooft aan elke pinner. Borden in borden of geneste borden zo je wilt. De komende weken zal deze optie worden uitgerold op alle Pinterest accounts. De bord secties zij al in Beta bij verschillende pinners. Zo ziet dat eruit! 

Een sneak peek

Zelf draai ik niet mee in de test met Pinterest bord secties. Maar in de Facebookgroep Pinchat zitten mensen die al wel toegang hebben tot de bord secties! De eerste screenshots werden er gedeeld (door Kelly Lieberman). Natuurlijk deel ik ze met jou!

Zo zien de Pinterest bord secties eruit!

De bord secties werken heel eenvoudig. Van links naar rechts in de screenshots hieronder. Je opent een bord en klikt op ‘add section’. Selecteer de pins op je bord die je aan een sectie wilt toevoegen. Geef de sectie en naam en klaar.

Pinterest bord secties in Beta screenshots

Je kunt ook direct van je homefeed pins opslaan op een bord in een bord sectie. Als je op de bewaren knop klikt en een bord kiest, toont Pinterest je meteen ook de bord secties waar je de pin in kunt opslaan. Handig!

Pinterest bord secties in Beta screenshots bewaren van homefeed

Blij met de bord secties?

Ik was altijd een beetje sceptisch over het ‘borden in borden’ idee. Ik weet dat het een vurige wens is van veel pinners, maar ik vroeg me altijd af of het er echt overzichtelijker van zou worden. Wat ik nu zie over de bord secties spreekt me aan. Ik denk dat het pinners echt kan helpen om hun pins zo op te slaan dat ze gemakkelijker terug te vinden zijn. Ideaal dus voor pinners.

Pinterest bord secties voorbeeld

Maar ook voor zakelijke accounts. Je hebt mogelijk minder borden nodig en kunt pins door hun specifieke indeling meerwaarde geven en juist beter vindbaar maken op je account. Mits de indeling van de secties binnen je borden ook voor jouw klant logisch is.

Ik heb wel nog wat vragen richting Pinterest met betrekking tot de vindbaarheid van je pins als je ze in een sectie bewaart.

Zal je pin even goed gevonden blijven worden door de Pinterest zoekmachine? Of misschien zelfs beter, omdat je een specifieker label meegeeft aan je pin, dat gebruikt wordt bij het vinden van pins via de zoekmachine?

En worden de secties op zich ook vindbaar in de zoekmachine, of alleen je borden? Wat is de invloed van zoekwoorden in de naam van je bord secties op de vindbaarheid van je pin?

Hoe dan ook, zodra ik ze heb, ga ik ze gebruiken. Ik houd je op de hoogte van mijn bevindingen. En jij? Ga jij met de secties aan de slag? Heb je ze misschien al? En vind je het gebruik ervan prettig of juist niet? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

 

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *