Pinterest volgers kopen en betaald pinnen

Pinterest volgers kopenHet is niet vreemd op verschillende social media platformen. Het kopen van ‘likes’ of volgers. Of, het tegen betaling inzetten van populaire accounts om het bereik van een bericht te vergroten. Ook Pinterest volgers kopen behoort tot de mogelijkheden, los van of dit slim is of niet.

Pinterest heeft recentelijk haar ‘Acceptable Use Policy‘ aangepast naar aanleiding van deze praktijken. Wat betekent dat precies? De korte samenvatting van Pinterest:

We want people to Pin authentically‘.

Authentiek pinnen

Pinterest wil dat pinners op het platform oprecht kunnen vinden wat ze leuk vinden en wat hen inspireert. Pinterest wil niet dat pinners misschien items zullen pinnen, die ze anders nooit gepind zouden hebben, omdat ze ervoor betaald worden. Dit zou de puurheid van het platform aantasten.

Een goede zaak lijkt me. Het laatste dat je als pinner wilt, is gespamd worden met pins die je niet interesseren en dan ook nog door een ‘echt’ Pinterest account.

Pinterest volgers kopen

Daarnaast stelt Pinterest dat Pinners ook geen vergoeding mogen ontvangen voor het volgen van een account of bepaald bord. Hierdoor kunnen er dus niet langer Pinterest volgers gekocht worden.

Iets wat voor de creatieve zakenman lucratieve business oplevert, voor andere social media sites. Ze zijn niet te missen, de websites waar je Twitter volgers of Facebook ‘likes’ kunt kopen. En als ik zoek voor Pinterest kan ik ook aardig wat van deze sites vinden…

Pinterest volgers kopen 3

Persoonlijk zou ik niet weten waarom je dit zou willen doen. Fijn om snel veel volgers te hebben denk je misschien, maar wat heb je aan dit soort volgers? Wat is de waarde van volgers die je niet volgen om wat je pint, maar omdat je ze daarvoor betaald hebt? Zo bouw je geen Pinterest community met kwaliteit.

Wat mag wel?

Een bedrijf mag nog steeds invloedrijke personen vragen om voor hen een bord samen te stellen op het Pinterest account van dit bedrijf. Tegen betaling. Zo lang deze persoon niet betaald wordt om producten van dit bedrijf te pinnen op zijn of haar eigen account.

Een voorbeeld: De #Pintermission borden van Honda.

Pinterest volgers kopen 4

Ook mogen bedrijven afspraken maken met een pinner met betrekking tot commissies over verkochte producten. Bijvoorbeeld wanneer iemand een product koopt dat deze pinner heeft gepind. Wat niet mag, is deze pinner betalen voor elke geplaatste pin.

Wat als het mis gaat?

Wanneer je denkt dat iemand zich niet aan deze regels houdt, kun je dit melden bij Pinterest. Pinterest zal deze persoon benaderen, de regels doornemen en eventueel de pins verwijderen. Dit zal per geval bekeken worden (bron: Mashable).

Pinterest puurheid bewaken

Goede aanpassingen als je het mij vraagt. Een mooi streven en een duidelijke boodschap van Pinterest. Ze willen er alles aan doen om het platform schoon en authentiek te houden. De Pinterest ervaring van de pinner staat voorop. Fijn om te weten! Dat ervaar ik lang niet op alle social media platformen op deze manier…

Hoe goed dit te controleren is, vraag ik me af. En hoe dit te zien in het licht van Promoted pins, is ook een vraag die ik mezelf stel. Het verschil is wel dat deze Promoted pins duidelijk herkenbaar zijn en zichtbaar is dat er sprake is van een ‘advertentie’. Transparant.

Wat vind jij? Ben je blij met deze nieuwe regels en denk je dat het effect gaat hebben op je Pinterest ervaring? Vertel het me in een reactie onder deze blog!

4 antwoorden
 1. Margot
  Margot zegt:

  Mooi! Erg fijn dat Pinterest die onzin probeert tegen te gaan. Ik ken op Facebook één bedrijfspagina die stemmen heeft gekocht. In eerste instantie had ik het niet meteen door en vroeg ik me serieus af wat die fotograaf nou toch zo goed maakte. Tot ik zag dat al die fans uit Azië kwamen (Nederlandse fotograaf die net begon) en het er binnen 2 maanden 25000 waren. Tja…eigenlijk kon ik toen die fotograaf al niet meer serieus nemen…. Snap nog steeds niet waarom die persoon dat toen deed, wat het voordeel was waar op gehoopt werd.

  Beantwoorden
 2. Rvdvelde
  Rvdvelde zegt:

  Ik krijg de laatste tijd juist veel volgers om onverklaarbare reden. Ze pinnen niet (0 pins) en hebben ook geen volgers. Maar krijg zo’n beetje 100 volgers per dag. Niet gekocht! Ongevraagd. Ben daar ook niet blij mee, want kan inderdaad verkeerde indruk wekken. Komen bijna allemaal uit Nederland/amsterdam…. Zie bij die volgers veel van dezelfde namen staan bij de personen die zij volgen (gemiddeld 200). Zie niet het nut. Misschien een cursus die ze volgen, een test? Wel echte personen denk ik trouwens omdat ik ook foto’s zie en heb een paar namen gecheckt op internet. Maar je weet het nooit… Enig idee wat dit is?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *