Staande, pinbare afbeeldingen verbergen in WordPress

Afbeeldingen verbergen in WordPress, op zo'n manier dat je ze toch kunt pinnenBloggers opgelet! We weten dat staande, lange afbeeldingen het beter doen op Pinterest. Helaas past zo’n afbeelding niet altijd even mooi in je blog. Hoe zorg je er dan voor dat mensen die je blog pinnen toch een mooie, staande en lange afbeelding kunnen pinnen, die traffic naar je blog kan genereren?

Simpel! Je kunt die staande afbeeldingen verbergen in WordPress. En het mooie is dat je ze daarna nog steeds pinnen kunt pinnen.

Hoe je dat werkt, leg ik je graag uit in deze blog!

Waarom staande afbeeldingen in je blog?

Als je Pinterest wilt inzetten voor het genereren van traffic naar je blog, waarom zijn staande afbeeldingen in je blog dan zo belangrijk? Ze vallen beter op, op Pinterest. Zowel in de smart feed als in de feeds van zoekresultaten. En ze worden vaker gerepind. Tot wel 70% vaker!

Hoe maak je lange, opvallende, staande afbeeldingen?

pinbare afbeeldingen verbergen in WordPress, voorbeeld combinatie beeldHeel simpel. Door met behulp van bijvoorbeeld programma’s als Photoshop bestaande afbeeldingen onder elkaar te plakken of te combineren met tekstvakken. Je het dergelijke pins vast al wel voorbij zien komen op Pinterest. Zie de afbeelding van de pin hiernaast. Zo niet, zoek dan eens op recepten of DIY. Daar vliegen dergelijke beeldstrips je om je oren ;).

Stel je hebt twee of meer (liggende) foto’s in je blog staan die prima in je verhaal passen en visueel perfect verbeelden wat je wilt vertellen. Plak twee (of meer) foto’s of (verticale) uitsnedes van deze foto’s onder elkaar. Plaats er een tekstvak tussen in een kleur die matcht met je afbeeldingen en schrijf daar bijvoorbeeld de titel van je blog in. Je kunt er zelfs subtiel je logo of url van je website in plaatsen. Dan heb je je beeld direct ook goed gebrand. En tada! Je lange, opvallende, staande afbeelding is klaar!

Door zo de afbeeldingen uit je blog opnieuw te gebruiken ondervang je meteen een groot Pinterest euvel. Als pinners doorklikken op je pin, verwachten ze dat ze uitkomen op de site waar ze deze afbeelding kunnen vinden. De exacte afbeelding zoals je die gepind hebt, zullen ze daar niet vinden. Maar pinners herkennen wel delen van of de losse afbeeldingen in je blog die in je gepinde afbeelding staan. En weten zo dat de link aan de pin wel klopt 🙂

Afbeeldingen verbergen in Wordpress, zo werkt het!

Upload de lange, staande foto nu gewoon in je WordPress bericht zoals je gewend bent te doen met andere foto’s. Plaats hem helemaal onderaan je bericht, dan kun je hem straks gemakkelijker terugvinden.

Voordat je hem verbergt, is het handig nog even de ‘alt tekst’ ofwel ‘alternatieve tekst’ aan te passen van deze afbeelding. Dat is namelijk de tekst die Pinterest standaard meeneemt als beschrijving van de pin als mensen pinnen van je site. Deze kunnen ze uiteraard naar wens aanpassen, maar als de tekst goed is, laten ze hem vaak staan.

Afbeeldingen verbergen in wordpress, alt tekst

Staat je afbeelding erin en is de alternatieve tekst aangepast, dan kunnen we hem gaan verbergen. Dat doe je door over te schakelen van de tab ‘visueel’ naar je tab ‘tekst’. Dat doe je rechtsboven in beeld als je het bericht schrijft.
afbeeldingen verbergen in wordpress, tekst tab
Niet schrikken! Je komt nu terecht in het venster waar je hele blog bericht te zien is in code. Truc is nu dat we het stukje code van je afbeelding gaan opzoeken en daar een klein stukje code voor en achter gaan plakken.

Je vindt je afbeelding doordat de code van de afbeelding begint met <img… etc. Begin onderaan de tekst met zoeken als je je afbeelding helemaal onderaan in je blog hebt geplaatst. Zie bijvoorbeeld de code van bovenstaande afbeelding in deze blog:

afbeeldingen verbergen in wordpress, code afbeelding

Nu typen we dit stukje code voor de code van je afbeelding: <div style=”display:none;”> En na de code van je afbeelding typen we dit stukje code: </div> Let op! Heel secuur typen. Eén typefout en het werkt niet…

Je krijgt dan <div style=”display:none;”> CODE AFBEELDING </div>

afbeeldingen verbergen in wordpress, code verbergen afbeeldingAls je nu je bericht bekijkt, zie je de afbeelding niet meer staan. Maar als je op de pin-it knop klikt, komt hij wel als pinbare afbeelding tevoorschijn! Check!

Ter illustratie. Ik heb de lange staande afbeelding van de pin met de waarschijnlijk overheerlijke chocolade taart tijdelijk verborgen:

Afbeeldingen verbergen in wordpress, afbeelding nog niet verborgen Afbeeldingen verbergen in wordpress, afbeelding tijdelijk verborgen

Vervolgens klik ik op de pin-it knop bovenaan deze blog en daar komt de verborgen afbeelding gewoon tevoorschijn als optie om te pinnen!

Afbeeldingen verbergen in wordpress, verborgen afbeelding toch pinnen

Ga jij afbeeldingen verbergen in wordpress?

Ik hoop dat deze tip je helpt, bij het optimaal gebruik maken van Pinterest voor je blog! Door lange, staande, pinbare afbeeldingen te maken en in je blog te plaatsen, maar ze te verbergen, profiteer je van het voordeel dat lange pins hebben op Pinterest. Zonder dat je blog er visueel onder hoeft te ‘lijden’ 😉

Deel deze tip gerust met anderen en laat je me weten of het is gelukt? Pin ze!

8 antwoorden
  1. sammie
    sammie zegt:

    Ik heb het 6 keer geprobeerd maar helaas werkt het niet bij mij 🙁 Geen typefout trouwens want heb je tekst ook gewoon een keer gekopieerd maar ook dan werkt het niet. Wel jammer want leek me ideaal.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *