Nieuwe Pinterest Statistieken! Wat een verbetering!

Nieuwe Pinterest statistieken!Pinterest kondigde het een poos geleden al aan. De Pinterest statistieken voor bedrijfsaccounts met een geverifieerde website zouden worden uitgebreid.

Sinds afgelopen dinsdagavond is het zo ver. Pinterest vertelde op haar business blog dat de compleet nieuwe Pinterest statistieken live gaan. Wat een update!

Niet langer alleen informatie over wat er van je website is gepind. Nu ook informatie over al je pins, borden en volgers. Hele waardevolle informatie over je account!

Ik loop de nieuwe Pinterest statistieken met je door!

Statistieken startpagina

Via het dropdown menu bij je naam rechtsboven in beeld, kun je via de oude vertrouwde statistieken knop bij de nieuwe statistieken pagina van je account komen.

Je vindt daar nu niet langer alleen informatie over de activiteit op Pinterest vanaf je website, het meest rechtse blok. Je ziet nu ook een blok met informatie over je ‘Pinterest profiel’ en ‘jouw publiek’. Doorklikken op een blok brengt je naar de pagina met uitgebreide informatie over deze onderwerpen (of klik op het gelijknamige onderwerp in de menubalk bovenaan in beeld).

Ook zie je vijf van de pins die jij op Pinterest plaatste, die de afgelopen 30 dagen het meest vertoond zijn op Pinterest. Compleet met het aantal repins, kliks en leuks in diezelfde periode van 30 dagen. Een mooie eerste indruk van populaire pins op jouw account!

Nieuwe Pinterest statistieken startpagina

Je Pinterest profiel

Op de tab ‘Je Pinterest-profiel’ in de nieuwe Pinterest statistieken, vind je informatie over het aantal vertoningen, het aantal repins en kliks van alle pins die je op één van je Pinterest borden hebt geplaatst.

Je kunt zelf een periode selecteren en via een dropdown menu rechts in beeld zelfs kiezen voor het apparaat waarop je pins bekeken zijn! Hier ga je zien hoe belangrijk mobiele apparaten zijn voor Pinterest!

Je ziet een grafiek die bij vertoningen bijvoorbeeld weergeeft hoe vaak pins van je account vertoond zijn op Pinterest en door hoeveel pinners ze gezien zijn. Ook zie je welke van je pins het meest vertoond zijn de afgelopen 30 dagen en op welke borden deze meest vertoonde pins zich bevinden.

Klik op repins of kliks in het menu en je vindt exact dezelfde informatie met betrekking tot het aantal repins en kliks op je pins.

De menubalk heeft ook een optie ‘Aller tijden’. Daar vind je informatie over je meest gerepinde pins, meest gezochte pins (of eigenlijk meest gevonden pins) en pins die het goed doen (op basis van repins, kliks en meer). Vanaf het moment dat je actief bent op Pinterest. Echt aller tijden dus.

Dit geeft je bergen aan informatie over welke pins en borden op je account populair zijn. Wat aanslaat bij pinners. Heel goed om te weten!

Nieuwe Pinterest statistieken je Pinterest profielJouw publiek

Op de tab ‘Jouw publiek’ in de nieuwe Pinterest statistieken, vind je informatie over de demografie en interesses van de pinners die de interactie aangaan met je pins. Je kunt hier kiezen voor informatie over alle pinners of alleen over je volgers via het doelgroepen dropdown menu rechtsboven in beeld.

Je ziet hoeveel mensen je pins zien door de tijd heen en hoeveel pinners daadwerkelijk interactie aangaan met je pins. Ook zie je waar deze pinners vooral vandaan komen, in welke taal ze Pinterest gebruiken en of ze man of vrouw zijn.

Kies in de menubalk voor ‘Interesses en je ziet over welke interesses de pinners die jij bereikt pinnen. Daarnaast zie je welke borden van anderen veel repins van jouw pins bevatten en welke bedrijfsaccounts zij volgen op Pinterest. Die van je concurrent bijvoorbeeld?

Met andere woorden, bergen aan informatie over wie je met jouw pins bereikt. Komt dit overeen met je doelgroep? En specifieker wie zijn je volgers? En zijn zij jouw doelgroep?

Nieuwe Pinterest statistieken jouw publiek

Activiteit vanaf je website

Op de tab ‘Activiteit vanaf…’ in de nieuwe Pinterest statistieken, vind je informatie over het aantal vertoningen, het aantal repins en kliks van alle pins vanaf je website. Dit is dus de update van de ‘oude’ Pinterest statistieken.

Je ziet hier dezelfde informatie als op de tab ‘Je Pinterest-profiel alleen dan puur met betrekking tot de pins vanaf jouw website.

Extra opties in de menubalk zijn ‘Originele pins’ en ‘Pin it-knop’. ‘Originele pins’ geeft je informatie over alle pins die rechtsreeks van je website zijn gepind. ‘Pin it-knop’ laat je zien hoe vaak de pin it knop op je website gebruikt is.

Met andere woorden hoe Pinterest vriendelijk is jouw website? En verleid jouw website tot pinnen op Pinterest?

Nieuwe Pinterest statistieken activiteit vanaf je websiteNieuwe Pinterest statistieken, wat vind jij?

Ik kan alleen maar heel hard roepen hoe ontzettend blij ik word van deze nieuwe Pinterest statistieken. Wat een ongelofelijk waardevolle aanvulling! Veel van de informatie die voorheen alleen te verkrijgen was via tools gemaakt door derden is nu gewoon beschikbaar via Pinterest zelf. Dat maakt het meten en monitoren van je Pinterest activiteit een stuk eenvoudiger!

Wat vind jij? Ben je blij met deze update van de statistieken? Ga jij ze gebruiken? Zo ja, hoe? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

4 antwoorden
 1. Simone
  Simone zegt:

  Ha Suzanne,

  Allereerst bedankt voor je blogs, tips en trucks. Ik ontvang je nieuwsbrief en lees je berichten met plezier. Zo leren over Pinterest is leuk 🙂

  Ik vind de gegevens die je uit de statistieken kunt halen echt super. Fijn dat het zo duidelijk wordt weergegeven en je ook ziet waar je het voor doet.

  Weet jij misschien waarom onder het tabblad ‘Demografie’ van ‘Jouw Publiek’ de aantallen van land niet veranderen als je bijvoorbeeld een andere maand pakt? Ik zou denkend dat dit aantal per maand, en zelfs per dag en per week, anders is. Waarop is het aantal wat er nu staat gebaseerd? Ik heb het bijvoorbeeld over die 3908 uit de verenigde staten die jij in het screenshot hebt.

  Groetjes, Simone

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *