Pinterest tips voor bloggers

Pinterest tips voor bloggersDat Pinterest een interessant social media kanaal is voor bedrijven die een visueel product verkopen, ligt voor de hand. Het draait op Pinterest om plaatjes, dus als jij mooie afbeeldingen kunt maken van jouw product, kun je direct aan de slag met pinnen.

Maar daar houdt het niet op. Pinterest is ook in te zetten als je product of dienst minder visueel is. Zeker als je een blog hebt waarmee je jouw expertise deelt met anderen. Omdat ik zelf blog, krijg ik regelmatig de vraag: hoe kan ik Pinterest slim inzetten voor mijn blog? Bij deze zeven Pinterest tips voor bloggers.

1. Pin it knop toevoegen

Voeg een pin it knop toe aan je blog. Waarom alleen een Twitter, Facebook en Google+ share button? De pin it knop hoort gewoon in dat rijtje thuis. Hiermee maak je duidelijk dat er van jou blog gepind mag en kan worden. Zo wordt het voor anderen heel gemakkelijk om jouw blog te delen op Pinterest.

Informatie over hoe je de Pin it knop kunt installeren op jouw website vind je op de Pinterest tools pagina bij ‘Widgets‘.

Pinterest tips voor bloggers

2. Afbeeldingen in je blog

Leuk en aardig dat je een pin it knop installeert, maar dan moet er wel iets te pinnen zijn. Zorg er dus altijd voor dat je een afbeelding toevoegt aan je blogs. Een afbeelding die past bij de inhoud van je blog en er voor pinners visueel aantrekkelijk uitziet. Plaats in ieder geval één staande afbeelding. Een afbeelding die langer is dan dat hij breed is, valt beter op op Pinterest.

Pinterest tips voor bloggers

Als het niet lukt om altijd een afbeelding bij je blog te plaatsen, zorg er dan voor dat er een standaard afbeelding op elke pagina van je website staat. Een afbeelding die past bij jou en je blog. Heb je dan een keer een blog zonder bijpassende foto, dan kan je blog alsnog gepind worden via deze afbeelding.

3. Volg me op Pinterest

Pinterest tips voor bloggers 5Als mensen zien dat ze jouw blogs kunnen pinnen, zijn ze natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar wat jij zelf dan allemaal pint. En waar jouw account te vinden is. Breng je lezers heel gemakkelijk naar jouw Pinterest account door een ‘volg me op Pinterest’ knop op je website te plaatsen. Ook deze vind je via de Pinterest tools bij ‘Widgets‘.

4. Je Pinterest account

Zorg ervoor dat je Pinterest account er interessant uitziet voor jouw lezers / doelgroep. Pin over onderwerpen die hen interesseren en kies aansprekende omslagfoto’s. Zorg dat je zo’n 20 borden hebt die goed gevuld zijn met interessante content. Niet alleen content van jou maar ook van anderen.

5. Pin je blogs

Maak een bord aan waar je zelf je blogs op pint. Als pinners jouw blog interessant vinden, kunnen ze je blog dus volgen door dat specifieke bord te volgen. Heel gemakkelijk. En je weet, doorklikken op die pins, brengt mensen direct naar je website. Je blog in dit geval.

Pinterest tips voor bloggers 3

Pin je blogs ook op borden waar je content van anderen op deelt. Dat kan helpen bij het vergroten van de ‘geloofwaardigheid’ van je blog. Als jouw blog naast bijvoorbeeld een blog van een invloedrijk persoon te vinden is op een bord over een onderwerp waar jullie beiden over schrijven, staat dat niet verkeerd 😉

Je kunt je blog dus rustig meer dan één keer pinnen. Let er dan wel op dat je dat niet vlak achter elkaar doet. Als pinners beide borden volgen waar je op pint, zien ze twee keer dezelfde pin voorbij komen.

6. Verifieer je website

Je kunt een website toevoegen aan je Pinterest profiel. Dat kan een directe link naar je blog zijn. Verifieer deze website via je account instellingen. Daarmee is voor elke pinner duidelijk dat jij echt bent wie je zegt te zijn en dat de website een betrouwbare bron is.

7. Artikel pins

Wil je helemaal een professionele indruk achterlaten op Pinterest. Installeer dan artikel pins op je website. Dit is een type Rich Pin ontwikkeld door Pinterest nadat zij ontdekten dat er dagelijks maar liefst 5 miljoen artikelen gepind worden op Pinterest. Op deze pins zien pinners niet alleen de afbeelding die wordt gepind, maar ook de titel van de blog, de auteur, de bron website en de eerste regels tekst van je blog.

Pinterest tips voor bloggers

Om de artikel pins te installeren, heb je misschien de hulp van je web bouwer nodig. Alle informatie over het installeren van artikel pins vind je op de Pinterest website voor ontwikkelaars.

Meer Pinterest tips voor bloggers?

Deze tips zijn een begin bij het inzetten van Pinterest voor je blog. Heb jij nog meer Pinterest tips voor bloggers? Deel gerust jouw ‘gouden’ Pinterest tip onder deze blog! Bedankt alvast!

12 antwoorden
 1. willeke
  willeke zegt:

  Hoi hoi,
  Ik heb de html code bij indeling van mijn blog als gadget toegevoegd. De knop verschijnt wel in de zijbalk maar als ik op een foto ga staan hoort er toch linksboven een rood pin it knopje te verschijnen ? Dit zie ik namelijk niet …

  Groetjes van Willeke

  Beantwoorden
 2. Lien
  Lien zegt:

  Leuke duidelijke uitleg! Ik vraag me alleen af hoe ik vanaf mijn blog een foto kan kiezen. Hij neemt standaard de bovenste foto, maar meestal is het de laatste foto op mijn blog die de mooiste is om als ‘reclamefoto’ te gebruiken, heb je daar tips voor?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Lien,
   Graag gedaan! Als het goed is kun je tijdens het maken van de pin it knop voor je site (inmiddels bewaren knop) zelf aangeven bij welke afbeelding deze verschijnt. Bij 1 afbeelding of bij allemaal. Daar zou je het mee op kunnen lossen. Of je kunt overwegen om de ‘reclamefoto’ als eerste foto in je blog te plaatsen 😉
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 3. Marjolijn van Elsberg
  Marjolijn van Elsberg zegt:

  Hallo Suzanne, ik had deze zgn. zwevende knop op mijn blog maar helaas is hij verdwenen. Er staat nu wel een pin it knopje onderaan bij mijn berichten maar ik vond zelf de zwevende knop zo fijn. Heb je tips voor me hoe ik hem weer kan plaatsen? Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marjolijn,

   Wat vervelend! Heb je de code van Pinterest zelf gebruikt? Die ze je geven via de Widget Builder? En kies je dan voor ‘afbeelding bij aanwijzen’? Daar krijg je de code die je in je website kunt plaatsen om een zwevende ‘bewaren knop’ op je site te plaatsen. Succes!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. LavieMamsElle
  LavieMamsElle zegt:

  Super goede tips. Het enige waar ik nog niet helemaal aan uit ben is het benoemen van mijn borden. Ik gebruik de courante namen maar zie dat sommige bloggers bij elk bord hun blog naam hebben staat en niet maar 1 bord dat naar hun blog verwijst. Hoe doe ik dat best? Groetjes Ellen

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ellen,

   Dank je wel en graag gedaan!
   Het is slim om zoekwoorden in de namen van je borden te gebruiken waar jouw doelgroep op zoekt. Dan zullen je borden vindbaar worden voor ze.
   En natuurlijk kun je meerdere borden maken die allemaal verwijzen naar je blog. Zeker als je bijvoorbeeld over meerdere onderwerpen blogt. Een bord per onderwerp.
   Je kunt ook pins van je blog plaatsen op borden waar je niet alleen pins van je blog plaatst, zo lang het onderwerp van de blog die je pint maar past bij het onderwerp van het bord.
   Je zal zelf via de statistieken in de gaten kunnen houden wat voor jouw doelgroep en jouw blog het beste werkt.
   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *