Pinterest gebruik in Nederland 2017! Nieuwe cijfers. Groei zet door!

Pinterest gebruik in Nederland 2017! Nieuwe cijfers. Groei zet door!Afgelopen week was het weer zo ver. Het jaarlijkse Nationale Social Media Onderzoek uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy werd gepubliceerd. En daar staan ook cijfers in over het Pinterest gebruik in Nederland 2017. Tijd voor een blog dus!

Korte opmerking vooraf. De cijfers in deze blog komen allemaal uit de resultaten van de verschillende jaarlijkse Nationale Social Media Onderzoeken uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy. Dat geldt dus niet alleen voor de cijfers van dit jaar, maar ook voor de cijfers van de voorgaande jaren.

 

Pinterest gebruik in Nederland 2017

Het aantal Nederlandse Pinterest gebruikers is begin 2017 gestegen naar 2,4 miljoen. Net als vorig jaar betekent dit dat Pinterest bijna een half miljoen gebruikers meer heeft dan het jaar ervoor. Daarmee komt 1,6% van de 150 miljoen pinners wereldwijd uit Nederland.

Het dagelijkse Pinterest gebruik in Nederland is toegenomen naar 381.000 actieve pinners per dag.

Pinterest gebruik in Nederland 2017

Het grootste deel van de Nederlandse Pinterest gebruikers bevindt zich net als vorig jaar in de leeftijdsgroep 20-39 jaar (25% van de Nederlandse pinners). De leeftijdsgroep die hierop volgt, is die van 40-64 jaar (19% van de Nederlandse pinners). Vorig jaar was dat nog de leeftijdsgroep van 15-19 jaar. Die staan nu op de derde plek (16% van de Nederlandse pinners).

Pinterest gebruik in Nederland leeftijdsgroepen bron Newcom 2017

Bron afbeelding: Newcom

Snelheid groei Pinterest gebruik in Nederland

Het aantal Pinterest gebruikers en het dagelijkse Pinterest gebruik groeit ook dit jaar rustig door. De snelheid waarmee de groei plaatsvindt, neemt af. Neemt niet weg dat groei percentages van 25% en 28% ten opzichte van het voorgaande jaar nog steeds hoog zijn!

Stijging aantal Pinterest gebruikers ten opzichte van het voorgaande jaar 2017  Stijging dagelijks Pinterest gebruik ten opzichte van het voorgaande jaar 2017

Pinterest groeit verder in Nederland!

Deze cijfers verbazen me niet. Ik merk nog steeds dat Pinterest steeds ‘gewoner’ en bekender wordt in Nederland. Maar dat de ‘hype’ die er omheen was wel wat is ingezakt.

Dit heeft denk ik onder andere te maken met het feit dat Nederlandse bedrijven in mijn beleving nog niet echt aanhaken. Ik gok dat zij wachten totdat de mogelijkheid tot adverteren via Promoted Pins ook in Nederland is uitgerold. Op zich jammer dat ze daarop wachten, want ook zonder die advertenties kan Pinterest heel interessant zijn!

Wat denk jij? Zal Pinterest ook in Nederland verder blijven groeien? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

2 antwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Dank Robin!

   De laatste cijfers die ik heb over de verdeling man/vrouw onder de Pinterest gebruikers in NL is 16% man en 84% vrouw. Dit zijn oudere cijfers. Mijn vermoeden is dat er inmiddels iets meer Nederlandse mannen op Pinterest te vinden zijn.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *