Pinterest koopknop gespot op pins in Nederlandse app!

Pinterest koopknop gespot op pins in Nederlandse iPhone app!Nietsvermoedend opende ik vorige week de Pinterest app op mijn iPhone 6 plus. Meteen verschijnt er een pop-up. Een melding over het bestaan van pins met een koopknop. Ik was helemaal verbaasd. Deze werken toch nog niet in Nederland?

Ben er direct verder in gedoken. Pins met de Pinterest koopknop in de Nederlandse iPhone app. Ik deelde er al een paar screenshots van op mijn social media kanalen.

Het blijkt dat nog niet iedereen deze pins kan zien. In deze blog meer screenshots en info over pins met koopknop!

De Pinterest koopknop

In juni liet Pinterest ons al weten dat pins met een koopknop uitgerold zouden worden. Om te beginnen in de VS, via de mobiele apps voor iPhone en iPad. Deze pins maken het mogelijk om direct binnen de Pinterest app een aankoop te doen via een pin. Ideaal als je precies vond wat je zocht en het direct aan wilt schaffen!

Hoe vind je pins met een koopknop?

Om ervoor te zorgen dat je feeds niet ‘vervuild’ worden met een overdaad aan pins met een koopknop, heeft Pinterest er een aparte feed voor gemaakt: ‘Kooptips’. Deze feed vind je door onderaan in de app te klikken op het vergrootglas. Je komt dan in het zoekvenster met de lijst van standaard Pinterest categorieën. Daar zie je in het blauw, heel opvallend, de nieuwe categorie ‘Kooptips’.

Als je klikt op deze categorie verschijnen er een aantal afbeeldingen met onderwerpen waarin de kooptips zijn ingedeeld. Zoals ‘School’s out’ of ‘The summer dress’.

Ik klikte door op het onderwerp ‘Shades of summer’ en daar verscheen een feed met pins van zonnebrillen, allen met de aangekondigde blauwe dollar prijs in de pin.

Pinterest koopknop gespot!

Hoe werken de pins met koopknop?

Als je vervolgens een pin opent, verschijnt de blauwe Pinterest koopknop rechtsboven in beeld naast de rode pin it knop. In de pin kun je van links naar rechts swipen om de verschillende kleuren varianten van de zonnebril te zien.

Pinterest koopknop gespot, de pin!En dan het spannende moment. Wat gebeurt er als ik op de blauwe knop ‘Koop’ klik? Als eerste selecteer ik de kleur bril die ik hebben wil. Dan kom ik terecht in het scherm waar ik gevraagd wordt mijn adres- en betaalgegevens in te vullen. Zodat ik kan betalen en de winkel waar ik koop me het product toe kan sturen. In dit geval Nordstrom.

Pinterest koopknop gespot, betalenPinterest koopknop foutmeldingEn daar strand ik… Als ik een bezorgadres invoer, blijkt het een adres in de VS te moeten zijn. Invullen van een adres in Nederland levert een foutmelding op. Hetzelfde gebeurt bij pins van een andere winkel, zoals Macy’s of Ban.do. Het was ook te mooi om waar te zijn 😉

Sneak peek!

Hoe dan ook, bij deze hebben jij en ik wel alvast een sneak peek gehad van de pins met de Pinterest koopknop. Ziet er goed uit als je het mij vraagt! Ik kan me voorstellen dat pinners hier heel blij van kunnen worden, zo lang deze pins hun feeds niet ongewenst en te veel ‘vervuilen’. En zakelijk gezien is dit natuurlijk top! Je producten direct verkopen via Pinterest. Wat vind jij? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

8 antwoorden
 1. Henny Dingemans
  Henny Dingemans zegt:

  Dag Suzanne,

  Fantastisch nieuws.
  Als dat allemaal werkt.
  Hopelijk niet veel marge inleveren.
  Pinterest goed bijhouden vergt ook tijd.
  Dan levert het mogelijk ook aankopen op.
  Dat zien we graag.

  Bedankt en laat me weten wanneer het voor NL actueel wordt.
  Fijne dag en groeten

  Henny

  Beantwoorden
 2. Simone
  Simone zegt:

  Ik kijk hier echt naar uit. Alleen vraag ik me wel af als we producten verkopen en deze op een gegeven moment uitverkocht zijn. Hoe dat precies zal lopen. Om al die pins weer handmatig te verwijderen is ook niet te doen.

  Maar dat zullen we tzt vast horen van Pinterest.

  Beantwoorden
 3. CatLine
  CatLine zegt:

  Interessant en verleidelijk. Maar veel hangt af van de gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de kostprijs. Als de klant gewoon wordt doorgestuurd naar je eigen webshop zou dat fantastisch zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *