Verifieer je website op Pinterest

Afgelopen week kondigde Pinterest op haar blog aan dat ze is gestart met het uitrollen van alweer een nieuwe functie: het verifiëren van je website op je Pinterest account. De volledige url van je website wordt dan zichtbaar onder je biografie tekst op je Pinterest account. Je ziet dus niet langer alleen de afbeelding van een wereldbolletje. Dit betekent meer zichtbaarheid voor je site. En dat kan weer resulteren in meer traffic naar je site. Wie wil dat nu niet? Dus, verifieer je website op Pinterest! Ik laat je zien hoe dat werkt.

verifieer je website op pinterest

Hoe: Verifieer je website op Pinterest

Om je website te verifiëren ga je naar je instellingen (via het pijltje achter je naam rechtsboven in beeld) en scroll je daar omlaag naar de instellingen van je ‘PROFIEL’. Achter het veld waar je een website adres in kunt vullen, zie je nu een knop ‘verfiy website’.

Klik op de knop en je krijgt een voorbeeld te zien van hoe je ‘bio’ er uit gaat zien als je website geverifieerd is.

Daaronder zie je de drie stappen die je moet zetten om je website ook echt te verifiëren.

 1. Download het HTML bestand. Dit doe je door op de vetgedrukte tekst bij punt 1 te klikken. Sla het bestand op.
 2. Upload dit exacte bestand naar je webserver. Het kan zijn dat je hiervoor even hulp moet vragen aan degene die je site gemaakt heeft voor je. Dat was bij mij het geval.
 3. Ga terug naar Pinterest (het ‘verify website’ scherm) en klik op het vetgedrukte ‘click here’ bij stap 3 en klaar is kees.

Let op! Het is nog niet mogelijk om een url van een blog platform (Blogger, WordPress, Tumblr) of een eCommerde site (Etsy, Shopify, eBay) te verifiëren. Hier wordt aan gewerkt.

Succes! Ik hoor graag van je of het je gelukt is 🙂

13 antwoorden
 1. Trea
  Trea zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ik heb een webwinkel via 123webshop, ik heb van alles zitten proberen maar het is mij niet gelukt om mijn site goedgekeurd te krijgen.
  Weet jij hier misschien raad op?

  Groetjes Trea

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Trea,

   Wat vervelend! Ik ben geen programmeur, dus daar kan ik je 1,2,3 geen antwoord op geven. Misschien vragen via de helpdesk van Pinterest wat je opties zijn. Of iemand die HTML snapt inschakelen. Succes!

   Suzanne

   Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] is het inmiddels mogelijk je website te verifiëren op je Pinterest account. Hiermee ontstaat er een directe link van je account naar je website, […]

 2. […] is je website geverifieerd op je Pinterest account, zodat je toegang krijgt tot de Pinterest statistieken over je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *